Sant Adrià de Besòs

Notícia

Prop de 100 persones omplen el dinar de germanor d'ERC amb Gabriel Rufián

  • Gabriel Rufián en un moment del seu discurs ERC Sant Adrià
  • Els militants, amics i simpatitzants van poder gaudir del dinar de germanor ERC Sant Adrià
En la vigília de la Diada Nacional de Catalunya, el diputat al Congreso Gabriel Rufián va ser el convidat d'honor del dinar de germanor que va celebrar la formació independentista. Els republicans van aprofitar la guingueta instal·lada per les seves joventuts (JERC) a la Rambleta com a escenari de l'àpat.
 
La secció adrianenca d'Esquerra Republicana de Catalunya va celebrar el passat dissabte el dinar de germanor de l'agrupació, amb prop de 100 assistents entre amics, militants i ciutadans que no es van voler perdre l'oportunitat de dinar amb el diputat del Congreso Gabriel Rufián. L'àpat va organitzar-se al passeig de la Rambleta, aprofitant la guingueta que les joventuts d'Esquerra Republicana havien instal·lat en el marc de la Festa Major de la ciutat.
 
En el seus parlaments, el colomenc Gabriel Rufián va destacar la impossibilitat de canviar una Espanya que segueix votant el Partit Popular i a on el Partit Socialista no és prou valent per acceptar el dret a decidir dels catalans. Amb el seu to tranquil però punyent, no va estalviar crítiques a Ciutadans. En un parlament centrat en la seva tasca a Madrid, va animar els comuns a sumar-se al país que demanen i que "ja existeix, i s'anomena República Catalana".
 
En clau de pactes, va criticar durament el pacte PP-C's, que vol destruir la immersió lingüística, de la qual ell és un "fill", ja que va començar a implantar-se a Santa Coloma de Gramenent, a on s'ha criat. El diputat també va retreure a Sánchez que, si ho hagués volgut, no haurien calgut les segones eleccions i podria ser president.
 
Respecte a unes terceres eleccions el dia de Nadal, no en va voler fer cap predicció, però va remarcar les tres condicions innegociables d'Esquerra Republicana per tal d'aixecar el seu 'No' a qualsevol candidat: polítiques socialdemòcrates, derogar les lleis del PP i un referèndum vinculant. Si no s'acompleixen, Esquerra -va assegurar- votarà que no.
 
L'acte va cloure amb un brindis i unes paraules per part de la presidenta, Gemma Pla, que va voler agrair la feina que han fet tots els militants, amics i simpatitzants per fer créixer l'agrupació, aconseguint resultats històrics.