Sant Andreu

Totes les notícies

Congrés Comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Federació de Barcelona Districte de Sant Andreu

El passat dilluns 4 d'octubre, es va celebrar el Congrés comarcal d'Esquerra Republicana Sant Andreu. Nous membres de l'executiva: Presidencia: Marina Sànchez Secretaria d'organització: Begonya Grau Secretaria de finances: Josep Torán Secretaria de militància: Marga Freixa Secretaria d'imatge i comunicació : Xavier Cussó Secretaria d'acció politica i sectorial: Xavier Cussó Secretaria de politica municipal: Pol Adroher Secretaria de ciutadania: Begonya Grau Secretaria de memòria històrica: Enric Martí Secretaria de Dona: Lupe Paul Secretaria de transició ecològica: Guillem Garcia Secretaria de formació: Natalia Garcia Secretaria d'innovació: Agustí Pérez En l'ordre del dia del congrés, també, van quedar aprovats per la militància l'informe de la presidència i l'informe econòmic.  Amb una situació d’alerta sanitària global algunes eines noves han vingut per quedar-se, una mostra és aquest congrès celebrat de forma híbrida combinant la presència física al casal i participació per via telemàtica.

‘Porta a porta’: fem-ho, però fem-ho bé

A ningú se li escapa que la crisi climàtica sense precedents que afecta el nostre planeta requereix mesures urgents per fer-li front. I el racó de món on vivim no pot fer ulls clucs a una realitat que demana la implicació de tothom. Cal, doncs, fer servir totes les eines al nostre abast per donar resposta al gran repte que tenim al davant. La lluita global contra el canvi climàtic ens interpel·la a totes i cadascuna de nosaltres. En aquest sentit, el marc legal europeu i també el català en matèria de residus posa deures concrets, obligant a incrementar la recollida selectiva fins al 70% el 2030. A Barcelona estem en valors del 39%, lluny de l’objectiu a assolir. Així doncs, hem d’entomar l’oportunitat i, perquè no dir-ho, l’obligació que ens ha de permetre situar Barcelona, si la implementació es realitza correctament, com a referent en la transició ecològica del país en l’àmbit del tractament i recollida de residus. Des d’Esquerra Republicana creiem que el sistema de recollida Porta a Porta que s’està començant a implementar des del 24 de maig al districte de Sant Andreu, concretament a una part del poble de Sant Andreu de Palomar, té uns grans beneficis. Per esmentar-ne alguns, la retirada dels contenidors suposa un guany d’espai públic per a la ciutadania; s’eliminen els desbordaments d’escombraries als contenidors; augmenta la comoditat per al veïnat afectat perquè només cal deixar la brossa a la porta de casa, reduint així la distància al punt de recollida; incrementa significativament el percentatge de població que tendeix a participar en la recollida selectiva i genera un estalvi econòmic en la gestió de residus. Tanmateix, qualsevol canvi de paradigma implica sortir de la zona de confort. I més enllà de la idea i l’objectiu, certament necessari i compartit, cal un esforç suplementari per part de l’administració. El Porta a Porta representa una modificació important dels nostres hàbits actuals en la gestió de les deixalles, ja que està determinat a un horari d’aportació estricte i cal mantenir la brossa a casa fins al moment de la recollida.

Candidates d'ERC-Sant Andreu a les eleccions de Catalunya 2021 (Maria Carabent)

