Sant Andreu de la Barca

Totes les notícies

1-0, votar

A Sant Andreu votarem, i tant que ho farem!

A Sant Andreu de la Barca el nostre alcalde ha decidit que no deixarà que els santandreuencs i les santandreuenques votem per l’1 d’octubre. No vol que ho fem al lloc de sempre. El govern amb C’s ja era un missatge clar per al referèndum. L’alcalde podia triar diferents camins, però ha decidit trair al seu poble i no deixar que votem. L’alcalde, escollit democràticament, es nega a donar la veu al nostre poble, i qui no deixa votar no hauria de ser votat. El missatge que ens vol donar és clar i el missatge que transmetem des d’ERC Sant Andreu de la Barca és encara més clar: no acordarem amb qui ens nega el vot, no acordarem amb l’Enric Llorca, l’alcalde que nega la democràcia d’un poble i no respecta les decisions del Parlament de Catalunya.   i encara amb més claredat afirmem amb fermesa, convicció i seguretat que els santandreuencs i les santandreuenques votarem l’1 d’octubre, perquè hi haurà locals disponibles, meses constituïdes, paperetes i urnes. Tota la infraestructura de sempre, però per culpa de l’alcalde no serà en els llocs de sempre, amb tot, serà en llocs propers i de fàcil accés. Els santandreuencs i les santandreuenques votarem, i tant que ho farem!   Tanmateix, l’alcalde ha de fer una reflexió. Finalment votarem encara que ell no ho vulgui. Per què no accedeix a fer-ho on ho hem fet sempre? Té una darrera oportunitat. Ell es deu al poble que l’ha elegit, però ja sabem que ell també ha afirmat en el ple de l’ajuntament que no governa per a la gent que no pensa com ell, que ell no governa per la gent que ha donat suport a ERC, donant a entendre que per a ell, nosaltres no som santandreuencs i santandreuenques.    El PSC a Sant Andreu de la Barca té la oportunitat de demostrar que està al costat de la democràcia enlloc de deixar-se endur pel Llorquisme. Des d’ERC-SAB estem disposats a assumir la responsabilitat que comporta el referèndum. Ens oferim al PSC a assumir els acords necessaris per fer que l’1 d’octubre votem on sempre ho hem fet.

Censura al ple municipal

L'alcalde ens nega el dret a llegir una declaració relacionada amb una pregunta.

Avui dijous 27 d'octubre, en el marc del ple municipal, el nostre alcalde "democràtic" Llorca no ha deixat llegir una declaració relacionada amb una pregunta, en l'apartat 3 de Precs i preguntes. Aquesta pregunta ha estat presentada per escrit en compliment del punt 1 de l'article 122 del Reglament Orgànic Municipal de Sant Andreu de la Barca. La pregunta és la següent: - L'alcalde de Sant Andreu de la Barca donarà suport a la següent Declaració? Lectura de la Declaració: Declaració institucional del Grup Municipal d'ERC-AM a l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca. Les persones que composen el Grup Municipal d'ERC-AM a l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca d'acord amb la seva condició d'electes, i en exercici del mandat popular que els ha estat delegat, fan la següent: Declaració: A la vista dels requeriments fets els darrers mesos per la justicia espanyola a càrrecs electes de país per haver expressat el seu suport al dret a l'autodeterminació dels catalans, i per tant, al dret a decidir democràticament el futur polític del país. a) Mostrem el nostre suport a: - El president Artur Mas i els membres del seu govern Joana Ortega, Francesc Homs i Irene Rigau davant les causes judicials obertes arran del procés participatiu del 9 de novembre de 2014. - La Presidenta i la Mesa del Parlament en l'exercici de les seves funcions respectives. - La companya Montse Venturós, el company Joan Coma i tots els càrrecs elèctes i ajuntaments perseguits per haver aprovat mocions de suport al procés polític català, per exhibir  l'estelada o per altres votacions produides democràticament en el ple municipal. - Els companys i companyes regidors de Badalona investigats per desobediència per haver obert el 12 d'octubre en exercidi del dret a la representació i a l'autonomia organitzativa local amb tota normalitat, en un intent intolerable de judialitzar la política. b) Manifestem que en una societat democràtica no és concebible la persecució de càrrecs elèctes pel simple fet d'exercir el dret a representar, assistir i informar la ciutadania que els ha delegat la sobirania.

