Sant Andreu de la Barca

Totes les notícies

Commemorant el 85è aniversari de la proclamació de la República

El dissabte 16 d'abril vam celebrar a Sant Andreu de la Barca, conjuntament amb altres partits i associacions, la commemoració del 85è aniversari de la proclamació de la República. Agraïm al personal organitzador i col·laborador de Podemos, ICV, EUiA i l'Assemblea de Joves fer possible aquesta celebració dels valors republicans encara vigents (més que mai) avui en dia. Agraïr al company i historiador Josep Campany, de Gavà, la seva col·laboració fent una explicació sobre la proclamació de la República Catalana per part de Francesc Macià.

Els regidors d'ERC-SAB expressen els seu rebuig als atemptats de Bruseles en el minut de silenci convocat per l'Ajuntament.

Els regidors Sebastià Santos i Ma José Escobedo s'han unit al minut de silenci convocat per avui dimecres a les 12 h davant de l'Ajuntament. Han mostrat així el rebuig de la Secció Local i el Grup Municipal d'ERC de Sant Andreu de la Barca cap als atemptats de Bruseles d'ahir dimarts. Deixem clar que qualsevol tipus de violència és injustificable, i donem el nostre condol a les víctimes, ferits i morts, i als seus familiars. Donem tot el nostre suport al poble belga i al projecte europeu contra el qual atempten aquests radicals.

Carril bici

Aprovada la creació d'un veritable carri bici, a instàncies d'ERC-SAB aprofitant una subvenció de l'Àrea Metropolitana de Barcelona

En el plenari municipal del mes de febrer, portat a terme el dijous 25, va ser aprovada per unanimitat una moció presentada per ERC-SAB en la que es demana la creació d’un carril bici que permeti que la mobilitat en bicicleta sigui una alternativa a d’altres transports. ERC-SAB demana en aquesta instància que s’aprofiti la subvenció de la AMB que permet als municipis adherits la creació de vies ciclables i carrils bicis. En aquesta moció és planteja que l’actual carril bici, hereu del BiciSAB que va de funcionar fa uns mesos, no és adequat ni respon a les necessitats viàries i de seguretats dels usuaris i dels vianants. Per tant, el que es demana és que es crear un veritable circuit segur per a la utilització d’aquest mitjà de transport. El problema del BiciSAB és que es va plantejar, segons declaracions de l’alcalde en el seu moment, no com un servei de transport sinó com un simple servei d’oci, per passejar per la ciutat. Tots entenem que va ser una mala inversió per falta de prioritats i de mala gestió d’un servei no necessari i adequat.

ERC-SAB demana disculpes per l'error gràfic d'un anunci al Diari de Sant Andreu.

Des d’ERC-SAB volem demanar disculpes per l’involuntari error produït en un anunci al Diari de Sant Andreu, en la seva edició de setembre de 2015. Aquesta equivocació s’ha produït per una errada informàtica en la maquetació de l’anunci, que no va ser detectada a temps. En cap cas és tracta d’enganyar a ningú, ja que a la pàgina de la xarxa social Facebook d’ERC-SAB la imatge apareix correctament i amb data de 31 de juliol, tal com es pot veure amb la imatge adjunta. Malgrat tot, volem subratllar que malgrat que els partits C’s i PP van votar abstenció, amb els seus vots van permetre que no s’aprovés la moció on es demanaven dues auditories externes per conèixer l’estat real dels comptes municipals. Per tant, el sentit de l’anunci no canvia, ja que aquests partits eren conscients dels resultats que tindria la votació. Es van negar a millorar la transparència i la informació de l’Ajuntament, amb la excusa que la segona auditoria podria costar uns 30.000 €. Curiosament, tres mesos abans el govern del PSC es va gastar una quantitat similar per al seu llibre de propaganda institucional. I no vam sentir cap queixa d’aquests partits. També des d’ERC ens sorprèn que cert partit que va fer bandera de la transparència i la bona gestió durant la campanya de les municipals, al cap de dos mesos de ser escollits democràticament, ja es desdiguin del que van pregonar. Justificar que no cal una segona auditoria més profunda perquè amb una de superficial els ciutadans ja en teníem prou no és precisament una manera d’abraçar la bona gestió i la transparència, sinó d’abraçar altres interessos. Potser hauríem de reflexionar sobre qui enganya i qui treballa per la transparència de la gestió municipal.

L'ACORD DE LA VERGONYA: El PSC firma un acord amb C's que fomenta la divisió dels ciutadans de Sant Andreu de la Barca.