- Què t'ha fet presentar a les eleccions de Catalunya? La veritat és que inicialment no tenia intenció en presentar me com a candidata, però una vegada vaig començar a saber sobre els procediments a seguir em va animar. Igualment he pensat que puc aportar idees noves en algunes àrees i ser un recolzament a la meva companya Marina Sànchez, que sí té moltes possibilitats reals de representar-nos a totes i tots al Parlament de Catalunya. - Com i per què vas entrar a militar a ERC? Com en el cas de tantes i tantes persones, la política no era important ni quelcom prioritari en la meva vida fa uns anys. Tot va canviar amb el ja històric 1 d'octubre del 2017. A partir d aquell dia ja va ser impossible per a mi no fer política en el meu dia a dia. Durant les eleccions el mes de desembre d aquell mateix any , per primera vegada vaig ser apoderada per ERC. A principis del 2018 vaig començar a assistir a les reunions setmanals d ERC al districte de Sant Andreu, i al cap de pocs mesos ja vaig començar a militar en el partit. - Si arribes a entrar al Parlament de Catalunya, en que t'agradaria treballar i que aportaries? Les possibilitats reals que tinc com candidata per Barcelona en aquestes eleccions són mínimes. No obstant, puc aportar noves idees al partit i una visió més feminista i ecologista. Considero que les dones encara tenim molta feina a fer per seguir avançant i defensant els nostres drets. Com a societat, encara tenim molt per preservar el nostre planeta i protegir lo i blindar lo per a les futures generacions. ERC és un partit ecologista i verd, però considero que la transició ecològica no és una de les seves prioritats i caldria que ho fos. - Fora del partit estàs en alguna entitat/organització/plataforma col·laborant? (En el cas que si) En quins i perquè? Sóc sòcia i voluntària d Òmnium Cultural i participo activament en la recollida d'aliments en la Xarxa d aliments del meu barri, La Sagrera. - Explica'm quin seria per tu el model republicà dels Països Catalans.

Candidates d'ERC-Sant Andreu a les eleccions de Catalunya 2021 (Marina Sanchez)

- Què t'ha fet presentar a les eleccions de Catalunya? Per moltes raons, la veritat. Porto, ara ja, uns quants anys militant en ERC de Sant Andreu i he participat en diferents tasques aprenent molt amb els meus companys/es. Son persones compromeses amb el país i el seu entorn, coneixedors/es de la trajectòria de la transició democràtica espanyola, que han resistit sempre defensant la República quan no estava de moda. Vull reivindicar aquesta política “invisible” de moltes persones republicanes que no surten enlloc i han sostingut la idea d’una república, que ens va manllevar el feixisme i la Dictadura. Molts/es d’ells/es amb històries de vida molt dures i obligats a un silenci esfereïdor. Es aquí on principalment he trobat la força per prendre aquesta decisió. He assumit responsabilitats relacionades amb el Feminisme i els Serveis Socials dins d’ERC, que són els àmbits als que m’hi dedico professionalment. Portem mesos treballant propostes per respondre a la pandèmia COVID19 però també per a la reconstrucció del país posant la mirada en el futur. Em sento molt identificada amb el que ERC vol fer perquè Catalunya sigui lliure i una societat preparada pels reptes del s. XXI. Estic convençuda que per fer-ho, per assegurar que el país i els nostres ciutadans/es tinguin el futur digne que ens mereixem no hi ha més camí que la nostra independència de l’Estat espanyol. Aquest camí es complex i més llarg del que desitjaria però en aquestes eleccions crec que perquè Catalunya sigui una república ara ha de ser republicana. Vull que en aquestes eleccions aconseguim que Catalunya sigui republicana i crec, sincerament, que aquest es el missatge i repte més potent de confrontació que llencem a l’Estat i a la Unió Europea. Ja ho estem veiem aquests dies. L’Estat es capaç de tot per evitar-ho, ho ha fet a Barcelona, a la Diputació de Barcelona i farà tot perquè no anem a votar i imposar-nos un President unionista. Penso que si vaig votar l’1 d’octubre votaré sempre que hi hagi una urna.

Un any de mandat a Sant Andreu. 2019-2023

Tot just fa un any Esquerra Republicana guanyava les Eleccions Municipals a Barcelona per primera vegada en la història. Una victòria que no es va concretar en la formació de govern pel pacte, validat per Manuel Valls, entre Barcelona en Comú i el PSC. A Sant Andreu, malgrat una pujada espectacular i doblar resultats (el 2015 ERC va assolir un 7,4% i 8.160 vots, el 2019 va ser un 15% i 16.587 vots), Esquerra va ser segona força a només 4 dècimes de Barcelona en Comú. Aquests resultats es van concretar en 5 consellers i conselleres municipals que vam iniciar el curs polític amb molta energia i ganes de treballar i tirar endavant, des de l’oposició, molts dels projectes pendents i importants als barris del nostre Districte. Ha estat un any intens, i la situació en la que ens trobem ens demana no deixar de treballar barri a barri, plaça a plaça, carrer a carrer, amb responsabilitat i cadascú des de les seves competències i capacitats, per millorar les condicions de vida dels nostres barris i vetllar per tal que aquesta crisi no la paguem els de sempre. No ens podem permetre descans ni deixar ningú enrere.

