Sant Andreu

Totes les notícies

Patrícia Gomà

Visita de la diputada Patrícia Gomà

Avui dilluns rebem al Casal Lluís Companys la diputada al Parlament per Barcelona, Patrícia Gomà. Fa pocs dies, en una trobada informal, la Patrícia Gomà explicava la feina ingent que s'està duent a terme aquesta legislatura i com Esquerra treballarà fins a l’últim minut per aprovar lleis emblemàtiques del catalanisme polític. En aquest moments estem marcant l’agenda política del país, treballant per les lleis més rellevants, promovent canvis estructurals i deixant l'empremta transformadora, de radicalitat democràtica, que caracteritza Esquerra Republicana. La llista causa impressió: projecte de llei de Vegueries, de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, del Consell de governs locals; projecte de llei de mesures en matèria d’ocupació pública; projecte de llei del Cinema; projecte de llei de l’aranès, de la llengua de signes catalana; del codi de consum de Catalunya, d'ús dels mitjans electrònics al sector públic, de l'autoritat de protecció de dades; projecte de llei dels drets i les oportunitats de la infància i l'adolescència, d'acollida de les persones immigrades i les retornades a Catalunya; projecte de llei de consultes populars per via de referèndum.

5 valors

5 valors, 5 raons: et convidem a sopar amb Xavier Vendrell

El pròxim 28 de juny a les 20 h al Casal Lluís Companys iniciem el cicle '5 valors, 5 raons', orientat a cadascun dels eixos de campanya d'Esquerra: 1. Esquerra gent honesta a la política / 2. Esquerra forta / 3. Esquerra lliure / 4. Catalunya un sol poble / 5. Catalunya decideix Cada sessió, compartint un col·loqui-sopar amb destacades personalitats del partit, vol ser un espai per al debat fresc, el contrast distès i directe obert a tothom, sobre les 5 principals raons per les que creiem que Esquerra és la millor alternativa en cadascun dels 5 valors al voltant dels quals es mourà la campanya. Volem recordar els motius que tenim per combatre l'apatia i la desgana, parlant cara a cara. Per això demanem a un dirigent del partit que ens exposi 5 raons (en només 20 min) per les quals Esquerra destaca i, sobretot, us demanem a totes i tots que ens respongueu a quatre qüestions curtes: quina raó em convenç i ens motiva més?, quina raó em convenç i ens motiva menys?, què hem de fer per transmetre aquests missatges?, com puc i m'agradaria participar-hi? T'animem a venir a sopar amb nosaltres i en Xavier Vendrell i a començar a construir entre totes i tots aquesta campanya! Albert Castellanos, vicepresidència de Política Parlamentària i Polítiques Socials

Pont de Sarajevo

El Pont de Sarajevo, un eix cívic de comunicació

Amb l’objectiu de fer del Pont de Sarajevo un eix cívic de comunicació entre els barris de la Trinitat Vella i la Trinitat Nova, el passat mes d’abril el Grup Municipal d’Esquerra Republicana de l’Ajuntament de Barcelona va presentar a la Comissió d’Urbanisme, Infraestructures i Habitatge de la Casa Gran una Proposició per encarregar un projecte d’ampliació de l’esmentat pont. La Proposició, aprovada amb el suport de tots els Grups Municipals, facilitarà l’apropament de les dues trinitats i donarà resposta a les llargues reivindicacions veïnals. Tot seguit us adjuntem la proposició: A LA COMISSIÓ D’URBANISME, INFRAESTRUCTURES I HABITATGE RICARD MARTÍNEZ I MONTEAGUDO, en la seva qualitat de Regidor del Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona, actuant en el seu nom i representació, manifesta: L’Avinguda Meridiana és i ha estat un obstacle difícil de salvar per a la comunicació entre els districtes de Sant Andreu i Nou Barris. La manca de passos de vianants i de regulacions semafòriques han dificultat l’apropament dels Barris de la Trinitat Nova i la Trinitat Vella. En aquest context, la propera instal·lació d’un nou semàfor a la Porta de la Trinitat i el Pont de Sarajevo són els únics eixos de comunicació entre els dos districtes, entre els dos barris. La propera actuació urbanística a la Porta de la Trinitat, esdevindrà un motiu més per a la millora de les comunicacions entre les dues trinitats. D’acord amb el que estableixen els articles 54.1, 60.2, 64.3 i 101 del Reglament Orgànic Municipal de l’Ajuntament de Barcelona, així com l’acord de la Junta de Portaveus de 29 de gener de 2008, formula la següent: PROPOSICIÓ / DECLARACIÓ DE GRUP La Comissió d’Urbanisme, Infraestructures i Habitatge acorda encarregar un projecte de d’ampliació del Pont de Sarajevo per a que aquest esdevingui un eix cívic de comunicació entre els barris de la Trinitat Nova i la Trinitat Vella.

Carles Bonet

1714-2014: balanç de 300 anys. Del proteccionisme a la mundialització

El proper dilluns dia 17 de maig el portaveu de l'Entesa Catalana de Progrés, el senador Carles Bonet, serà a Sant Andreu per a presentar la conferència "1714-2014: balanç de 300 anys. Del proteccionisme a la mundialització". Vivim temps de canvis, de transformació tant arreu del món com al nostre entorn quotidià. La història ha mostrat com Catalunya, condemnada a desaparèixer del concert de les nacions després de la desfeta de 1714, esdevenia pionera a Europa en l'època de la industrialització; com el país, sacsejat per onades revolucionàries ininterrompudes, ha proclamat pacíficament la República i ha emprès camins de progrés que d'altres han trigat decennis a seguir; com ha superat la repressió i les dictadures i, encara avui, malda per la llibertat. Vivim temps de canvis accelerats; canvia la forma com treballem, com ens movem, com ens comuniquem, el model energètic, la concepció de l'espai polític i de participació. És temps de reptes immensos, de decidir com cal preservar la societat del benestar, de superar la crisi, d'assolir la igualtat efectiva dels drets civils i de garantir la convivència. Els temps bateguen amb l'impuls de la llibertat. I és la nostra oportunitat. Pot semblar que no és així, potser no sigui així... o sí! Us esperem aquest dilluns, a les 20 h, al Casal Lluís Companys (C/ Rubén Darío, 55).