Sant Adrià de Besòs

Notícia

ERC Sant Adrià exigeix rigor al govern municipal després de dilapidar quatre milions d'euros dels estalvis adrianencs

Zones potencialment contaminades al barri de la Catalana, a l'entorn de la Pl. Charlie Rivel
Zones potencialment contaminades al barri de la Catalana, a l'entorn de la Pl. Charlie Rivel
També es va presentar una moció conjunta entre SAeC i ERC per analitzar el sól d’un espai potencialment contaminat al barri de la Catalana.

L’única moció del darrer Ple del curs polític va ser presentada per part d’ERC i SAeC, la qual instava a la realització d’anàlisis de sòls a la zona del voltant de la plaça de Charlie Rivel. Aquesta zona estaria potencialment contaminada pel rastre d’una antiga fàbrica que estava en aquest mateix espai. En aquest solar es construirà un edifici d’habitatge i un parc infantil. Com ja van advertir els republicans en l’anterior Ple, amb la moció per constituir una Comissió d’investigació per la contaminació, el seu objectiu és aconseguir que totes les noves construccions es facin garantint que el sòl resta net de contaminació. Consideren que és l’única forma de garantir que es deixa un futur millor, ja que ara s’està pagant l’herència del passat industrial de Sant Adrià.

Un superávit gastat en tres mesos sense rigor ni consens en projectes improvisats

El moment clau de la sessió va esdevenir al punt 6 de l’ordre del dia, el qual tractava del finançament d’actuacions amb càrrec al romanent de tresoreria de despeses generals. Al torn d’ERC, el regidor Pol Carrión es va queixar de l’ús que l’equip de govern estava donant als romanents. 

Carrión va començar la seva intervenció queixant-se de les formes de fer de l’equip de govern: “De nou ens trobem amb una votació per invertir una part dels estalvis dels adrianencs i adrianenques, i un cop més se’ns presenta aquesta qüestió tan important al ple amb les mateixes formes equivocades i els mateixos errors. El govern municipal, que no té majoria absoluta, presenta aquesta proposta sense haver negociat amb la resta de grups.” 

Després, el regidor republicà afegia: “Aquesta manera de fer creiem que pot respondre a dos fets: o bé a un menysteniment dels partits de l’oposició que van fer l’esforç per pactar una sèrie de propostes a una taula de recuperació que no es veuen reflectides; o bé a una renúncia explícita de la seva responsabilitat política per escollir projectes d’acord amb un pla que respongui a les necessitats de la ciutat”.

Pol Carrión finalitzava la seva intervenció remarcant que el govern municipal seguia gastant els romanents sense cap mena de planificació. “Des d’ERC no ens cansarem de dir que els romanents no haurien de servir per tapar forats, sinó per invertir en projectes estratègics per a la ciutat”. Afegia, a més a més, que aquesta no era merament una qüestió política o de rumb de la ciutat, sinó que també existien advertiments de l’interventor al govern sobre algunes de les inversions que es plantejaven.

Un ple sense preguntes per un nou nyap

Durant el torn dels precs i preguntes hi va haver una fallada de la connexió, per la qual cosa es va haver de suspendre la sessió. Es va decidir, doncs, que les preguntes pendents es realitzarien via correu electrònic.

Tanmateix va servir per fer recordatori dels tres darrers pressupostos ordinaris de l’ajuntament, on hi havien partides dedicades a la millora informàtica de l’ajuntament i que no s’han arribat a executar per part de l’equip de govern, cosa que ha portat a la situació de desastre tecnològic en què ara l’ajuntament està instal·lat.