Congrés Comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Federació de Barcelona Districte de Sant Andreu.

Al congrés celebrat divendres 10 de juliol, ajornat uns mesos sobre la data prevista inicialment a conseqüència l'estat d'alarma per la Covid-19, s'ha ratificat la presidència de David Sáez Guinjoan i s'ha proposat la reestructuració de l'executiva per donar compliment a la composició dels Consells Comarcals que es va aprovar en el 28è Congrés Nacional d'Esquerra Republicana. Membres de l'executiva ratificada i renovada: Presidència: David Saez  Secretaria General i Política Municipal: Natàlia García  Secretaria d’Organització i Atenció a la militància: Marga Freixa Secretaria d’Acció Política, Sectorial i Formació: Marina Sánchez Secretaria d'Administració i Finances: Paulí Morer Secretaria d'Imatge, Comunicació i de Transició Ecològica: Guillem García  Secretaria de les Dones: Lupe Paül Secretaria de Ciutadania: Marta Masagué Secretaria de mobilització: Pedro Morata Secretaria de Memòria Històrica i Cultura: Enric Martí  En l'ordre del dia del congrés, també, van quedar aprovats per la militància l'informe de la presidència i l'informe econòmic.  Amb una situació d’alerta sanitària global algunes eines noves han vingut per quedar-se, una mostra és aquest congrès celebrat de forma híbrida combinant la presència física al casal i participació per via telemàtica. Haurem de fer feina per conviure amb les eines telemàtiques, al menys un temps, i treballar per renovar les dinàmiques que feiem servir fins ara.  Agraïments: A la tasca de la comissió organitzadora i als membres de mesa per la molt bona feina feta, no era fàcil organitzar i coordinar el tema tècnic.  A la militància per la participació, la bona disposició i col.laboració en el treball diari al casal durant aquests messos de confinament. A la Marina Alonso Serrasolsas, secretària de comunicació sortint, pel bon treball fet durant aquests mesos. 

Debat de les Propostes Pla d'actuació del Districte 2020-2023

Debat de les Propostes Pla d'actuació del Districte 2020-2023

Benvolgudes i Benvolguts, Fent palès el compromís d’Esquerra Republicana de Catalunya amb el municipalisme i concretament per millorar la qualitat de vida del les nostres veïnes i veïns de la ciutat de Barcelona, des de la secció local de Sant Andreu iniciem una ronda de sessions obertes a la militància i la ciutadania. L'objectiu és recollir propostes o projectes d'inversió per finalment obtenir un PAD (Pla d'actuació del districte) 2020-2023 alternatiu pel Districte de Sant Andreu per impulsar-ho des del Grup Municipal d'ERC Sant Andreu.  En aquest sentit ens plauria molt comptar amb la vostre presencia per debatre i compartir totes aquelles propostes que considereu que s’han de tenir presents per apostar per una ciutat del segle XXI compromesa amb el medi ambient, justa, igualitària i feminista. Per aquest motiu us convidem a assistir en les següents dates al nostre casal al carrer Agustí Milà, 27: Divendres, 06/03 de 18:30 a 20:30:    La Sagrera, Navas i Congrés-Indians. Dimecres, 18/03 de 18:30 a 20:30 :    Baró de Viver, Bon Pastor i la Trinitat Vella. Dijous, 26/03 de 18:30 a 20:30:        Sant Andreu de Palomar. A mes tambe us convidem a les sesions dedicades per sectorials, que tambe tindran tindran lloc al casal en les següents dates: Dijous, 02/04 de 18:30 a 20:30:        Comerç, mobilitat, espai públic i economia. Dijous, 09/04 de 18:30 a 20:30:        Habitatge, urbanisme, seguretat i sostenibilitat. Dijous, 16/04 de 18:30 a 20:30:        Drets socials, Cultura i Esports. Acabarem amb una sessió final de de posada en comú de totes les propostes el dissabte dia 25 d’abril en horari a concretar. Rebeu una cordial salutació, Grup municipal i Executiva d’Esquerra-Sant Andreu

