Sant Andreu

Totes les notícies

Suspensió de l'acte a la Trinitat Vella

Davant els incidents que es van produir  el passat diumenge (dia 22 de gener) en l'acte que organitzava ERC a l'Eixample per explicar a les veïnes i els veïns el conveni firmat entre Generalitat i Ajuntament de Barcelona pel trasllat de la presó Model, ERC Sant Andreu ha decidit suspendre, temporalment, l'acte informatiu  que teniem previst fer, en el Centre Cívic de Trinitat Vella, on  haviem d'informar al veïnat  d'aquest conveni de trasllat de la presó de la Trinitat Vella per tal que no es reprodueixin els mateixos incidents i no es pugui desenvolupar  el retron a la ciutadania en optimes condicions. Esperem, properament, poder donar una nova data a aquest acte i preguem a totes les veïnes i veïns de la Trinitat Vella que ens disculpin les molèsties.

Trobada amb les veïnes i veïns de la Trinitat Vella.

El proper dimecres 25 de gener organitzem una reunió amb les veïnes i veïns de la Trinitat Vella per tal de poder parlar sobre el imminent trasllat de la presó de la Trinitat Vella. La trobada tindrà lloc al Centre Cívic de la Trinitat Vella ( Carrer de la Foradada, 36). Us hi esperem!!!

Comunicat del Grup Municipal d'ERC Sant Andreu sobre la detenció de l'Ivan Altimira

Arran de la detenció d’Ivan Altimira, conseller de la CUP-Capgirem Barcelona, per la crema de foto del monarca espanyol Felip VI, el Grup Municipal d’ERC-Sant Andreu manifestem el següent: - La nostra solidaritat i el màxim suport a l’Ivan Altimira i denunciar la persecució judicial que ha propiciat la seva detenció per ordre de l’Audiència Nacional. - El rebuig més enèrgic a la repressió que estan exercint els estaments jurídics i polítics de l’Estat espanyol, en contra de la llibertat d’expressió i la representació institucional dels moviments partidaris de construir una República Catalana. - La nostra negativa a participar en el proper Consell Plenari de Sant Andreu (previst pel dimecres 14 de desembre) si un dels representants del consell es troba detingut, en tant que no estarà garantida la pluralitat política per l'absència d'una formació política com és la CUP-Capgirem Barcelona. Emplacem també la resta de formacions democràtiques del plenari a sumar-se a la iniciativa de no participar en el Consell Plenari sense la presencia del conseller de les CUP-Capgirem Barcelona  

Iniciatives d'ERC Sant Andreu per al Proper Plenari

El proper dimecres 14 de febrer, a partir de les 19h, tindrà lloc, a la Sala Andreu Cortines del Districte de Sant Andreu, el darrer Consell Plenari de l'any 2016. Aprofitem, ara, aquest espai per donar-vos a coneixer les iniciatives que, com a grup municipal d'ERC hem preparat per a aquesta ocasió i, la setmana propera, desprès del plenari, us en farem una crònica exhaustiva amb l'explicació de tot el que hagi tingut lloc durant el desenvolupament d'aquest Plenari. Per al proper dijous hem preparat una pregunta, un prec i una proposició. En aquesta ocasió la pregunta i el prec responen a problemes urgents que s'han posat de manifest  en els darrers dies mentre que la proposició respon a un tema sobre el que ja venim treballant des de fa algun temps. La propera ampliació de l'Escola Ignasi Iglesias, que necessita creixer per donar cabuda  a l'augment de la demanda escolar al Districte de Sant Andreu porta com a conseqüencia l'enderrocament de l'actual Pavelló esportiu Ignasi Iglesias que estâ just al costat  i, en els terrenys del qual es construirà aquesta ampliació. Ens trobem doncs amb una bona notícia que en genera, alhora, una de dolenta; l'ampliació de l'Escola es fa a base de perdre un equipament esportiu. Desprès de visitar el SE Sant Joan de Mata i parlar amb els seus responsables creiem que cal donar-los una resposta i, tenint en compte que els terrenys de les antigues casernes (on és possible donar cabuda a aquest tipus d'equipaments) son encara lluny de tenir viabilitat per la manca de resposta del Consorci de la Zona Franca, farem la següent pregunta: "Quines actuacions a curt, mig i llarg termini té previstes el Districte de Sant Andreu per donar resposta a aquesta manca d'espais esportius coberts, i donar continuïtat a l'activitat del SE Sant Joan de Mata?" En els darrers dies, també, ha esclatat una problematica que té gran importància per a les veïnes i veïns del barri de Congrès- Indians. L'Ajuntament de Barcelona i el Pacte de la Mobilitat de Barcelona han començat a definir la cinquena fase de la implantació de la nova xarxa de bus de TMB i, aquesta cinquena fase planteja l'eliminació de les líneas 20, 45 i 192 de busos al barri de Congrès - Indians.

