Sant Adrià de Besòs

Notícia

ERC Sant Adrià demana transparència per dignificar la feina de la Policia Local

Els republicans també van presentar una moció, aprovada per unanimitat, per tal d’incorporar vegetació a la via pública i disminuir la pavimentació amb la creació de zones d’ombra.
 
En el darrer ple del tercer curs polític de la legislatura, Esquerra Sant Adrià va presentar dues mocions: una per a la millora de la transparència de la policia local i la dignificació dels agents i una altra per fomentar la incorporació d’arbres i vegetació a la via pública per lluitar contra les altes temperatures.
 
Transparència per millorar la percepció de la tasca de la Policia Local
 
En el torn de la moció sobre la millora de la transparència i dignificació de la Policia Local, el regidor d’ERC Antoni Vélez va insistir en la importància de ser transparent amb les dades per poder posar en valor la feina que fan els agents i va retreure a l’equip de govern que sovint la mala imatge pública de la policia es degui a la manca d’informació i dades que ajudin a comprendre la feina que fan.
 
El regidor republicà també va demanar que es tornés al principi de lleialtat institucional per tal de facilitar una col·laboració eficient entre els diferents cossos de seguretat. La moció va ser aprovada per una àmplia majoria i amb l’abstenció i vot en contra en alguns acords clau de la moció per part del PSC i l’ara regidor no adscrit Gregorio Camacho.
 
Vegetació, arbres i verd contra les altes temperatures
 
Per la seva banda, la moció sobre la incorporació de vegetació per generar espais d’ombra, defensada pel regidor i portaveu del grup municipal d’ERC, Rubèn Arenas, tenia com a objectiu fer front a la urgència climàtica que provoquen les altes temperatures que estem patint arreu del territori darrerament.
 
En paraules del regidor: “enviem un bon missatge a la ciutadania quan tots ens posem d’acord per fer front a l’emergència climàtica. Ara cal que fem els deures, que aquesta moció sigui una realitat, i passar del que diuen els documents a l’acció”.
 
La moció va ser aprovada per unanimitat.
 
Precs i preguntes
 
En aquest apartat, el partit republicà va tornar a insistir a demanar per desena vegada consecutiva un informe que acrediti quins són els fruits del nou model policial que van prometre que portaria un canvi substancial, el qual avui dia ni s’ha vist ni se sap amb dades si s’ha produït.
 
També van preguntar pel criteri amb el qual s'inclouen els actes de protocol a l’agenda, atès que l’alcaldessa es presenta a més actes dels que figuren a l’agenda oficial.
 
A més a més, els republicans també van preguntar per l’informe que indica que la LGTBIfòbia a les aules dels instituts està creixent.
 
Finalment, també es va demanar una actuació contundent contra el problema dels coloms que pateixen alguns establiments de l’avinguda de Catalunya, i que malmeten la imatge de l’eix comercial principal de la ciutat, a més a més de generar un potencial focus d’infeccions amb un cementiri de coloms.