Presentació del nou President del Casal Lluís Companys

El passat dia 2 de desembre vaig tenir l'immens honor de ser escollit president del casal Lluís Companys d'ERC Sant Andreu juntament amb els membres que formen part de l'executiva i de la que em sento molt orgullós. Durant els dies previs al congrés, i en els primers dies d'aquest camí que hem iniciat, han demostrat la seva implicació, pro activitat, dedicació, i esperit d'equip.   Per aquest motiu el primer que m'agradaria és donar les gràcies als membres de l'executiva. Gràcies a la Marta Masagué, gràcies a la Marina Sánchez, gràcies a la Marina Alonso, gràcies a la Nat Garcia, gràcies a l'Enric Martí, gràcies al Paulí Morer, gràcies al Guillem Garcia i gràcies al Pedro Morata. En aquests dies m'he sentit molt acompanyat i recolzat per tots vosaltres per implicar-vos i tirar endavant aquest projecte.   El camí que iniciem està ple d'incerteses i de feina feixuga. Però estic segur, que amb la col·laboració de l'enorme militància que tenim al districte de Sant Andreu, podrem tirar endavant el programa amb el que ens vam presentar. Que, com a última finalitat, pretén consolidar Esquerra Republicana de Catalunya com el partit referent al nostre districte, i que per realitzar-ho comptem amb cada un de vosaltres.   Estic segur que amb el vostre ajut i amb el fantàstic equip de consellers del districte ho aconseguirem.   «Per ardua ad astra» David Sàez Guinjoan  

Politica Municipal; Districte; Sant Andreu, semprehisom

Crònica del segon Consell Plenari del mandat a Sant Andreu

La vida és allò que passa mentre fem plans. Amb aquesta frase arrencava la nostra replica a l’informe de la regidora del segon plenari del mandat. I es que després de sentir a la regidora executiva Lucia Martin, la sensació és que després de set mesos de les municipals, i venint del mandat anterior amb el Districte també amb mans del Comuns, al govern del Districte li costa arrencar, i mentre fa plans de futur, elabora pressupostos, Plans d’Actuació Municipal i de Districte (PAM, PAD) o Pla Inversions Municipals (PIM), la vida als barris va passant i els problemes, projectes, inquietuds, per tots coneguts, continuen esperant que algú els entomi. I es que passa la vida i seguim amb problemes de neteja, brutícia i plagues a barris com el Congres Indians.    Amb els veïns del Baró de Viver reclamant un caixer automàtic  al barri, la instal·lació de més d’ascensors o que s’apliqui el pla de finques d’alta complexitat que els ajudi amb els necessaris manteniments dels  seus habitatges.    Vida que passa a la Trinitat vella mentre esperen la obertura definitiva de la Via Barcino, la primera pedra de Porta trinitat, solucions pels pisos del patronat i que la presó comenci el seu procés de tancament i es desplegui el Pla Nord Trinitat amb tots els seus equipaments.   Vida que passa a Sant Andreu veient com liciten l’estació nova de Sant Andreu Comtal, però sense saber res del parc linial o del manteniment i futurs usos de l’actual edifici de l’estació, la més antiga de la ciutat. Vida que passa amb els parterres del Carrer Gran erms i els pals que se suposa sostenen els arbres tirats maldestrament per terra.  Vida que passa mentre seguim esperant noticies del Pla Director del Rec Comtal, amb les intervencions a les Cases de l’Oficial, a La sagrera o a la Trinitat Vella.   Vida que passa també al Bon Pastor, pendents de la futura ampliació del Centre Comercial de la Maquinista, el futur de l’anhelat Museu de les Casas Baratas, i per fi, després de tants anys, que arranqui amb exit el mercat definitiu del barri.