Dones drets igualtat

Aprovada una moció en favor dels drets de les dones al treball en igualtat d'oportunitats

En el passat ple del dijous 29 de setembre es va aprovar una moció en favor dels drets de les dones al treball en igualtat d'oportunitats, presentada per ERC-AM, amb els vots favorables de Si es pot, ERC-AM, ICV-EUiA i CiU. Els grups municipals del PSC i C's es van abstenir i el del PP va votar en contra. En aquesta moció es dona suport a la Llei 17/2015 del Parlament de Catalunya i que va ser supesa pel Tribunal Constitucional. També demana que l'Ajuntament compleixi amb l'article 15 de l'esmentada llei, on es demana elaborar, aprovar, executar i avaluar un pla d'igualtat entre homes i dones destinat al personal al seu servei, així com d'un protocol per prevenir i abordar l'assetjament sexual. Recordem que el grup municipal del PSC ha votat abstenció i que és el mateix grup municipal que governa i que de moment no ens ha respòs sobre una denúncia de pressumpte assetjament laboral per part d'un treballador municipal, molt proper a l'alcalde.

Irregularitats econòmiques a l'Ajuntament desde el 2014.

La Sindicatura de Comptes ha presentat un informe on destaca fins a 19 irregularitats de diferents tipus en la gestió econòmica, administrativa i de personal durant l'any 2014. Moltes d'aquestes irregularitats continuen cometent-se durant el present any. Entre les diferents irregularitats ens trobem des del pagament de complements salarials no emparats per la llei, la no disposició de la relació de llocs de treball de l'Ajuntament (com es pot gestionar una plantilla si no se sap els llocs de treball), contractació directa de diversos serveis (telefonica, diari, televisió), modificacion important del contracte de recollida d'escombreries sense pasar per licitació, retribució per sobre del permés en cert personal, etc. En les alegacions, el propi alcalde reconeix les irregularitats, i l'únic que proposa és consciencar als tècnics municipals de treballar d'iniciar els processos de licitació, quan això és una decisió dels governants.

#AccióMunicipal

Incorporada a la Festa Major la nostra proposta de prevenció i reducció de riscos en consum de drogues entre els joves.

Arran dels problemes que vam detectar en la festa #BigFriday del passat mes de juliol, vam proposar a l'equip de govern que en les festes amb joves s'intal·lès un punt d'informació, prevenció i control de consum de drogues, amb l'intenció de minimitzar els riscos derivats del consum de drogues i alcohol. Existeixen diverses entitats que fan aquest tipus de punts de control. Agraïm a la regidoria de Cultura i Joventut la incorporació d'aquesta iniciativa per primer cop en la nostra població, que ajudarà sens dubte a una millor Festa Major d'Estiu.

#AccióMunicipal #LloguerAssequible

Creure en les afirmacions de l'alcalde Llorca comporta conseqüencies complicades.

