Sant Adrià de Besòs

Notícia

Oriol Junqueras visita l'ajuntament de Sant Adrià de Besòs per conèixer els principals reptes de la ciutat

El Vicepresident de la Generalitat amb els dos regidors d'ERC Sant Adrià Rubèn Arenas i Antoni Vélez
El Vicepresident de la Generalitat amb els dos regidors d'ERC Sant Adrià Rubèn Arenas i Antoni Vélez
El vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, ha visitat aquest matí Sant Adrià de Besòs i s'ha reunit amb l'equip de govern per constatar de primera mà els principals problemes de la ciutat que en els darrers mesos li han fet arribar els regidors republicans del consistori.

Al Vicepresident de la Generalitat també l'han acompanyat el Secretari d'Economia, Pere Aragonès, i el Secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, per tal d'abordar les principals problemàtiques de la ciutat en aquests dos àmbits, així com copsar de primera ma les impressions i les necessitats de l'equip de govern municipal. En la reunió, que ha durat prop d'una hora, s'ha parlat dels reptes adrianencs en sanitat, ensenyament, així com els serveis socials o el front marítim.

A la sortida de la reunió Oriol Junqueras ha destacat el compromís del govern per treballar al servei de Sant Adrià i dels seus habitants.

Rubèn Arenas, regidor portaveu del Grup municipal d'Esquerra a Sant Adrià, s'ha mostrat satisfet amb la visita i ha declarat que “és la continuació del treball que com a interlocutors de la Generalitat al territori realitzem habitualment”.

Per la seva part, Antoni Vélez, regidor d'ERC Sant Adrià, ha remarcat que “el projecte de les tres xemeneies és quelcom que va més enllà de la nostra ciutat. Es tracta d'un gran projecte metropolità que hem d'entomar en els propers anys, i la Generalitat ha de tenir i tindrà un paper en el seu futur”.

Tot seguit el conseller d'Economia i Hisenda ha visitat l'antiga central tèrmica del Besòs. L'espai, del que només resten les tres xemeneies i la sala de turbines, ha esdevingut el major terreny urbanitzable a primera línia de mar de la costa central catalana. Els ciutadans de Sant Adrià van expressar en una consulta popular la seva voluntat de mantenir les xemeneies, i ara s'està cercant un projecte que dinamitzi la zona i mantingui la voluntat popular.