Sant Martí

Notícia

Nous sonòmetres i accions de millora a l'espai públic, els fruits del Plenari de maig

El dia 4 de maig va ser dia de Plenari al Districte de Sant Martí, com a cada plenari, des d’ERC i per boca dels seus representants es van presentar i defensar diverses propostes, preguntes, precs i seguiments per a millorar els nostres barris i la vida dels seus veïns. Per primera vegada en dos anys va ser un Plenari presencial al 100%.

El plenari va iniciar-se informant de la proposta del Districte per concedir al Medalla d’Honor de la Ciutat de Barcelona a la Coordinadora d’Entitats del Poblenou i a Francisco Narvaez. Posteriorment, amb l’informe del regidor del Districte, ERC vam denunciar el tema del tancament de la biblioteca del Besòs-Maresme de l’11 al 18 d’abril. Durant aquest mateix període també van tancar els patis escolars, una decisió de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, i no del Consorci com assegurava algun membre del Govern. Des d’Esquerra voldríem saber quines gestions es van fer o faran per tal que això no torni a succeir. També vam destacar el mig milió d’euros que pensen gastar sense massa consens a la Gran Via en urbanisme tàctic, o vam esmentar ja el greu problema del soroll del Triangle Golfo. I, com a últim punt des d’Esquerra vam condemnar els assassinat de dues dones a Sant Martí els darrers mesos.

Iniciada la part de propostes, en aquesta ocasió des d’ERC es va presentar, una proposició on vam demanar que es mesurés i controlés el soroll al Triangle Lúdic, on la nostra proposició vam demanar que s’inclogués a la zona anomenada “Triangle Golfo” del barri del Parc i la Llacuna en l’estudi que està realitzant l’Ajuntament de Barcelona, i que s’instal·lessin sonòmetres a la zona durant el temps que es consideri necessari per a poder mesurar el nivell de soroll de la zona. La proposició va ser aprovada per unanimitat.

També vam presentar un prec i una pregunta, i vam fer el seguiment d’un prec que va ser aprovat al plenari de 5 de març de 2020 i del quan ja vam fer seguiment al de març de 2021. Dos anys desprès d’aquest prec, ens diuen que la senyalística depèn de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i que no s’hi ha pogut intervenir, una excusa on vam aprofitar per recordar-los que l’AMB és presidida per la Sra. Colau.
 
La pregunta era sobre les actuacions que s’havien dut a terme per part de la Guàrdia Urbana a la zona del “Triangle Golfo” del barri del Parc i la Llacuna del Poblenou, en horari nocturn (número, tipologia i horari), quantes denúncies o multes n’havien resultat d’aquestes actuacions, i quantes trucades de queixes per part dels veïns i veïnes s’havien rebut des de l’obertura de l’oci nocturn desprès de les restriccions. D’aquesta pregunta ens han donat resposta per escrit i de les dades facilitades pel Govern del Districte demostren un cop més la situació que pateixen els veïns i les veïnes. Ara queda pendent posar les solucions.
 
 
Pel que fa al prec aquesta vegada es va demanar al Govern del Districte de Sant Martí que arrangés la zona verda i solar delimitat pels carrers Sancho d’Àvila, Meridiana, Zamora per a dignificar la zona i evitar ocupacions conflictives que pateix la zona. Aquest prec es va acceptar, acordant el tancament del vial que permet l’aparcament irregular i també estudiar una millora de la il·luminació.

Podeu trobar el text íntegre de les propostes d'ERC a: Plenari Maig 2022 
 
Podeu trobar altres detalls del Plenari a l’enllaç de Youtube:  Plenari maig 2022 a Youtube i web Districte
 
Aprofitem per recordar-vos que l’assistència al plenari (per ara de forma virtual via Youtube sols) és oberta per tothom que hi vulgui assistir i, que qualsevol proposta, dubte o suggeriment que tingueu ens ho podeu fer arribar als consellers i conselleres d’ERC per correu electrònic [email protected]