El passat dimarts, arrel de les queixes d'alguns adjudicataris dels pisos de lloguer de l'IMPSOL del Pla de l'Estació, vam presentar una instància. En aquesta vam demanar si els adjudicataris dels pisos estaven informats de l'endarreriment de l'entrega de claus. El problema és que en el sorteig del dia 29 de juny, l'alcalde Llorca va afirmar divereses vegades que a principis d'agost els adjudicataris ja tindrien les claus dels nous habitatges, malgrat encara s'estava pendent d'alguns tràmits en altres administracions. En l'últim ple, el dilluns 25 de juliol, i a instàncies d'una pregunta de la portaveu de C's, el senyor alcalde tornava a declarar que les claus serien entregades a principis d'agost, afirmant que si no era el dia 1 i era el dia 6 d'agost tampoc pasava res. El problema és que la gent encara creu en la paraula d'un alcalde, i molta gent va planificar el trasllat d'habitatge per a principis d'agost. Parlem de persones que vivien en un altre habitatge i s'havien compromés a deixar-lo durant els primers dies d'agost. Una cosa tant important no es pot improvitzar de qualsevol manera. I el pitjor de tot, i es que no s'havia informat del retard i no se sabien donar explicacions concretes. Arran de la nostra instància, se'ns va contestar al dia següent, dimecres 24 d'agost. La suposada resposta a les nostres tres preguntes: a la primera no se'ns explicava exactament el motiu del retard, aduint motius de vacances de personal en les administracions supramunicipals. La segona resposta era del força inexacte, ja que s'afirmava que s'havia comunicat a tots els adjudicataris el retard. Justament a partir d'aquell moment va ser quan es van començar a posar en contacte amb els llogaters, no abans. Ens preguntem perquè no s'havia fet abans, i si només s'actua davant la pressió mediàtica. No es pot jugar d'aquesta manera amb la gent. De la tercera pregunta en desconeixem la resposta, ja que no se'ns va facilitar. Això sí, agraïm la rapidesa en la resposta i l'agilitat en posar-se en contacte per fi amb els adjudicataris i començar a adelantar tràmits per poder accedir als habitatges el més aviat possible.

drets laborals sentència treballadora ocupació

Volem garantir els drets laborals i d'accés a un lloc de treball públic a l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca

Els grups municipals de Sant Andreu Sí es Pot, ERC-AM, ICV-EUiA i CiU a l’ajuntament de Sant Andreu de la Barca vam presentar la moció per a la readmissió d’una treballadora de l’ajuntament que va ser acomiadada de forma improcedent, com dicta la Sentència del Tribunal Social número 22 de Barcelona. La moció es va aprovar amb els vots favorables dels grups que vam presentar la moció més C’s. Mentre que el PSC va votar en contra i el PP es va abstenir. Total 11 vots a favor, 1 abstenció i 9 vots en contra, resultant la moció aprovada per majoria.   Ara l’alcalde, que és nomenat en el seu càrrec pel plenari municipal, hauria d’acceptar i executar el mandat que li fa el ple, l’òrgan de govern de major representativitat en un ajuntament, si vulnera la voluntat democràtica del ple hauria de posar el seu càrrec a disposició del plenari municipal per decència democràtica.   Però arrel d’aquesta aprovació i d’aquest mandat democràtic alguna veu des del govern ha volgut acusar als grups que hem defensat a la treballadora acusant-nos de voler facilitar una plaça de funcionariat fix a l’ajuntament, i això no és cert. La readmissió de la treballadora ha de ser en condició de contracte indefinit no fix, per tant, en cap cas s’assegura una plaça de funcionària fixa sense concurs d’oposició, i quan la plaça passi a ser fixa caldrà obrir un procés d’oposició per determinar qui la guanya. Sempre que hi hagi una plaça vacant fixa cal fer un procediment d'oposició oberta i lliure, ben anunciada i en igualtat d'oportunitats.[1] D’altra banda i refermant tot el que s’ha exposat, la Sala del Social del Tribunal Suprem en la Sentència de 14 de juliol de 2015 rectifica la doctrina per la qual considerava que l'amortització d'una plaça vacant, ocupada per un treballador indefinit no fix o per un amb contracte d'interinitat per vacant, comportava l'extinció dels contractes sense necessitat d'acudir al procediment previst en els articles 51 i 52-c) de l’Estatut dels Treballadors (ET).

