Sant Adrià de Besòs

Notícia

ERC Sant Adrià demana que s’acceleri al màxim la descontaminació de la Platja del Litoral atesa l’incapacitat de l’equip de govern per garantir el tancament

Els republicans demanen a l’Ajuntament que es compleixi el Decret d’Alcaldia que va ordenar el tancament de la Platja del Litoral per garantir la salut pública, i que accelerin al màxim la seva descontaminació per tal de poder tornar a gaudir d’una platja segura per als ciutadans adrianencs.
 
Ara fa un any, el 28 de maig de 2021, un Decret d’Alcaldia va ordenar el tancament de la Platja del Litoral després d’un informe que indicava que suposava un risc per a la salut humana. Al ple del juny de 2021, tots els grups municipals a excepció del PSC, que es va abstenir, van votar per a la constitució d’una Comissió Especial d’Investigació i Seguiment de la contaminació de la Platja del litoral, amb l’objectiu d’escatir les diferents responsabilitats i unir esforços per demanar la màxima celeritat en la descontaminació.
 
Un any després, encara amb la platja tancada, sense cap piscina exterior que compensi la manca de platja, i sense un calendari que aclareixi quan se’n podrà reobrir, moltes persones han començat a fer un ús lúdic de la Platja del Litoral, incomplint amb el Decret d’Alcaldia i amb els riscos per a la salut pública que se’n deriven. Una situació agreujada atès que s’està licitant un nou tancat i actes vandàlics n’han trencat l’anterior.
 
Davant aquesta problemàtica, ERC Sant Adrià ha demanat a l’Ajuntament que s’acceleri la descontaminació de la Platja del Litoral, atès que l’Ajuntament no està garantint el seu tancament. Alhora, també ha exigit a l’equip de govern que proveeixi de tot el necessari per a garantir el tancament fins que el terreny sigui segur per als i les ciutadanes.
 
 
Pegasus, precs i preguntes
 
Els republicans van presentar al ple una moció per aclarir els fets de l’espionatge a la dissidència política, denunciant que l’ús d’aquest software és una vulneració de drets fonamentals bàsics recollits a la Constitució espanyola, com el dret a la intimitat, un fet que no s’hauria de permetre en una democràcia ferma. La moció no va ser aprovada atès que el PSC i C’s van votar-la en contra.
 
Al torn dels precs i preguntes, els republicans van preguntar a l’equip de govern sobre la gestió i seguiment que s’està fent de casos d’assetjament presents a la ciutat, i van insistir en la importància de protegir els drets dels infants.