Sant Adrià de Besòs

Notícia

Sant Adrià aprova una moció d’ERC per la creació d’una Oficina Local de Turisme

Mocions
Resum ple desembre 2017
Resum ple desembre 2017
En el ple del mes de desembre es va aprovar amb el vot favorable de PSC, SAeC, ICV i MES, la moció presentada per Esquerra Republicana per la creació d’una Oficina Local de Turisme a Sant Adrià.
 
Desembre ha deixat un ple tranquil i no gaire llarg, on només es va presentar una moció, a proposta d’Esquerra Republicana de Catalunya, que acorda la creació d’una Oficina Local de Turisme per la ciutat. La proposta ha tingut el vistiplau de 14 dels 21 regidors del consistori en el seu conjunt i una votació separada en el punt 3 que reclama planificar l’oferta cultural per fer-ne itineraris.
 
La regidora no adscrita Fina Navarrete, el Partit Popular i CiU van abstenir-se; tot i que el convergent Xavier Soley va votar a favor el punt tercer. Ciutadans va votar-hi en contra.
 
El text neix de la necessitat de regular el turisme a la ciutat, on actualment no hi ha cap reglamentació que el reguli. La proximitat amb la ciutat de Barcelona ha fet que comencin a aparèixer pisos turístics a Sant Adrià sota el paraigua de la marca Barcelona. Pels republicans això suposa un repte que cal entomar. Segons el portaveu Rubèn Arenas, “Necessitem posar en valor la qualitat i sostenibilitat del servei que volem oferir, evitant dinàmiques de depredació i explotació” però alhora reclamen “aprofitar la nostra riquesa cultural i natural com a base per generar turisme de qualitat”.
 
“La moratòria hotelera de la capital catalana ha suposat un increment de la pressió turística a Sant Adrià”, denuncia Antoni Vélez, “però també pot suposar una oportunitat per crear nous llocs de treball i dinamitzar l’economia local”.
 
Per tot això Esquerra ha impulsat amb aquesta moció la creació d’una Oficina Local de Turisme que contribueixi a ordenar i planificar el tipus de turisme que voldrà Sant Adrià. A la vegada s’aprova establir eines d’anàlisi  sobre la tendència de pisos turístics a la ciutat per plantejar un planejament específic que ho reguli.
 
La moció també estableix ordenar i planificar l’oferta cultural, per tal de poder fer itineraris i continuar apostant pel foment del turisme de qualitat que aporti valor afegit a la ciutat.
 
En el mateix ple els republicans també s’han abstingut en l’aprovació del dictamen definitiu que fixa les taxes que han de regir el 2018. El vot ha estat el mateix que ja van emetre fa dos mesos en l’aprovació inicial, pels regidors d’Esquerra “es tracta d’una proposta continuista i sense objectius”.
 
El ple va iniciar-se amb la lectura d’un comunicat del Consell Municipal de les Dones i un minut de silenci per la Kenia, víctima de la violència masclista el passat dia de Nadal a la ciutat de Sant Adrià.