Sant Adrià de Besòs

Notícia

ERC reafirma la seva aposta per la municipalització dels poliesportius en una jornada amb experts a la Biblioteca Municipal

Moment de la Jornada
Moment de la Jornada
A l’acte organitzat pels republicans van assistir en Xavier Guerrero, regidor d’Espai Públic de l’Ajuntament de Sabadell, i en Joaquim Perramon, catedràtic de Ciències Econòmiques.


El passat divendres, Esquerra Republicana va organitzar un acte de debat i informació sobre l’estat actual dels poliesportius i la seva aposta per la municipalització d’aquests. La notable assistència de ciutadans a l’acte demostra l’interès de la ciutadania per conèixer la situació dels poliesportius i l’alternativa que proposa ERC, l’única, per ara, a la forma de gestionar que fins ara s’ha dut a terme a la ciutat.

Casos a on la municipalització és una opció
El primer ponent va ser en Joaquim Perramon, catedràtic en Ciències Econòmiques i natural de Sant Adrià de Besòs. Va explicar, des d’un vessant teòric, diferents aspectes sobre la gestió pública, i les oportunitats que comporta la municipalització de serveis sempre que es donin diferents condicions. Va alertar dels riscos que s’han de vigilar en un procés de municipalització i d’igual manera va reflexionar sobre la participació en partits polítics de persones interessades i expertes en gestió pública, per tal d’assessorar-los en les decisions del consistori.

Exemples de municipalitzacions a d’altres municipis
Un dels moments culminants de l’acte va ser quan en Xavier Guerrero, regidor d’Espai Públic a l’Ajuntament de Sabadell, va detallar com s’havien dut a terme municipalitzacions molt més importants en número de treballadors i pressupost afectat a la cocapital del Vallès. Guerrero va explicar com l’experiència havia demostrat que la gestió a partir de concessions privades provocava un mal servei, a més de corrupció, ineficiència i tractes de favor per part dels dirigents polítics que havien dirigit la seva ciutat en el passat.

Aposta valenta per salvar els nostres poliesportius
De la mà del regidor republicà local Antoni Vélez es va repassar la situació dels poliesportius de la ciutat un per un, alhora que es va reflexionar sobre el model de futur pel qual cal apostar. “Tot i que representem 2 de 21 regidors, portem més d’un any i mig repetint que tenim un problema amb els poliesportius, i que cal fer-hi alguna cosa; municipalitzar és la nostra aposta, la nostra alternativa”.

En aquest sentit, els republicans van recordar la trajectòria de tancaments d’equipaments esportius que està patint la ciutat, i van reafirmar la seva aposta per una gestió directa i pública dels equipaments, totalment diferent de l’actual model, on a través de concessions públiques el que s’ha aconseguit és que “quan hi ha beneficis se’ls queden empreses privades, i quan hi ha pèrdues les hem de pagar els ciutadans; davant això, paguem directament els ciutadans i quan arribin els beneficis que siguin per a la ciutat”.

Per últim, també es va recordar que  tot el procés no és gens fàcil, i que des de l’oposició hi ha una doble responsabilitat ja que “hem de convèncer la resta de partits i hem d'assegurar que els executors ho facin bé i no dilapidin una oportunitat. Per això, el grau de complexitat és màxim”.

Aposta per la transparència real
El torn de paraules va quedar curt davant l’allau de preguntes als regidors locals en relació a la situació en què estan els poliesportius locals. Els assistents van agrair l’exercici de transparència per part d’Esquerra Republicana, ja que era la primera vegada que un partit parlava tant obertament i sense embuts dels poliesportius de forma pública, mostrant xifres que tot i que haurien de ser públiques, són desconegudes per part de la ciutadania, alhora que es responien preguntes, que tot i que haurien de ser respostes per l’equip de govern, els republicans van respondre amb total normalitat.

En aquest sentit, al tancar l’acte el portaveu local republicà, Rubèn Arenas, va emfatitzar que “aquest petit acte és un dels exercicis més grans de transparència, en relació als poliesportius, que s’ha fet a la nostra ciutat, i és un orgull que siguem els republicans els que prediquem amb l’exemple de tenir un ajuntament amb parets de vidre”.