Sant Adrià de Besòs

Totes les notícies


ERC Sant Adrià proposa tornar a peatonalitzar l’avinguda de Catalunya els caps de setmana per facilitar les mesures de seguretat enfront la COVID-19

La peatonalització de l’avinguda de Catalunya pot ajudar al distanciament social i a complir millor les mesures de seguretat per evitar l’augment de contagis enfront de la COVID-19, argumenten els republicans. El grup municipal d’ERC a Sant Adrià ha demanat a l’equip de govern que torni a peatonalitzar l’avinguda de Catalunya en el seu tram entre la plaça de la Vila i l’avinguda de Pi i Margall, tal com es venia fent abans de la declaració de l’Estat d’Alarma.  Des de la publicació del decret de l’Estat d’Alarma el govern municipal va decidir deixar sense efecte, de forma temporal, aquesta peatonalització perquè els efectius es poguessin concentrar en altres tasques de major prioritat per a la ciutat.  Després de 45 dies des del decret d’alarma, i un cop el govern de l’estat espanyol ha explicat el pla de desescalada, la formació republicana entèn que ha arribat el moment de proposar mesures que facilitin el compliment de les mesures de seguretat, com ara el distanciament social, per tal d’evitar nous contagis. Altres ciutats veïnes, com ara Barcelona, ja han pres mesures pel que fa a la mobilitat i als seus carrers principals per eixamplar voreres i disposar de més espai per a garantir que les persones que hi transiten poden complir amb totes les normes de seguretat. Una oportunitat per al petit comerç Al seu torn, els republicans creuen que la circulació de vianants, en condicions de seguretat òptimes, farà que els establiments que resten oberts puguin tenir una major afluència, cosa que ajudarà el petit comerç.   En el futur caldrà buscar iniciatives i propostes per reactivar el teixit comercial de la ciutat, i fomentar la circulació segura i ordenada de persones pot representar una bona mesura en la línia d’aquesta reactivació, tant per als comerciants com per la ciutadania. Sense espais verds a Sant Adrià Nord El govern municipal no ha fixat cap espai públic suficientment ampli per al gaudi de la ciutadania al barri de Sant Adrià Nord, ja que la presència de zones verdes ha minvat des de l’inici de les obres d’arranjament i millora del passeig de la Rambleta, i el parc de la Pollancreda no està habilitat per al seu ús.

La Catalana, mobilitat

ERC aprova per àmplia majoria una moció per millorar la mobilitat a la Catalana

Esquerra Republicana de Catalunya ha aprovat aquest dilluns una moció per arranjar i millorar la mobilitat al barri de la Catalana. El text aprovat inclou, entre d'altres, la millora de la rotonda de la carretera de la Catalana en la seva cruïlla amb Clara Campoamor, o la millora de la senyalització del semàfor de la mateixa carretera de la Catalana.   La moció ha estat aprovada per quasi la totalitat dels regidors, i només ha comptat amb l'abstenció de la nouvinguda Fina Navarrete, que no havia tingut l'oportunitat d'estudiar el contingut de la mateixa, ja que no havia participat a les reunions prèvies amb els tècnics del consistori.   Des del Grup Municipal d'ERC-Sant Adrià s'ha volgut agrair la col·laboració dels tècnics de l'Ajuntament a la junta de portaveus per tal de millorar el contingut de la moció.   Picabaralles dialèctiques La moció ha estat aprovada en un ple marcat, un cop més, per la picabaralla dialèctica respecte de la situació que viu el país. En aquesta ocasió, el detonant ha estat una moció conjunta del PP i C's per rebutjar la Comissió d'Estudi del Procés Constituent del Parlament de Catalunya.   En la defensa de la tasca del Parlament de Catalunya, el regidor Antoni Vélez ha recordat que "sobra dret constitucional i falta filosofia del dret", fent veure que voler canviar l'statu quo no és il·legal.   Vélez ha recordat el fet que fa 50 anys la segregació racial era legal als Estats Units, o fins i tot que fa poc més de 40 anys les primeres reunions del PSC també eren il·legals als ulls de la legislació vigent.