Sant Adrià de Besòs

Notícia

Esquerra Sant Adrià reclama la dignificació del Camp de la Bota

Gemma Pla, presidenta de la Secció Local de Sant Adrià fent l’ofrena al Camp de la Bota
Gemma Pla, presidenta de la Secció Local de Sant Adrià fent l’ofrena al Camp de la Bota
Més de 150 persones van voler retre homenatge ahir als més de 1.700 afusellats al Camp de la Bota durant el franquisme. L’acte ha estat organitzat per la secció local de Sant Adrià i la sectorial de Memòria i Reparació d’Esquerra Republicana.
 
Ester Capella, diputada al Congreso de los Diputados de Madrid per ERC, ha reclamat aquest dissabte la dignificació del Camp de la Bota en el marc de l’acte que ha organitzat Esquerra aquest dissabte. “Segueix sent un espai indigne i no s’ha valorat prou el que representa per a la memòria col·lectiva” ha dit.

Capella ha recordat la feina feta pels consellers Carles Mundó i Raül Romeva per avançar en la recuperació de la memòria dels afusellats, amb lleis com la d’anul·lació dels judicis franquistes.

Una reivindicació local
El regidor de Sant Adrià Antoni Vélez ha recordat que l’any passat ja es va aprovar una moció a l’ajuntament de Sant Adrià per dignificar l’espai, però que no s’ha avançat gaire. Vélez ha afirmat que des d’Esquerra no s’aturaran fins a aconseguir-ho, i que hi tornaran cada any. En aquest sentit ha instat els presents a reservar-se la data per l’any vinent: “vindrem aquí amb una opció binaria, o bé a celebrar la dignificació de l’espai, o a tornar-la a reclamar”. 

Una reivindicació de gènere
L’acte també ha posat l’accent en la repressió patida per les dones. La secretària de dones de la sectorial de Memòria i Reparació, Meritxell Benedí, ha posat l’accent no només en les dotze dones afusellades en aquest indret. Benedí ha posat llum sobre la resta de repressions que van haver de patir totes aquelles dones que s’havien significat durant la República. “Moltes dones van patir la repressió franquista per haver treballat durant la segona república, o per haver-se divorciat, i van ser víctimes de les denúncies de la família de la seva ex parella, o no van poder tornar a la feina que havien desenvolupat mai més”.

Ofrenes dels familiars i propparents
L’acte ha conclòs amb una ofrena floral per part d’una representació de les seccions locals d’aquelles ciutats en les quals alguns dels seus militants o representants polítics van ser afusellats al camp de la Bota, així com descendents directes de persones assassinades en aquest espai.