Sant Adrià de Besòs

Notícia

ERC Sant Adrià impulsa la declaració de ‘Zona humida’ de la desembocadura del Besòs a les portes del dia mundial de les zones humides

Mocions
En el ple de gener els republicans també van aprovar una moció per denunciar els continuats retards a Rodalies - RENFE al seu pas pel nostre municipi, així com la manca d’inversió de l’estat espanyol en la xarxa ferroviària catalana.

El 2 de febrer se celebrarà el dia mundial de les zones humides. L’efemèride (que commemora la signatura del Conveni Ramsar el 1971) vol posar en relleu la importància d’aquest tipus d’espais naturals, així com la conservació i l'ús racional dels aiguamolls.

La secció local d’Esquerra Sant Adrià de Besòs vol que la desembocadura del riu Besòs se sumi a les 2.977 zones humides existents actualment a Catalunya, donant-li d’aquesta manera una cura especial a la zona final del riu Besòs.

En aquest sentit, en el passat ple de gener del 2017 ERC va aprovar per unanimitat una moció en què demana a l’ajuntament i al consorci del Besòs que iniciïn els tràmits necessaris per demanar al departament de Medi Ambient de la Generalitat la catalogació de la desembocadura del riu Besòs com a zona humida. També es demana que la ciutat se sumi a la iniciativa del Dia Mundial de les Zones Humides per reivindicar la protecció del delta del Besòs i la seva desembocadura.

Els republicans volen forçar, mitjançant la declaració de zona humida, una protecció extra de la desembocadura del riu Besòs i el seu delta. La moció va prosperar amb el vot favorable de tots els grups municipals.

Denunciar els retards continuats de Rodalies - RENFE
En el mateix ple, celebrat el 30 de gener, el grup d’Esquerra Republicana de Catalunya va aprovar per àmplia majoria una moció que denuncia els retards continuats que pateix la xarxa de rodalies i la desídia d’ADIF a l’estació de Sant Adrià, a on hi ha greus deficiències de personal que atengui els usuaris.

La moció exigeix a ADIF, i en conseqüència a l’Estat espanyol, que executi les mesures i la inversió necessàries per dur a terme un pla de millora i manteniment, tant de la xarxa ferroviària com de l’estació de Sant Adrià.

La mateixa moció també insta el Govern de l’Estat espanyol a iniciar una negociació per a la cessió de les competències i el servei de Rodalies íntegrament a la Generalitat de Catalunya, amb la dotació pressupostària i les inversions adients.

Aquesta segona moció va ser aprovada per àmplia majoria, amb el vot favorable de tots els grups llevat de C’s i PP, que només van donar suport als dos primers punts que fan referència a la petició d’inversions.