Sant Adrià de Besòs

Notícia

Esquerra Sant Adrià torna a apostar per la municipalització del poliesportiu Marina-Besòs

Mocions
Poliesportiu, Marina-Besòs
Polesportiu Marina Besòs
El ple de Sant Adrià ha rebutjat, en una votació per punts, bona part d’una moció d’Esquerra Republicana en que demana un estudi per conèixer els costos i quina fórmula legal hauria de tenir una gestió directa de l’Ajuntament del poliesportiu Marina-Besòs.
 
La moció reclama una també apostar per la municipalització del Marina-Besòs i Garantir, en la mesura del possible, la continuïtat de la plantilla actual de treballadors i treballadores en el futur ens.

La moció s’ha votat per punts, dels que només ha prosperat el que demanva la continuïtat dels treballadors.

El primer punt (que demanava fer un estudi d’una fórmula legal i costos) ha obtingut nou vots favorables (ERC, SAeC, ICV, MES, i regidora no adscrita), nou vots contraris (PSC, PP, PDeCat) i tres abstencions (CS), finalment el vot de qualitat de l’alcalde ha decantat la balança al no.

El segon punt, que demanva apostar per la municipalització ha comptat amb 12 vots contraris (PSC, Cs, PP, PDeCat) i nou favorables (ERC,SAeC, ICV, MES, i regidora no adscrita).

El tercer punt, que reclamava el manteniment dels llocs de treball en el futur ens, ha estat aprovat per unanimitat.

Pel regidor Antoni Vélez “amb el seu vot contrari ha quedat clar que l'equip de govern aposta per tornar a repetir el model que no va funcionar i que ens ha portat fins aquí, d'empresa privada, pagant abans amb diners públics una posada a punt de la instal·lació”.

En l’exposició de motius els republicans al·leguen que “durant la seva història aquesta instal·lació ha estat altament rendible a nivell econòmic per a les empreses que l’han gestionat, sense que l’Ajuntament tingués un retorn d’aquests beneficis”

Des d’Esquerra denuncien que la provisionalitat actual, amb una empresa de serveis, “ha provocat que no hi hagi una continuïtat en la gestió que permeti una estratègia d’expansió real de la instal·lació, per captar socis, realitzar els canvis necessaris en el seu interior i garantir la seva sostenibilitat econòmica”

Per tot això reclamen una gestió 100% pública de la instal·lació a través d’una empresa municipal o de la forma legal que es trobi més adient. Pel regidor Antoni Vélez “Amb aquesta mesura es pretén abandonar un model de gestió que ha provocat que els beneficis del Marina-Besòs hagin quedat en mans privades, mentre les despeses les acabava pagant la ciutadania, cosa que ha fet bona la màxima de ‘privatitzar els beneficis i socialitzar les despeses’”.

El mateix ple també ha presentat i aprovat una moció en defensa del descans.