Sant Adrià de Besòs

Notícia

Una trentena d’adrianencs i adrianenques van reunir-se la nit de dimecres per recordar el president de la Generalitat la vigília del 75è aniversari del seu afusellament

ERC-Sant Adrià, juntament amb l'ANC i CDC, va rememorar ahir a la nit la figura de Lluís Companys, l’únic president europeu electe afusellat pel feixisme. En un acte davant el monument en honor al president de Catalunya entre els anys 1934 i 1940, els assistents van encendre espelmes en la seva memòria i van fer una ofrena floral.

En el torn dels parlaments el regidor republicà Rubèn Arenas va denunciar que “75 més tard d’un afusellament, un altre president sigui cridat a declarar davant la justícia per posar les urnes”. Gerard Alcázar, coordinador de la territorial de l’ANC al nostre municipi va denunciar l’afusellament per “part d’un estat que Companys va intentar canviar, i la resposta va ser el seu assassinat”.  Finalment Àngel Gil, en nom de CDC va reclamar democràcia, recordant que “l’estat encara no ha demanat perdó, ni ha anul·lat el judici contra el president”.

L’acte es va cloure amb el cant de l’himne nacional de Catalunya, Els Segadors.