Sant Adrià de Besòs

Notícia

ERC posa fre a la mala gestió dels estalvis municipals

Els republicans han presentat al·legacions a l’aprovació dels romanents del Ple passat per tal que s’inverteixin els estalvis de la ciutadania seguint un pla ben traçat i rigorós, i per evitar que el PSC prometi pluges de milions que no podrà executar, com així ho testimonia el precedent de l’any 2021.
 
L’any passat, el PSC Sant Adrià es va comprometre a invertir gairebé 3 milions d’euros dels estalvis de la ciutat en intervencions que finalment no van ser executades, no complint, per tant, amb les seves responsabilitats. La manca de capacitat del govern socialista va impactar negativament en la ciutat i, en conseqüència, en la qualitat de vida de la ciutadania adrianenca. Es va perdre, de nou, una oportunitat d’or i un any sencer per escometre les imperioses necessitats que té la ciutat en aquests moments.
 
Aquest any l’equip de govern torna a prometre una pluja de diners (16 milions d’euros) destinats a múltiples intervencions, la major part de les quals l’experiència, els informes tècnics i la manca de capacitat en la gestió ens fan preveure que no s’executaran.
 
Uns expedients caòtics, plens d’errors i amb informes tècnics contraris
 
Els mateixos serveis tècnics de l’Ajuntament, i els partits de l’oposició, han alçat la veu davant d’uns expedients amb greus mancances, incomplets i que tot fa pensar que no es podran fer efectius.
 
El descontrol en tot el procediment arriba a tal caos que fins i tot el regidor d’Hisenda es va oblidar de “signar” part de la documentació. La majoria de partides no estan totalment justificades, i com han indicat els mateixos informes de l’ajuntament, moltes tenen mancances a nivell de projecte i són de difícil execució.
 
Davant d’aquest fet, ERC Sant Adrià ha registrat avui unes al·legacions per demanar que es facin els canvis pertinents que sol·licitava l’interventor al seu informe per tal de garantir l’execució de tots aquests diners de la ciutadania. D’aquesta manera hi haurà la seguretat que les coses es facin de forma correcta, ordenada i endreçada, lluny del caos i descontrol administratiu en què l’equip de govern ha submergit l’Ajuntament adrianenc.
 
Així, els republicans demanen realisme i adverteixen que ja durant la negociació van avisar el PSC que no podria executar gran part del que proposen, que calia ser meticulós, i no generar entre la ciutadania expectatives díficils de complir. El portaveu republicà, Rubèn Arenas, ho deia així: “No permetrem que de nou els romanents siguin un nyap, una pastanaga amb la qual generar expectatives a la ciutadania. Cal complir rigorosament amb el que demana l’interventor en el seu informe, o tot serà paper mullat i no es complirà amb allò promès i els projectes quedaran aturats.
 
La proposta en positiu d’ERC Sant Adrià
 
De ser acceptades les al·legacions republicanes, totes les propostes fetes haurien d’estar degudament justificades, rigorosament auditades i haurien de ser executades aquest mateix any 2022. L’objectiu de les al·legacions és actuar com un ajuntament normal, i no caòtic.
 
D’aquesta manera, ERC fa èmfasi en la necessitat de ser curosos amb els estalvis dels adrianencs que l’ajuntament ha anat recol·lectant tots aquests anys, no per la seva bona gestió sinó per la manca d’execució, i que ara es volen dilapidar sense un full de ruta clar ni uns expedients realistes.
 
Calen inversions ben pensades, que segueixin un pla rigorós i ben traçat, i una execució sense cap ombra. La ciutat ja no pot esperar més i es mereix una gestió impecable quan es tracta dels diners de tots i totes.