Portem pocs plens en aquesta legislatura, però és clar que els posicionaments dels diferents grups ja s’han definit i la voluntat de canvi amb la que diferents candidatures ens vam presentar a les darreres eleccions municipals ha quedat en això, en un voler i, de moment, no poder. S’ho ha carregat tot l’estratègia de Ciudadanos que ha posat per davant la seva ideologia com a partit amb un missatge de caire nacional i no pas d’àmbit local, i ha signat l’acord d’estabilitat per mantenir com a alcalde a una persona que fa més de 20 anys que ocupa aquest càrrec. C’s al nostre poble ha traït l’esperit que va sorgir durant la campanya electoral i que es va consolidar a l’endemà de les eleccions on diversos grups polítics, amb ideologies molt diferents, vam seure en una mateixa taula i vam acordar la necessitat d’un canvi i com fer-ho realitat, tots sacrificàvem posicionaments ideològics i, fins i tot, polítics per aconseguir una fita històrica: acabar amb els 20 anys de llorquisme establint un govern obert i transversal. Però C’s mentre participava de les nostres reunions, anava tancant l’acord amb el llorquisme, un doble joc traïdor. S’ha intentat i es continuarà intentant, però l’acord d’estabilitat trenca tota via de diàleg entre el govern municipal i la resta de grups polítics que estem a la oposició, perquè C’s per donar estabilitat al govern haurà d’aprovar sí o sí les ordenances i els pressupostos municipals i, per tant, el diàleg amb la resta de grups és innecessari. Però aquest acord, que no aporta cap millora a nivell local i mostra, sense manies, la part més demagògica de la política, encara té més conseqüències negatives en l’àmbit de la llengua d´ús a l’ajuntament i en la política local de subvencions. Per exemple,l’acord diu que l’administració local es comunicarà amb cada ciutadà a partir de la llengua que aquest utilitzi, és a dir, si truco a l’ajuntament i parlo en castellà, la persona que m’atengui m’ha de respondre en castellà i si ho faig en català, m’ha d’atendre en català.

Utilitzant el camió municipal

Tracte de favor de l’Ajuntament al PSC?

El divendres 10 de juliol, a les 16:50 h, dues persones, un treballador municipal i una persona externa van entrar al magatzem municipal de la brigada, situat al carrer Sant Jordi. Van carregar material d’obres en el camió ploma (amb grua) de la brigada d’obres municipal i se’l van emportar. Qui conduïa el camió no té cap relació laboral amb l’Ajuntament. Seguidament van anar al magatzem municipal situat al polígon de La Clota, al carrer Josep Ros i Ros. Van tornar a carregar més material d’obres i es van dirigir al magatzem municipal de l’antiga piscina, a la carretera de Corbera, on hi ha material de les obres ja acabades del CEIP Àngel Guimerà. Allà van agafar diversos palets de rajoles de terratzo (paviment d’interiors). Un cop ho tenien tot carregat al camió, van anar a la nova seu del PSC, al carrer Penedès número 16, on s’hi fan obres de reforma, i hi van descarregar tot el material. Sobre les 20 h de la tarda van anar cap al magatzem de l’antiga piscina i van tornar a carregar el camió amb més palets de rajoles de terratzo. Segons els testimonis, el total de palets transportats giren a l’entorn de vuit. Com a grup municipal d’ERC-AM, ens preguntem si s’han utilitzat recursos públics per a qüestions privades. Cal diferenciar entre Ajuntament i partit: que governi el PSC no significa que l’Ajuntament sigui de la seva propietat i pugui servir material i eines municipals per reformar la seva seu. El govern municipal socialista ignora el límit entre servei públic i privat? Voldríem que  se’ns aclareixin diversos interrogants. I per saber què realment ha passat hem demanat a l’Ajuntament la informació pertinent. Els interrogants oberts són: per què no ho han intervingut els operaris de la brigada d’obres? Per què s’ha permès aquesta activitat fora d’horari laboral? Com és què gent externa entra als magatzems municipals i se’n du materials? També ens preocupa que hi havia gent fent diverses tasques al magatzem de l’antiga piscina, d’on es van presumptament sostreure diversos palets de material.

Parelles lingüístiques, Alcalde unipersonal.

Avui dijous 18 de juny hi ha un acte de cloenda de les parelles lingüístiques que han treballat durant el curs. Es fa a la sala petita del teatre Núria Espert, a les 19 h. És un acte organitzat pel Consorci de Normalització Lingüística de Sant Andreu de la Barca. Però el nostre alcalde, en un acte més de demostració de caciquisme, s'ha negat a que l'actual representant de l'Ajuntament en aquest Consorci, en Jordi Albert i Caballero hi asisteixi. Per començar, ni tan sols ha estat convidat. I a més, ha demanat a un regidor, en Joan Gaspà, que sigui ell qui faci de representant avui en aquest Consorci. Malauradament, l'alcalde no té competències per designar aquest representant. Pot proposar, però qui tè la potestat per aprovar aquest representant i d'altres en altres institucions i consorcis és el ple de l'ajuntament. Saltant-se aquesta legalitat, el alcalde ha decidit pel seu compte. Perquè ho fa? Doncs per evitar que en Jordi Albert i Caballero es pugui despedir dels voluntaris/es i de les treballadores del Consorci de Normalització Lingüística. Un càrrec de representant que ha exercit els últims 4 anys. Davant d'això i per evitar cap mala cara i donar una mala imatge institucional, en Jordi Abert ha demanat al Joan Gaspà que avui llegeixi el text que transcrivim a continuació. Un agraïment al regidor Joan Gaspà per entendre la situació "Benvolguts santandreuencs, benvolgudes santandreuenques, gràcies de nou pel vostre compromís amb la llengua del nostre país i amb el nostre poble, i sobretot gràcies a la Rosa i a l'equip del Servei Local de Català per la feina del dia a dia, i la seva dedicació permanent, sense vosaltres això no seria possible. Avui per mi és un dia feliç per la força que mostreu amb la vostra dedicació a les parelles lingüístiques i perquè feu que la nostra llengua sigui la gran protagonista, però també és un dia trist, perquè l'actual Alcalde, el senyor Llorca, no ha volgut que jo pogués acomiadar-me de tots vosaltres després de ser el representant de l'Ajuntament al Consorci de Normalització Lingüística.

