Sant Adrià de Besòs

Totes les notícies


veïns per Sant Joan

Esquerra Sant Adrià suma amb el manifest “Veïns per Sant Joan”

Un grup de veïns i veïnes del barri de Sant Joan Baptista han fet un manifest on donen suport a l’opció republicana com la millor opció per millorar la vida de la ciutadania que resideix al barri.  Aquest dimecres 8 de maig, un grup de veïns i veïnes liderat per en Claudi Villagra han presentat un manifest amb el nom de “Veïns per Sant Joan” en el marc de les properes eleccions municipals amb l’objectiu de sumar amb ERC - Sant Adrià. Opinen que és el partit que representa millor els interessos de la classe treballadora que viu al barri, així com la força política capaç de donar una resposta satisfactòria als principals reptes de Sant Joan Baptista. En paraules del Claudi Villagra: “He decidit incorporar-me, com a independent, a la llista d’ERC - Sant Adrià perquè crec que són els únics que defensen el barri dels especuladors i dels que pensen que tot s’hi val. ERC ha demostrat entendre quins són els reptes del barri i els de la classe treballadora que hi viu i el seu programa és una resposta satisfactòria a allò que necessitem.”  El manifest fa una crida a fer un pas endavant per tornar a recuperar l’orgull de barri que sempre els ha caracteritzat, i deixar de ser el Sant Adrià “de baix”, aïllat de la resta de la ciutat per la muralla que suposa l’autopista.  Compromisos del manifest Al manifest s’hi concreten uns compromisos, que es converteixen en un contracte entre la ciutadania i el partit republicà, en què es concreta: Impulsar totes les accions necessàries per assegurar la viabilitat del poliesportiu Marina-Besòs. Vetllar perquè es modifiqui la ubicació del col·lector de Llevant en el context de la transformació del Front del Litoral. Reformar la font de la Placeta Macià i l’àrea del monument a Lluís Company perquè puguin ser utilitzades pels veïns i veïnes, alhora que se'n mantenen els elements històrics. Augmentar la presència de la policia local al mercat setmanal per tal de dissuadir els delinqüents.

parada autobús, accessibilitat, Sant Adrià,

Esquerra Sant Adrià reclama al ple municipal la millora de l’accessibilitat de les parades d’autobús

El ple de Sant Adrià ha aprovat  per 20 vots a favor i 1 abstenció una moció d’Esquerra Republicana de Catalunya que reclama la millora de l’accessibilitat a totes les parades d’autobús de Sant Adrià de Besòs.   La moció reclama una solució immediata en el cas concret de la parada de l’Av. Pi i Margall cantonada carrer Ricart. Tanmateix demana establir un conveni amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona per instal·lar plataformes que facilitin l’accessibilitat a totes les parades de Sant Adrià on sigui possible. En el seu discurs de defensa de la moció el regidor Rubèn Arenas ha denunciat que “No hem sabut trobar cap compromís ferm per tal de fer un pla integral a totes les parades d’autobús”. ERC, a la seva moció, obre la porta a fer-ho per fases, prioritzant aquelles que tinguin major dificultat d’accés. El portaveu d’ERC ha afirmat que “és una moció de ciutat, que neix d’una necessitat urbanística del segle XXI, però és una moció que ha nascut de la reivindicació veïnal”.  Recentment els republicans han llançat un vídeo al seu canal de Youtube a on denuncien les mancances de la parada de bus de l’avinguda Pi i Margall. En el vídeo ERC proposa dues possibles solucions, traslladar la parada 100 metres més endavant, o la instal·lació de la plataforma per resoldre els problemes d’accessibilitat.  En referència a aquesta parada en concret, la seva situació ha estat un tema recurrent dels darrers anys en el Consell Municipal d'Accessibilitat, ja que és un dels punts negres en accessibilitat de la ciutat. Gràcies en part a la moció, l’equip de govern es va comprometre en el mateix ple a buscar una solució immediata i en un termini de setmanes. Els republicans es mostren satisfets i contents per l’anunci, però expectants que aquest es faci realitat i no quedi al calaix. Denunciar la desproporció en el cas dels joves d’Altsasu En una altra votació ERC Sant Adrià ha aprovat una moció perquè l’ajuntament manifesti “el seu malestar per l’ús desproporcionat de les acusacions de terrorisme que la Fiscalia ha realitzat en el cas dels joves d’Altsasu”, i afirma que “no pot permetre que es pugui aplicar a una discussió de bar que acaba en baralla els qualificatius de terrorisme o notabílissima gravetat”.

ERC Sant Adrià proposa, conjuntament amb MES, la creació d’un pre-consell de barri per a Sant Adrià Nord

El Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Adrià, juntament amb Moviment d’Esquerres, han aconseguit aquest mes l’aprovació d’una moció en què demanaven la creació d’un pre-consell de barri per a Sant Adrià Nord, així com l’impuls i dinamització dels consell de barri existents. El ple de l’ajuntament del passat mes de març ha aprovat amb el vot favorable de tots els grups, tret de les abstencions de PP i C’s, la creació d’un pre-consell de barri per a Sant Adrià Nord. El pre-consell de barri, que s’haurà de constituir en un període no superior a sis mesos, és el primer pas per a la creació d’un consell de barri per al marge dret del riu, entre el pont de l’autopista i el límit nord, a tocar de Santa Coloma i Badalona. La moció, que inclou un total de nou acords, busca també potenciar i revifar els consells de barri existents a Sant Joan i el Besòs. Entre els acords, es demana una major publicitat de la tasca dels consells de barri i una major informació sobre el seu funcionament i les tasques desenvolupades a les comissions permanents. Per al regidor i portaveu d’ERC – Avancem, Rubèn Arenas, “el consell de barri és una eina important per afavorir la participació de la ciutadania en els afers que l’afecten més de prop”. Segons els republicans, “necessitem un ajuntament amb parets de vidre i que puguem decidir entre tots, per això hem volgut crear aquest consell de barri”.