ERC-Sant Andreu us desitja una molt bona Festa Major!

Com cada any, el Casal Lluís Companys d’ERC-Sant Andreu es disposa a celebrar, amb tots els andreuencs i andreuenques, la Festa Major del nostre poble. Una vegada més i amb tanta il·lusió com sempre, volem participar-hi tot oferint-vos un seguit d’actes oberts a tothom. Del 25-11 al 2-12, al Casal Lluís Companys, hi haurà l’Exposició: República i guerra a Sant Andreu de Palomar (1931-1939), cada dia de 19h a 21h. Amb aquest acte, organitzat conjuntament amb el Centre d’Estudis Ignasi Iglésias, volem introduir un element de reflexió al voltant de la memòria històrica de Sant Andreu. A més, davant dels lamentables incidents ocorreguts recentment a la ciutat de Barcelona en relació a aquesta qüestió, creiem que és important donar una resposta des del rigor històric, tot fugint de l’espectacle. El dissabte 26-11, també al nostre Casal, se celebraran dos actes dedicats als infants: en primer lloc, una Xocolatada (10 h); després, la projecció de la pel·lícula ‘Zootròpolis’ (11 h). La xocolatada ja fa uns quants anys que la fem perquè sabem que a la canalla els encanta... i als seus pares també! Quant al passi d’una pel·lícula en català, des que ho fèiem al Casal Catòlic, encara té una tradició més llarga. Segur que no cal que expliquem el motiu de fer-ho, oi? El dilluns 28-11, també al Casal, seguint el tractament de temes al voltant de la perspectiva de gènere que ja fa temps que estem desenvolupant, fem un Taller de micromasclismes (19 h). Es tracta de detectar aquells comportaments masclistes que sovint passen per admissibles i no ho són. El dilluns 5-12, a la Plaça de les Palmeres, també hi haurà un parell d’actes: el primer, de caràcter polític, serà una Xerrada sobre el tema ‘El dia e la Constitució?’ (19.30 h). Suposem que ja imagineu a quina Constitució ens referim...; i a continuació, una mica de gresca per a tothom, però especialment adreçada al jovent, el Concert ‘10 anys de BarnaSo’ (21 h).

Comunicat d’ERC Sant Andreu sobre la Meridiana

El GM d’ERC Sant Andreu reclama a Colau un debat més ampli, rigorós i participatiu sobre la Meridiana per tal que tingui en compte tots els reptes que té actualment el Districte en relació a la mobilitat El debat i la reflexió sobre la Meridiana, aquesta autopista urbana que travessa i, en molts casos, divideix els barris dels districtes per on transcorre, ha vingut per quedar-se. El debat entorn a la mobilitat i la sostenibilitat és una de les grans qüestions pendents al Districte, i, per suposat, a tota la ciutat. Actualment als nostres barris tenim per davant grans reptes en relació a la mobilitat que cal afrontar: estem pendents de la implementació de la pacificació del carrer gran de Sant Andreu –del qual ja s’ha licitat l’avantprojecte-, de la ubicació a la via pública (Carrer Sant Adrià) del mercat de Sant Andreu, dels problemes de mobilitat al barris del Bon Pastor i Sant Andreu com a conseqüència de l’impacte del Centre Comercial La Maquinista, de la reforma de la Rambla de Sant Andreu, de la connexió de la Rambla Prim amb Onze de setembre, de l’ultima fase del desplegament de la xarxa ortogonal d’autobusos, de la necessitat d’un busos de barri que donin cobertura als veïns en les seves necessitats diàries (Baró de Viver, Congrés i Els Indians, etc.), de la reforma de l’Estació de Sant Andreu Comtal i, per suposat, de la construcció de l’Estació del TAV i l’adequació dels seus entorns – entre ells, el cobriment de la llossa de les vies-. Amb tots aquests debats sobre la taula, ara el Govern de la ciutat planteja el de la Meridiana de manera aïllada, sense tenir en compte la seva interrelació amb totes les altres qüestions de gran impacte sobre la mobilitat i la sostenibilitat al districte de Sant Andreu, a Barcelona i, en general, a tota l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Des d’ERC Sant Andreu fa temps que tenim clar que cal afrontar aquest debat de manera urgent i des d’una perspectiva més àmplia.

