Sant Adrià de Besòs

Notícia

Sant Adrià votarà si vol tenir un tram de platja per a gossos

Platja del Litoral de Sant Adrià de Besòs
Platja del Litoral de Sant Adrià de Besòs
El ple de Sant Adrià de Besòs va aprovar ahir una moció a proposta d'Esquerra Republicana per tal que la ciutat millori els seus serveis vers als animals. El ple també va aprovar la moció dels republicans a favor de la sobirania energètica local.

Una consulta ciutadana en menys de dos anys per determinar si part d'una platja adrianenca es converteix en mixta per a gossos i persones. Aquest va ser el termini que es va fixar ahir el ple municipal a proposta d'Esquerra Republicana de Catalunya.

ERC, va acceptar introduir la consulta a la seva moció a canvi que aquesta es fes en un termini determinat. La proposta, que va ser defensada en el ple per la ciutadana Laura Ogué en nom de les diverses associacions de defensa dels animals, va tenir el vot quasi unànime del ple. Entre les altres mesures incloses en la moció, i d'aplicació immediata, hi ha el manteniment i millora dels espais lliure per gossos i el reconeixement de la tasca dels voluntaris.

La proposta va prosperar gràcies als vots de tots els grups municipals tret del PP, que s'hi va abstenir.

Energies verdes i sobirania energètica
L'altra proposta d'Esquerra Republicana va defensar la promoció de producció i consum d'energies netes per consolidar la sobirania energètica local. El text manifesta l'oposició del consistori a la política energètica del govern de l'estat espanyol i insta a la retirada dels impediments i traves a l'autoconsum i autogeneració elèctrica.

En l'àmbit municipalista es defensa la contractació d'energies verdes, demana al consistori que fomenti el compliment dels nivells més alts de sostenibilitat en les noves construccions i la implantació del vehicle elèctric.

La moció va prosperar amb el vot favorable de tots els grups municipals tret del partit popular que hi va votar en contra.