Sant Adrià de Besòs

Notícia

ERC Sant Adrià presenta una moció de rebuig al Pla Hidrològic de la conca de l'Ebre

Rubèn Arenas i Antoni Vélez en el moment de presentar la moció
Rubèn Arenas i Antoni Vélez en el moment de presentar la moció
La proposta pretén que el consistori expressi el seu rebuig al decret aprovat pel govern espanyol el proppassat 8 de gener i expressa el seu suport a les protestes i mobilitzacions contra el Pla Hidrològic.
 
Els dos regidors d'Esquerra Republicana a Sant Adrià de Besòs han presentat aquest dimecres una proposta de moció en suport a les manifestacions i accions contra el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre. El text, que s'haurà de sotmetre a votació el pròxim 25 de gener, posa el focus en la unilateralitat del govern espanyol que el va aprovar malgrat el rebuig de la majoria de parts afectades. Els republicans volen aconseguir que el consistori expliciti el seu suport "a les accions, iniciatives i mobilitzacions socials que es facin contra el Pla hidrològic de la conca de l’Ebre".
 
El text també demana "el rebuig de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs a l’aprovació definitiva del Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre" aprovat en consell de ministres del govern en funcions el proppassat 8 de gener. La moció posa de relleu les més de 4.000 al·legacions presentades per la Plataforma en Defensa de l'Ebre durant la seva tramitació, i que no han estat tingudes en compte.
 
Els republicans denuncien que "atempta contra la sostenibilitat i l'equilibri ecològic d'una zona d'alt interès i fragilitat com el delta de l'Ebre", per tot això volen "donar suport a les accions que el Govern de Catalunya, els ajuntaments, així com altres institucions i entitats socials presentin davant la Comissió Europea i altres organismes de caràcter estatal i internacional amb l’objectiu de defensar els cabals ecològics aprovats per la Comissió per la Sosteniblitat de les Terres de l’Ebre".
 
Des d'Esquerra Republicana denuncien que el cabal del riu fixat per al nou Pla de Conca és de 3.100 hm3/anuals, és a dir 5.000 hm3/anuals menys, que els proposats per la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre.