Sant Adrià de Besòs

Notícia

Sant Adrià rebutja el nomenament de María Elósegui per al TEDH a instàncies d’ERC

Mocions
Les declaracions de caràcter LGTBIfòbic, o l’opinió que les persones transsexuals  haurien de sotmetre's a teràpies psicològiques i psiquiàtriques en comptes de la cirurgia, són incompatibles amb formar part del Tribunal Europeu dels Drets Humans segons els republicans.
 
Amb el vot favorable de tots els grups menys el vot contrari del Partit Popular i l’abstenció de Ciutadans, el ple de Sant Adrià va aprovar aquest dilluns una moció que expressa el malestar del consistori pel nomenament de María Elósegui al Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH).
 
Pel portaveu republicà Rubèn ArenasUna persona que està aspirant a arribar al Tribunal Europeu dels Drets Humans, i que està negant un dret tan bàsic com és el dret a la llibertat sexual, pensem que no té cabuda”.
 
Per aquesta raó Esquerra Republicana de Sant Adrià ha impulsat una moció que demana la rectificació i revocació del nomenament com a jutgessa del TEDH de María Elósegui a causa de les seves declaracions clarament homòfobes.
 
Per als republicans aquest nomenament “pot suposar un perill per als drets de les persones LGTBI de la Unió Europea”, denuncia Arenas, raó per la qual el text de la moció insta el mateix TEDH a prendre totes les mesures necessàries per tal que aquest nomenament no afecti els drets dels ciutadans LGTBI europeus.