Per què hem d'aplicar la reforma horària?

El proper dimecres 9 de novembre, a les 19h, en Fabian Mohedano, Diputat de Junts pel Sí i promotor de la iniciativa per la reforma horaria, vindrà al Casal Lluís Companys per oferir-nos una xerrada sobre la Reforma Horaria. Us animem a venir a escoltar-lo i a participar del posterior debat.

Comunicat ERC Sant Andreu en contra de la destrucció del patrimoni històric.

Comunicat ERC Sant Andreu Davant dels fets ocorreguts avui a les obres de demolició de les edificacions del carrer del Pont cantonada amb carrer Cinca, des d'ERC Sant Andreu CONDEMNEM enèrgicament la destrucció del patrimoni històric que s'ha produït avui per part de l'Ajuntament de Barcelona. El fet de no complir amb la paraula donada a veïnes i veïns així com a entitats i formacions polítiques de respectar i recuperar la part del mur del Rec Comtal i les fites que es trobaven en la finca ja és prou greu, però la forma en com s'ha dut a terme ha estat encara pitjor. Aprofitant una reunió amb el Centre d'Estudis Ignasi Iglesias per parlar de la preservació del patrimoni històric de Sant Andreu, s'ha seguit amb la destrucció, un cop la citada entitat i fins i tot el conseller municipal de la Cup Sant Andreu, Ivan Altimira, els han alertat in situ de l'aberració que s'estava cometent.  Aquests fets ens obliguen a demanar  l'assumpció pública de responsabilitats, la dimissió immediata dels responsables i l'obertura d'una investigació independent dels fets. No cal dir que la confiança en l'equip de govern del districte queda molt afeblida (i completament desapareguda) en les actuacions de recuperació de patrimoni que el districte té per endavant. Grup Municipal d'ERC Sant Andreu

Cròniques Municipals: Valoració del primer any de govern

TOT ESPERANT...           Fa ja un any que tenim nou govern a la ciutat i al Districte. El 28 de maig de 2015 les ciutadanes i ciutadans de Barcelona van votar per un canvi Barcelona. Es poden fer moltes interpretacions però més enllà del canvi de color de govern, el que va quedar clar fa un any es que els nostres conciutadans volien fer una bona sacsejada a la ciutat.           Entraven a l’Ajuntament noves forces, i els resultats feien evident que caldria, mes que mai, establir una política de pactes i acords ambiciosos. Si governar la ciutat amb 14 regidors ja havia estat una tasca complicada, fer-ho amb 11 es plantejava com un gran repte.           A Sant Andreu els resultats també van girar el mitjó de dalt a baix. El PSC, partit que havia guanyat totes i cada unes de les comtesses municipals al Districte, passava a ser 4arta força. ICV, com a part de Barcelona en Comú, guanyava les eleccions. Convergència malgrat la pèrdua de vot mantenia el segon lloc. ERC passava del darrer lloc a situar-se com a 3era força al Districte a poc mes d’un miler de vots de CiU. Ciutadans entrava com a 5ena força al Districte, just per sobre d’un PP que passava de 4 consellers de Districte a nomes 1. La CUP també aconseguia entrar amb 1 conseller.           Amb aquesta situació es constitueix el Consell Plenari de Sant Andreu amb la següent configuració: BEC 7 consellers, CiU 4, ERC 2, PSC 2, C’s 2, PP 1, CUP 1. Tot esperant que la maquinaria del Districte arranques ens plantem a finals d’estiu. Nou govern, nou equip i nomes entrar un mes de vacances. Comença l’espera.           La tardor a Sant Andreu ens porta el primer plenari i, amb ell, la primera decepció. El govern de Districte ens presenta la seva proposta per gastar el superàvit generat durant el 2015 i que es preveia en mes de 100 milions d’euros. N’esperàvem mes. El govern del canvi, que quan era ICV al Districte posava el crit en el cel amb el superàvit recurrent generat en els pressupostos de Trias, ens anunciava un pla sense esgota aquest superàvit i que es limitava en la majoria de casos a accions de maquillatge i manteniments pendents.