Sant Adrià de Besòs

Notícia

ERC desembarca a Sant Adrià i fa un gran acte electoral per impulsar el canvi possible

  • D'esquerra a dreta, Ester Capella, Anna Simó, Rubèn Arenas, Antoni Vélez i Eduardo Reyes
  • Eduardo Reyes, diputat del Parlament de Catalunya
  • Ester Capella, número tres al Congrés per Barcelona
Els republicans van fer un acte amb una assistència de gairebé un centenar de persones a la plaça de la Vila amb els regidors adrianencs de la formació com a presentadors i Ester Capella, Eduardo Reyes i Anna Simó com a convidats de luxe. La candidata a diputada al Congrés va reclamar el vot per Esquerra Republicana per dir a Madrid "que marxem per construir una República Catalana".

Ahir, la plaça de la Vila de Sant Adrià es va vestir de gala per acollir l'acte central de campanya d'ERC a la nostra ciutat. L'acte que el van presentar conjuntament els regidors republicans va començar amb un record i condemna pels atemptats d'Orlando. En clau municipal, el regidor Rubèn Arenas, va aprofitar el faristol per denunciar els actes vandàlics que estan patint - "Encara que ens trenquin els cartells, no defallirem, no dimitirem, no abandonarem el carrer ni deixarem de treballar pels adrianencs", tanmateix el regidor Antoni Vélez va posar el context de Sant Adrià als assistents, que es podien comptar gairebé en un centenar, i va continuar en la línia de denúncia - "Alguna cosa perillosa representem en el moment que només els nostres cartells són arrencats, de cap formació més, saben que sí som el canvi real".

Eduardo Reyes, novena vegada a Sant Adrià
Va prendre la paraula el diputat de Junts pel Sí i expresident de Súmate, Eduardo Reyes, que s'ha tornat especialista a convèncer castellanoparlants com ell i d'orígens diversos que la independència és la garantia d'un futur millor. "No vull que els meus fills i néts hagin de fugir d'aquesta terra com van haver de fer els meus pares de Córdoba". Amb to decidit va cridar la gent a "Tomar esos derechos que nos pertenecen". Reyes, que ha visitat Sant Adrià per novena vegada, es va mostrar combatiu amb l'estat espanyol i va defensar el Parlament de Catalunya com a garant dels drets dels ciutadans que el govern de Madrid no respecta.

Anna Simó, reivindicativa i fuet de l'esquerra anticapitalista
En el seu torn la diputada i Secretària de la Mesa del Parlament, molt vinculada a la ciutat en la seva època de consellera, va fer un discurs molt emotiu i encès que va arrencar els aplaudiments del públic. Intervenció molt contundent pel que fa a la possibilitat d'un referèndum consensuat amb l'Estat - "no us ho creieu, encara que us ho digui la bona gent de Podem, el referèndum no és possible", va sentenciar. La diputada republicana va fer història explicant que ERC és el partit decà del país, "tot fa pensar que perquè som un partit antic, farem vella política, però no, el que fem no és ni vella ni nova, fem bona política." Va aprofitar també per recordar la gran oportunitat perduda amb el debat dels pressupostos de la Generalitat i va fer una crida a confiar en el partit republicà. "La independència és avui el motor de la societat i ERC és el motor de la independència, voteu ERC". Simó va fer valdre els vots de municipis com "Sant Adrià de Besòs, Badalona, Santa Coloma de Gramenet 'Santako', i l'Hospitalet del Llobregat" [on viu ella].

Ester Capella, diputada al Congrés
L'actual diputada al Congrés per ERC i candidata número 3 per Barcelona en aquestes eleccions va voler deixar clara la importància que ERC té a Madrid, va recordar totes les lleis que ha impulsat el grup al Congrés en comparativa amb la mal anomenada 'nova política': "Hem de ser un gra al cul a Madrid fins que puguem marxar, qui va demanar derogar la reforma laboral va ser ERC no la nova política, per això també hi hem de ser". Segons Capella Esquerra Republicana va a Madrid "a dir que fem via, que marxem per construir una República Catalana".