Infogràfic moció acomiadament improcedent

4 grups de l'oposició presenten una moció al plenari demanant la readmissió d’una treballadora de l’ajuntament que va ser acomiadada de forma improcedent i guanyen la votació contra la voluntat de l’equip de govern del PSC

Els grups municipals de SÍ ES POT Sant Andreu, Esquerra Republicana de Catalunya - Acord Municipal (ERC-AM), Iniciativa per Catalunya - Els Verds-Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) i Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) presenten una moció al plenari demanant la readmissió d’una treballadora de l’ajuntament que va ser acomiadada de forma improcedent i guanyen la votació contra la voluntat de l’equip de govern del PSC   SÍ ES POT Sant Andreu, ERC-AM, ICV-EUiA i CDC han presentat una moció conjunta al ple municipal que s’ha dut a terme dijous 30 de juny a les 19h. L’objectiu dels quatre grups municipals era aconseguir la readmissió de la treballadora A.J.S.C. que va ser acomiadada de forma improcedent de l’ajuntament l’estiu del 2015, com demostra la sentència judicial emesa pel Jutjat Social número 22 de Barcelona que va resoldre en data 18 de maig de 2016 que l’acomiadament havia estat improcedent i notificava a l’ajuntament que optés entre la readmissió de la treballadora o pagar una indemnització.   Els grups municipals que han presentat la moció han demanat que es readmeti a la treballadora perquè en Junta de Govern, el PSC, havia decidit pagar la indemnització, però A.J.S.C. volia ser readmesa. I en votació plenària SAB-Sí es Pot, ERC-AM, Ciutadans, ICV-EUiA i CDC han votat a favor de la moció, el PP s’ha abstingut i el PSC (que governa en minoria gràcies a un Acord d’Estabilitat amb C’s) ha votat en contra. Per 10 vots a favor, 9 vots en contra i 1 abstenció la moció s’ha aprovat, en contra de la voluntat del grup socialista que governa al municipi. La moció també demana una revisió dels processos de contractació a l’ajuntament, que actualment es fan majoritàriament pel procediment d’urgència i sense una selecció pública.   Mai abans havia succeït que els grups municipals de l’oposició aconseguissin guanyar una votació en contra de la voluntat del grup que governa, el PSC que ara haurà d’admetre a la treballadora A.

Salari Mínim digne Anem a mil

Promovem que tots els treballadors/es del nostre muncipi cobrin un Salari Mínim digne.

El passat divendres 3 de juny, el portaveu d’ERC-AM al consistori santandreuenc, en Jordi Albert, va presentar per registre una moció per tal d’assegurar que els salaris del personal al servei de l’Ajuntament no siguin inferior als 1.000 euros mensuals, i treballar amb les empreses contractades per l’Ajuntament per a tendir a que cap empleat d’aquestes cobri un sou inferior als mil euros. Aquesta moció ha estat proposada per membres del moviment Anem a Mil, que qüestiona que el salari mínim interprofessional avui en dia estigui en 680 €. A més, hi ha el greuge comparatiu amb els habitants de Catalunya, ja que el nivell mig del sou del 2015 va ser de 2.136,5 €. La Carta Social Europea recomana un Salari Mínim al voltant d’un 60% del salari mitjà. Per tant, el corresponent a Catalunya hauria de ser de 1098,77 € en 14 pagues. Des d’ERC-SAB considerem que una de les millors maneres de reduir les desigualtats socials i disminuir la pobresa és aprovant un salari mínim digne. Les ajudes socials d’emergència són necessàries, però la gent ha de guanyar-se la vida dignament, amb un sou que permeti una independència econòmica. Les polítiques socials del govern municipal actual i dels seus socis tendeixen a basar-se en les ajudes econòmiques directes, i això crea una dependència i fins i tot un possible clientelisme envers la institució que dificulta que les persones surtin de situacions econòmiques difícils. Des d’ERC-SAB apostem per polítiques que generin incentius per la formació laboral i per la millora de la productivitat dels treballadors i treballadores. Això portaria a un augment de la capacitat adquisitiva de les famílies i d’una distribució de la renda més justa, creant una societat més igualitària i cohesionada.