Sant Adrià de Besòs

Notícia

ERC Sant Adrià força un ple extraordinari per reprovar l'equip govern pel caos judicial a la ciutat

 • Registre entrat a l’ajuntament
 • Rubèn Arenas i Antoni Vélez treballant en la redacció de la petició
El grup d’Esquerra Republicana ha registrat aquest matí la petició per forçar un ple extraordinari. La petició ha estat signada per la majoria dels regidors de l’oposició. A partir d’ara l’alcalde té 15 dies per convocar el ple o aquest quedarà convocat de manera automàtica.
 
 
El regidors d’Esquerra Republicana a Sant Adrià, Rubèn Arenas i Antoni Vélez, han formalitzat aquest matí el registre de la petició d’un ple extraordinari per tractar les investigacions a membres de govern i quin són els projectes de l’equip de govern per als propers dos anys.
 
Aquest ple es el resultat de la manca de transparència per part del govern municipal. Els republicans creuen que no és suficient donar explicacions ambigües en reunions a porta tancada. El compromís amb la transparència és donar compte a la ciutadania en tot moment, i per això, els republicans creuen que el lloc on cal donar aquestes explicacions és el ple, on resideix la sobirania municipal.
 
Durant el ple sol·licitat per l'oposició es pretén esclarir l'efecte que els fets dels darrers mesos està causant en l'acció de l'ajuntament, conèixer de primera mà la situació actual del municipi i reprovar la tasca dels dos regidors del PSC que estan sent investigats actualment pel poder judicial, un dels quals és el propi alcalde.
 
La petició ha estat signada la majoria dels regidors de l’oposició. Un cop formalitzat el registre, s’obre un període de 15 dies en els quals l’alcalde pot convocar el ple extraordinari o si no ho fa, aquest quedarà convocat automàticament per al desè dia hàbil següent.
 
L’ordre del dia registrat és el que segueix:
 
 1. Informe de la situació processal de l’alcalde, de Ricardo Silvestre, així com la responsabilitat subsidiària que pugui recaure en l’Ajuntament.
   
 2. Informe de les ocupacions massives ocorregudes a la Mina així com la situació processal del regidor Juan Carlos Ramos i el gerent del Consorci, Juan Luis Rosique.
   
 3. Informe del pla de treball de legislatura.
   
 4. Torn de paraula a tots els Grups Municipals.
   
 5. Dictamen de reprovació del regidor Juan Carlos Ramos i l’alcalde Joan Callau.
   
 6. Precs i preguntes.