Sant Adrià de Besòs

Notícia

ERC Sant Adrià homenatja Lluís Companys

  • Rubèn Arenas durant el seu parlament
  • Jordi Borràs durant el seu parlament
  • Moment de la ofrena floral
ERC va realitzar un homenatge a la figura de Lluís Companys en el 76è aniversari del seu afusellament, en un acte que va reunir més d'una vintena de persones davant del monument a qui fou President de la Generalitat.

El passat dissabte 15 d'octubre va commemorar-se el 76è aniversari del President de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys i Jover. Coincidint amb l'efemèride, la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Adrià va realitzar un acte en memòria de l'únic president electe d'Europa afusellat pel feixisme. L'homenatge va reunir més de vint persones davant del monument a Lluís Companys, a l'avinguda de la Platja, que van recordar la vida i llegat del president.

Jordi Borràs, secretari d'organització d'ERC Sant Adrià, va recordar la vida de Lluís Companys. Borràs va posar èmfasi en els compromisos de Companys que van dur-lo a la presó diverses vegades, tant per la seva defensa dels drets nacionals, com per la seva lluita com a advocat laboralista en defensa dels sindicats i dels treballadors.

Rubèn Arenas, portaveu del grup municipal d'ERC a Sant Adrià, va parlar del que representa Companys en l'actualitat. Arenas va destacar dues iniciatives que des de Catalunya pretenen rescabalar la memòria històrica: la declaració del 15 d'octubre com a "Dia nacional en memòria de les víctimes de la Guerra Civil i de la repressió franquista", i també la proposició de llei endegada al Parlament per anul·lar les sentències i els judicis sumaríssims del franquisme.

Arenas també va denunciar l'intent de certes esquerres de voler canviar la història, i va reivindicar el compromís d'ERC en la lluita antifranquista. Arenas va recordar la dura repressió franquista contra militants i càrrecs d'Esquerra Republicana que li va valer la vida a més de set-cents militants de la formació republicana, incloent 45 alcaldes, 2 diputats, i el president Companys.

Els assistents van realitzar una ofrena floral al monument i l'acte va cloure amb el cant dels Segadors i un esmorzar de pa amb xocolata, última voluntat del president Companys abans de ser afusellat per les tropes militars espanyoles.