Sant Adrià de Besòs

Totes les notícies


Joan Tardà, Centre Republicà Adrianenc

ERC Sant Adrià inaugura el Centre Republicà Adrianenc per impulsar els valors republicans

La inauguració ha comptat amb la presència de la diputada al Congrés Carolina Telechea, i l’exdiputat Joan Tardà, que han destacat la tasca feta a ciutats com Sant Adrià per impulsar el republicanisme i l’independentisme a l’Àrea metropolitana.  Un centenar de persones van assistir a l'obertura del local, situat al carrer d’Andreu Vidal 15, molt a prop de l’Ateneu, que vol ser més que una seu del partit per convertir-se en un espai que fomenti els valors republicans de la llibertat, la igualtat i la fraternitat.   L’exdiputat al Congrés espanyol, Joan Tardà, ha reclamat aquest diumenge “ser-ne més” per poder dur a terme el projecte de la República Catalana, que s’ha de bastir en tres eixos: la llibertat, la igualtat i la solidaritat entre els pobles. El líder republicà ho ha reclamat en el marc de la inauguració del Centre Republicà Adrianenc, la nova seu que Esquerra Republicana de Catalunya ha inaugurat a Sant Adrià de Besòs. Per a Tardà, la república ha de servir per millorar la vida de tots els ciutadans, “pensin el que pensin, encara que les seves idees polítiques siguin molt diferents de les nostres”. Tardà ha recordat que la igualtat només s’aconseguirà si tots els ciutadans tenen les mateixes oportunitats, i que aquesta s’assolirà amb una distribució de la riquesa diferent de l’actual. Per la seva banda, la diputada al Congrés, Carolina Telechea ha recordat que tot i la repressió s’ha de tenir “mirada llarga” i ha defensat el diàleg sense límits com a punt de partida per trobar un desllorigador a la situació política actual. Telechea ha fet seu el símil de Raül Romeva i el GPS, en què els catalans tenim un destí i una ruta per assolir-lo, i d’igual manera que els GPS, de vegades un camí està tallat i s’ha de buscar una ruta alternativa, i d’altres hi ha retencions i s’hi va més lent, però seguim tenint el mateix objectiu. Recuperació del Centre Republicà Per la seva banda, el president d’ERC Sant Adrià, David Oliver, ha volgut destacar “l’honor de presidir aquesta inauguració” amb la qual es vol recuperar l’esperit del Centre Republicà Adrianenc durant la II República.

Esquerra Sant Adrià presenta la seva candidatura amb la presència de Joan Tardà

La secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya de Sant Adrià de Besòs, farà aquest diumenge 5 de maig la presentació de la seva candidatura a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig. El fins ara diputat d’Esquerra Republicana de Catalunya al Congreso, Joan Tardà, acompanyarà els republicans en aquesta presentació.   La candidatura d’ERC Sant Adrià a l’ajuntament farà la seva posada de llarg diumenge 5 de maig a les 18 hores a la plaça del Mercat amb la presència de Joan Tardà. Els republicans presentaran una llista que intenta assimilar-se al màxim a la societat que vol representar. La llista, en format cremallera, alterna homes i dones, aconseguint una paritat del 50% d’ambdós sexes. També incorpora candidats de tots els barris de Sant Adrià.   Per al cap de llista, Rubèn Arenas “aquesta llista és un reflex de la societat adrianenca, la millor base possible per començar a republicar Sant Adrià”.    visita de Joan Tardà, històric del Congreso El que ha estat diputat al Congreso des del 2004, Joan Tardà, acompanyarà els republicans en la seva presentació. Joan Tardà va tancar la llista d’ERC a les passades eleccions del 28 d’abril i no repetirà com a diputat.    ERC va aconseguir 2.593 vots en els comicis efectuats diumenge 28 d’abril, gairebé el doble dels 1.325 del 2016. Al conjunt de Catalunya ERC va aconseguir més d’un milió de vots i va ser la primera força tant en vots com en escons.

Atenció canvi d'hora

Camp de la Bota: Dignitat i memòria

Sota el títol "Camp de la Bota: Dignitat i memòria" la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Adrià de Besòs durà a terme el proper dissabte 25 de febrer a les 11.30 h. un acte reivindicatiu al Camp de la Bota de Sant Adrià. Després de la derrota republicana a la guerra civil espanyola, i ja abans, a les acaballes de la mateixa guerra civil, les tropes franquistes van elegir el Camp de la Bota a Sant Adrià com a espai per a practicar les execucions d'aquelles persones que havien estat condemnades a mort per part d'uns tribunals sense cap garantia democràtica. Un autèntic règim de terror i barbàrie que va durar fins ben entrats els anys 50, i van deixar rere seu més de 1.700 persones afusellades. D'aquesta manera els habitants de Sant Adrià es despertaven de bon matí amb el so de la mort acompanyant l'albada, i la nostra ciutat forma part d'una de les pàgines més negres de la història del país. Actualment, i degut a les reformes realitzades en el litoral barceloní, i sobretot arran de la celebració del Fòrum de les Cultures, l'espai ha quedat reduït a un solitari plafó en mig d'un aparcament d'un espai comercial. Un plafó grafitejat i ple de brutícia i pixades de gos. Des d'Esquerra creiem que el Camp de la Bota mereix una major atenció i cura per part de l'ajuntament, així com d'una dignificació i adequació per a convertir-se en el que hauria de ser, un espai de record i memòria per a les més de 1700 víctimes i les seves famílies. Per tot això el proper dissabte 25 farem un acte reivindicatiu per presentar la moció que hem registrat a l'ajuntament demanant un replantejament de l'espai del Camp de la Bota que el dignifiqui com cal i que també serà l'ocasió per presentar en societat la sectorial de memòria històrica d'Esquerra Republicana. L'acte, que serà conduït pel regidor-portaveu d'ERC Sant Adrià, Rubèn Arenas, comptarà amb la presència dels diputats al Congreso Joan Tardà i Ana Surra, del regidor Antoni Vélez i dels membres de la sectorial de memòria històrica d'ERC Toni Bou i Mati Duque.