Sant Adrià de Besòs

Notícia

El paper del jovent a la festa major

Cristina Meseguer i Luque, Portaveu Jovent Republicà a Sant Adrià de Besòs
Un any més s’apropa la Festa Major, i amb ella arriba el projecte de més envergadura a nivell municipal per al Jovent Republicà de Sant Adrià: la tercera edició de la barraca #ViscaBarralunya.

El projecte de barraques és fonamental per al bon funcionament de la secció local jove, ja que no només ens permeten ser visibles al carrer i donar-nos a conèixer entre el jovent adrianenc, sinó que aquest any també servirà per a recuperar la identitat que s’havia vist afectada amb el recent canvi de nom de l’organització (anteriorment JERC, ara Jovent Republicà), ja que ajudarà que se’ns torni a reconèixer com a Joventuts d’ERC.

Però la barraca no només és una eina de visibilitat, sinó que també és un espai de motivació i de cohesió de la militància que conforma la secció local jove, ja que el fet de treballar per un objectiu comú, com és tirar endavant la barraca, fomenta el sentiment de pertinença, sororitat i d’utilitat, necessari després de l’estiu, durant el qual hi ha relativament poca activitat. Alhora, també és un espai de formació, tant per a militants com per als que no ho són, tant joves com adults, que venen a gaudir de les nostres activitats, com el pregó alternatiu o les xerrades.

Així doncs, #ViscaBarralunya és un espai no només per a gaudir de les festes, les activitats i la música, sinó que també és un espai de lluita del jovent. Perquè no hem d’oblidar mai que:

Festa sí, però lluita també!