Sant Adrià de Besòs

Totes les opinions

Rubèn Arenas i Garcia - President ERC - Sant Adrià de Besòs

Volem la barra sencera

Hi han frases que et marquen, ja sigui pel context en el que es diuen o per qui les diu però et marquen. No fa gaire vaig sentir una d’aquestes. La pronunciava un català d’origen cordobès, castellanoparlant i descrivia metafòricament la situació econòmica de Catalunya respecte l’Estat espanyol. Deia així: “T’imagines anar a comprar el pa, i mentre tu pagues la barra sencera, el dependent et talla la meitat i se la queda?” L’imatge és brutal, fidel reflex d’una realitat que patim en primera persona.

Rubèn Arenas i Garcia, President d’ERC – Sant Adrià de Besòs

Independència: procés normal de convivència al segle XX i XXI

Alguns pensen que és una quimera, d'altres que va en contra de l'evolució normal de la història. N'hi ha que esgrimeixen arguments molt dèbils sobre la pertanyença o no a la Unió Europea, a l'euro. D'altres que parlen de la lliga en la que jugarà el Barça. Agiten la ciutadania llençant la llengua com a arma o parlant de pensions per espantar a la gent gran (com si no haguessin viscut penúries durant la Guerra Civil i el franquisme).

Sergi G. Lorente

La maquinaria espanyola contra el procés sobiranista prem l'accelerador

El govern espanyol, conscient que el desig d'assolir la independència és actualment majoritari en la voluntat del poble de Catalunya, ha iniciat una campanya diplomàtica i mediàtica per mirar de contrarestar l'indubtable èxit internacional que ha representat la Via Catalana.    Estem veient com el ministre d'Afers Estrangers espanyol, José Manuel García-Margallo , està posant-se en contacte amb membres de la Unió Europea per pressionar sobre una hipotètica sortida de la UE de Catalunya en el cas de que fóssim independents.

Rubèn Arenas i Garcia

Diada Nacional de Catalunya

Estem vivint uns moments realment excepcionals històricament parlant, a ningú se li escapa que estem en un procés de transició nacional. A partir d’aquest 11 de setembre d’enguany celebrarem el tricentari de la pèrdua dels drets i llibertats després de la derrota militar infligida pels borbònics a la Guerra de Successió al 1714. Una guerra on els catalans de manera heroica i èpica van defensar la ciutat de Barcelona durant 13 mesos, un setge totalment atípic a l’època per la duració i per la gran resistència mostrada per les ciutadanes i ciutadans de Barcelona.

Antoni Vélez

Mirant els balcons amb els ulls clucs

La Diada a Sant Adrià de Besòs es va viure amb una íntima intensitat. No era per menys, ja que deixant de banda la data assenyalada que suposa la Diada, la pròpia Via Catalana passaria pel nostre municipi, i això ens faria, amb l’ajut de la gent vinguda d’arreu del Principat, partícips d’una fita històrica.   Però lluny de totes aquestes consideracions també va ser el dia en què uns pocs ciutadans de Sant Adrià anàvem pel carrer mirant els balcons amb els ulls clucs.