Sant Adrià de Besòs

Notícia

ERC Sant Adrià presenta una moció per l’abolició de la monarquia que PSC, PP i Cs tomben

Mocions
Nota de premsa, Sant Adrià, Sant Adrià de Besòs
El ple de Sant Adrià ha rebutjat, una moció d’Esquerra Republicana en que demanava garantir la convivència, la llibertat d’expressió i l’abolició de la monarquia. El PSC s’ha posat al costat del PP i Cs per fer valer la majoria monàrquica del consistori. 

Per 10 vots favorables i 11 contraris el ple de Sant Adrià ha rebutjat una moció dels republicans que qüestionava el paper de la monarquia en el conflicte català. La mateixa moció també demanava “Refermar el compromís amb els valors republicans i apostar per l’abolició d’una institució antidemocràtica com la monarquia”.

Altres punts de la moció condemnaven la repressió dels drets fonamentals i reprovar les amenaces d’aplicació de l’article 155, d’il·legalització dels partits polítics catalans i la judicialització de la política.

La moció ha comptat amb el vot favorable de tots els grups tret del PP, Cs i PSC que han fet valer la seva majoria per evitar que prosperés.

Els republicans han criticat la falta de coherència dels socialistes, que cada 14 d’abril hisen la bandera republicana a l’ajuntament però voten contra l’abolició de la monarquia.

El candidat d’Esquerra a Sant Adrià, Rubèn Arenas, ha criticat l’existència de la monarquia: “es tracta d’una institució de naturalesa antidemocràtica, a la qual s’hi accedeix per dret de sang i no per dret de sufragi passiu de la ciutadania en igualtat de condicions”; i ha lamentat el paper del monarca: “el proppassat dia 3 d’octubre del 2017, el rei Felip VI va ignorar el seu paper d’àrbitre dins del sistema i es va alinear amb aquells que van colpejar i reprimir la ciutadania durant l’1 d’octubre del 2017”. 

Arenas també ha lamentat “la incapacitat de les institucions de l’Estat per donar una sortida política a les demandes de la majoria del poble català, no complint d’aquesta manera amb la subjecció d’aquestes institucions a la voluntat democràtica de la ciutadania i posant en perill la convivència i la pau socials”.

Foment de la bicicleta
L’altra moció dels republicans, que ha estat aprovada per unanimitat, reclama mesures per impulsar la bicicleta com a mitjà de transport sostenible intraurbà i interurbà.

Un dels punts més polèmics d’aquesta moció ha estat el referent a la reordenació de la N-II al seu pas per Sant Adrià, un tema que porta temps sobre la taula de l’equip de govern sense gaire avenços.

La moció també reclama la reordenació i millora de mobilitat del carril bici al carrer Carmen Amaya, un projecte que va resultar guanyador en el pressupost participatiu de 2016 i encara no s’ha executat.

Finalment es reclama adherir Sant Adrià a la xarxa pública d’aparcaments segurs per a bicicletes privades Bicibox i Acordar amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) la participació de Sant Adrià de Besòs en el nou servei de bicicletes elèctriques compartides (E-Bicibox).