Sant Adrià de Besòs

Notícia

Esquerra Sant Adrià aprova la llista electoral per fer un salt endavant el proper 26 de maig

Foto de grup de la candidatura
Foto de grup de la candidatura
El passat diumenge 31 de març, els republicans adrianencs han celebrat una assemblea que tenia com a objectiu aprovar la llista amb què concorreran als comicis municipals al proper 26 de maig, així com també aprovar el programa electoral. 
 
La candidatura configura un equip potent de tots els barris de la ciutat, de persones nascudes a Catalunya, a la resta de l’Estat espanyol i també de fora de la Unió Europea. Amb representants d’associacions, treballadors autonòms i assalariats, pensionistes, estudiants... En definitiva, una candidatura cosida a la ciutat i per a la ciutat, que es presenta amb perspectives de créixer, treure els millors resultats possibles i ajudar Sant Adrià a fer un salt endavant.
 
ERC-Sant Adrià presenta una llista cremallera, és a dir, una llista electoral que a més de ser totalment paritària entre els dos sexes, alterna dones i homes consecutivament. Això garanteix que la representació al proper consistori serà paritària, amb la idea de feminitzar la política municipal. 
 
En paraules del regidor Antoni Vélez: “Hem fet un gran esforç de cohesió i de recerca del millor equip possible, un equip que s’assembla el més possible a la societat adrianenca, a la qual volem seguir representant. No ha estat una feina dels últims mesos, sinó constant durant la legislatura.”  
 
Una llista perquè Sant Adrià faci un salt endavant
La llista, aprovada per unanimitat, és la següent:
1 Rubèn Arenas i Garcia
2 Cristina Meseguer i Luque
3 Antoni Vélez i Barajas
4 Mercè Curto i Gil
5 Pol Carrion i Huguet
6 Gemma Pla i Puyuelo
7 Jordi Borràs i Vivó
8 Antònia Hernández i Martinez
9 Claudio Mauricio Villagra i Fernández
10 Llibertat Gerónimo i Vilella
11 Andrés Vélez i del Águila
12 Marta Giralt i Hernández
13 Martí Oliver i Luque
14 Maria Isabel Sànchez i Corrales
15 David Oliver i Sànchez
16 Elena Caballero i Boca
17 Dídac Puente i Hidalgo
18 Margarita Sanmartin i Alarcón
19 Manel Rubí i Mensa
20 Josefa Ruiz i Buendia
21 Joaquim Perramon i Ayza
–––––- Suplents:
S.1 Beatriz Hernández i Regidor
S.2 Antonio Izquierdo i Calpe
S.3 Puri Martínez i Noreña
S.4 Joan Sànchez i Pujol
S.5 Clara Nebot i Julve
S.6 Xavier Caballero i Codina
S.7 Consol Giménez i Baubi
S.8 Antoni Cortés i Francès
S.9 Mireia Francisco i Ventós
S.10 Joaquin Castro i Serrano

Un programa electoral per republicar la ciutat
L’altre punt important que han aprovat els republicans ha estat el programa electoral.
 
Aquest programa, també aprovat per unanimitat, és molt ambiciós i ha volgut aglutinar l’experiència dels regidors en aquesta legislatura i també una fórmula participativa: mitjançant el web republiquemsab.cat s’han rebut més de 50 propostes i s’ha pogut contactar amb més de 40 persones de diferents barris de la ciutat, que l’han nodrit i democratitzat.
 
El programa es divideix en sis grans eixos: govern obert i transparència, justícia social, dinamització econòmica responsable, educació i cultura, espai públic i medi ambient, i, finalment, un eix dedicat als sis barris de la ciutat.
 
ERC proposa, a través del seu programa, una forma totalment diferent de governar la ciutat, basada en la idea central que fer República és situar el ciutadà al centre de tota l’acció política.
 
Per això, volen construir un Ajuntament amb parets de vidre i una ciutat amb majors quotes de benestar i justícia social. Ajudar la gent que més ho necessita, que els joves es puguin guanyar el seu futur i que la gent gran sigui atesa com es mereix.
 
També argumenten que cal sentir orgull de la ciutat. Una ciutat que sigui per viure i conviure, amb oportunitats de treball per a tothom, amb aire net, civisme i seguretat.
 
En paraules del President d’ERC - Sant Adrià, Pol Carrión, que ha coordinat el programa: “Volem repensar Sant Adrià de Besòs de baix a dalt, com també volem repensar Catalunya. Per canviar-ne allò que faci falta.”
 
Suport supramunicipal
A l’assemblea també va assistir la Secretaria Nacional d’Organització d’ERC, Sus Martí, la qual ha volgut donar suport a l’aposta adrianenca i posar en valor la gran feina que ha fet el primer grup municipal republicà que hi ha hagut a Sant Adrià des de la Segona República. Sus Martí ha llançat un missatge molt clar: “ERC ha estat molts anys sense representació; en aquesta primera legislatura, els dos regidors han demostrat que tenen molt a aportar a Sant Adrià, hem vingut per quedar-nos-hi i per ser determinants.”
 
L’assemblea l’ha tancat el candidat a l’alcaldia, Rubèn Arenas, que ha mostrat la seva satisfacció per la feina feta a configurar la llista i el programa: “Em sento molt orgullós de l’equip que ens presentem, tenim un programa a l’alçada del que mereix Sant Adrià i una empenta que és clau per propiciar el canvi que necessita la ciutat.”