Sant Adrià de Besòs

Notícia

ERC Sant Adrià presenta la seva candidatura de la mà de’n Joan Tardà

  • Presentació de la candidatura ERC Sant Adrià
  • La secció local va fer-li un petit homenatge a Joan Tardà ERC Sant Adrià
La secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Adrià de Besòs ha realitzat, aquest diumenge, la presentació de la seva candidatura. Els republicans han explicat com ha sigut la seva configuració, la seva composició i els compromisos amb els que aspiren a ser molts més en el consistori a partir del proper 26 de maig.
 
L’acte, s’ha desenvolupat a la plaça del Mercat i s’ha omplert a vessar per escoltar les propostes republicanes. Amb aquesta candidatura ERC aspira a fer un salt endavant a les properes eleccions muncipals. L’acte ha comptat amb la intervenció  dels tres primers de la candidatura, on han desenvolupat com és l’equip que han configurat, tota la feina feta durant aquests quatre anys i quin és el projecte de ciutat que presenten als adrianencs i adrianenques. Finalment, en Joan Tardà ha clos l’acte. 

Feminisme i joventut
L’acte ha començat amb la intervenció de Cristina Meseguer, que ha destacat que “Presentem un projecte guanyador, un projecte de futur per Sant Adrià: una candidatura conformada per un equip de persones compromeses, il·lusionades, treballadores i disposades a deixar-se la pell per fer de Sant Adrià una ciutat millor”. On també ha desgranat les propostes que fan de la candidatura, la millor aposta feminista i jove per la ciutat.

Feina feta
Tot seguit, el regidor Antoni Vélez ha explicat tota la feina que s’ha fet els quatre anys, resumit en dades, més de cent mocions i més de dues-centes preguntes a Plens. I la dificultat que ha representat fent oposició sent només dos regidors dels vint-i-u del Ple. Per això ha demanat: “Necessitem més força, més vots, més regidors, per superar la feina feta i fer-ne encara més. Més servei públic, més compromís, més republicanisme.” 

També ha explicat com la ciutadania que s’ha adreçat al grup municipal “ha pogut comprovar que som un grup gens sectari, que sempre hem ajudat a tothom independentment de les seves idees i que hem fet rótula perquè hem sabut teixir acords amb totes les forces polítiques de la ciutat”. I ha acabat explicant: “La meva millor promesa electoral és saber que darrera els regidors i regidores que vinguin, hi haurà un grup humà com el que està aquí avui, i forma aquesta candidatura, que serà el més canyero, els que més s’assemblen al Sant Adrià que volem construir.

Candidatura de futur
El candidat a l’alcaldia Rubèn Arenas, ha volgut començar lloant la candidatura: “Us presentem una candidatura diversa i plural com la ciutat, amb candidates i candidats de tots els barris. Nascuts a Catalunya, a l’Estat espanyol, a Romania i a Xile. Amb gent que parla català, que parla castellà. En definitiva, la millor candidatura possible per Sant Adrià.” 

Arenas ha posicionat a ERC com el vot més útil republicà ja que preveuen ser la primera força republicana de la ciutat i els únics capaços de liderar un front democràtic i antirepressiu amb l’esperit del 3 d’octubre: amb autodeterministes, pels drets civils i polítics i per la construcció de la República Catalana des del consistori. 

Acte seguit ha desgranat el projecte de ciutat, i algunes de les propostes que presenten els republicans per millorar la ciutat. De fet, ha vingut a explicar què significa ‘republicar’ Sant Adrià i la necessitat de fer-ho perquè Sant Adrià “sigui una ciutat on les coses es facin ben fetes, i amb un govern que posi el ciutadà en el centre de la política”.

Recolzament de Joan Tardà
La clausura ha anat a càrrec d’en Joan Tardà,  que ha posat de manifest la feina feta pel grup municipal i la importància d’aquesta feina que es fa a l’Àrea Metropolitana i que el proper 26 de maig, tingui més força. El ja ex-diputat al Congrés ha insistit en la idea que tots els ciutadans tenen les mateixes problemàtiques, siguin o no republicans, i que des d’ERC treballen per donar solucions. “Els republicans guanyarem, perquè qui pot estar en contra que els hi solucionem els problemes?”. 

Web de Campanya
L’acte va suposar l’inici de campanya juntament amb la reestrena del web republiquemsab.cat que ha renovat continguts integrant un apartat de transparència amb el calendari, les retribucions dels regidors. També incorpora un apartat dedicat al programa electoral i un apartat pel jovent. Al web aniran incorporant diariament cada un dels candidats de la llista amb una breu fitxa d’ells.