Instem a l'ajuntament a posar en marxa el Protocol d'assetjament pel cas d'un treballador

El passat divendres 15 de maig ERC-SAB va presentar una instància per posar en marxa el Protocol d’Assetjament que el propi govern municipal va aprovar en un ple. S’ha demanat que s’investigui al treballador Félix Novoa per assetjament laboral a un treballador de SAB-URBÀ, empresa municipal depenent de l’Ajuntament. Els fets van ocórrer en els Horts Urbans, durant la setmana de l’11 al 15 de maig. En Fèlix Novoa va amenaçar de fer fora a un treballador quan a ell si sembles correcte. El treballador assetjat es va queixar al seu superior, el responsable de SAB-URBÀ, però no tenim constància que s’hagi activat el mencionat Protocol. No és el primer cop que es reben queixes de l’assetjador, ja que en altres ocasions diversos treballadors que estan a les seves ordres s’han queixat del seu tracte vexatori i amenaçador. Fins i tot, presumptament hi ha hagut queixes d’assetjament sexual per part d’algunes treballadores temporals (ara ja no treballen per l’ajuntament). Totes aquestes queixes no han fet activar en cap cas el Protocol d’assetjament. Aquest document intern de l’ajuntament, que es va aprovar en el ple del mes de març de 2014, pretenia prevenir, minimitzar i resoldre els casos d’assetjament laboral de qualsevol tipus. Això ens ha portat a demanar per instància l’activació d’aquesta investigació. Com que no hem rebut cap resposta per part dels responsables municipals, ens hem decidit a fer-ho públic, per a coneixement de la població. L’agreujant és que el presumpte assetjador Félix Novoa manté una gran amistat amb l’alcalde, anava de número 11 a les llistes municipals del 2011 pel PSC i va entrar a treballar a l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca contractat per decret d’alcaldia el dia 1 de desembre de 2012.

Informació sobre les votacions per correu de les eleccions municipals 2015

El termini per sol·licitar el vot per correu de les eleccions municipals d’aquest 24 de maig ha començat dimarts 31 de març i estarà obert fins el dia 14 de maig.   El procés per votar per correu consta de tres fases: -       En primer lloc, caldrà que demanis personalment i amb l’original del DNI la sol·licitud del certificat d’inscripció en el cens electoral a qualsevol oficina de Correus. Tens temps fins el dia 14 de maig.   -       En segon lloc, la delegació provincial de l’Oficina del Cens Electoral corresponent et farà arribar per correu certificat tota la documentació. Ho farà a partir del dia 4 de maig i fins el 17 de maig.   -       Finalment, cal que enviïs per correu certificat abans del dia 20 de maig el sobre de votació amb la papereta de vot, adreçat al president/a de la mesa.   Un cop hagis fet la sol·licitud de vot per correu, no es podràs votar presencialment. Tota la informació la pots trobar a la web Locals 2015.     Informació per no residents a l’estranger:   Durant aquells dies seràs de viatge i també hauràs de votar per correu? Si temporalment et trobes a l’estranger entre la convocatòria de les eleccions i el dia de les eleccions, podran exercir el teu dret a vot un cop inscrit en el Registre de matrícula consular com a no resident. Has de lliurar la sol·licitud personalment a les oficines consulars o a les seccions consulars de les ambaixades fins al 25 d’abril. L’imprès de sol·licitud el pots recollir a les mateixes oficines o seccions consulars d’ambaixada, o també, te’l pots descarregar a la web Locals 2015 o a la web del ministeri d’Afers Exteriors.  Com puc votar per correu a les eleccions municipals de Cervelló? El termini per sol·licitar el vot per correu de les eleccions municipals d’aquest 24 de maig ha començat dimarts i estarà obert fins el dia 14 de maig.   El procés per votar per correu consta de tres fases: -       En primer lloc, caldrà que demanis personalment i amb l’original del DNI la sol·licitud del certificat d’inscripció en el cens electoral a qualsevol oficina de Correus.