Sant Andreu de la Barca

Totes les notícies

Teresa Herrero cartell Festa Major

BONA FESTA MAJOR D'ESTIU A TOTHOM!

Des d'ERC-SAB volem desitjar a tots els santandreuencs i santandreunques una BONA FESTA MAJOR D'ESTIU! Gaudiu de la festa del nostre poble. De ben segur que amb la vostra suport i ajuda, l'any que ve tindrem una Festa Major millor, més diversa i participativa.

Retirada la moció per a l’execució de la proposta de grup de treball de subvencions a entitats.

Tots els grups polítics estan d’acord en que les Bases específiques reguladores de les subvencions a les entitats locals de diferents àmbits (social, cultural, esportiu, etc.) s’han de treballar més a fons per a millorar aquesta regulació. Unes normes imprescindibles per a les entitats per a poder realitzar uns pressupostos que depenen de les quanties d’aquestes subvencions. I unes bases clares i ben especificades doten de transparència la gestió de les partides pressupostàries municipals destinades a tal finalitat. Ara bé, aquestes bases han d’estar clares abans no comenci l’any natural, al gener. És el moment en que els pressupostos ja han d’estar calculats i presentats. Per tant, no té gaire sentit allargar la millora i clarificació d’unes normes en les quals hi ha hagut temps de sobres. A instàncies d’una moció d’ERC-AM, el dia 26 de març es va aprovar en un ple per unanimitat la creació d’un grup de treball amb la participació de tots els grups polítics representats, els tècnics corresponents i representants de les entitats locals. Als plens del mes de maig i juny,    ERC-AM va instar a la creació del grup de treball, donant per resposta l’alcalde que aviat tindríem data. Veient que a dia 14 de juliol no s’havia presentat cap calendari de treball ni d’execució, vam presentar una moció demanant l’execució dels acords del plenari del març, i proposàvem una reunió entre el 15 i el 30 de setembre per poder tenir les bases reguladores abans de l’inici del 2015. Avui, dimecres 23 de juliol, retirem la moció del ple perquè gràcies a la nostra insistència i pressió, el govern municipal ha convocat una reunió el dia 25 de setembre per iniciar la feina del grup de treball. Malgrat tot, encara hem d’esperar que el govern municipal insti a les entitats socio-culturals a que triïn lliurament els seus representants en el grup de treball.

Jordi Albert i Caballero, cap de llista eleccions municipals 2015

Jordi Albert i Caballero, escollit com a cap de llista per a les properes eleccions municipals del 2015.

El passat dissabte dia 19 de juliol, es va convocar una Assemblea Extraordinària per a l’elecció del cap de llista a les municipals de 2015 d’Esquerra Republicana – Sant Andreu de la Barca. A l’Assemblea estaven cridats els militants i amics de la secció local d’ERC, i va tenir lloc al Bar El Casino. En aquesta assemblea extraordinària es va escollir com a cap de llista Jordi Albert i Caballero, amb un 94% de vots afirmatius, i un 6% de vots en blanc. Hi van poder votar els militants i amics d’ERC-SAB, i també els militants de les JERC. Aquests últims van excusar la seva absència en coincidir l’assemblea amb l’exitosa Acampada Jove, on els joves militants estaven implicats en l’organització. Tot i ser l’únic candidat a l’elecció, en Jordi Albert va mostrar la seva satisfacció pel suport rebut pels companys i companyes de la secció local, tant en aquesta elecció com durant els anys que porta al capdavant de la política municipal. I va demanar de continuar fent feina com fins ara, treballant per al poble i conjuntament amb la ciutadania de Sant Andreu de la Barca.

estelada balcó ajuntament

ACORDS PREELECTORALS

Arran dels rumors infundats i partidistes que circulen per les xarxes socials, que prediquen que PSC i ERC-SAB tenen un acord preelectoral per investir de nou Enric Llorca com a alcalde de Sant Andreu de la Barca després de les eleccions municipals, volem aclarir que és totalment fals. A ERC-SAB defensem un canvi de polítiques municipals establint un canvi de model de ciutat. I sobretot un canvi de persones i lideratges per fer front a un futur on la participació ciutadana sigui més important. A ERC-SAB  treballem per la regeneració política, pel poder ciutadà real, per la transparència en la gestió, per tornar a donar valor i sentit a la feina honesta en benefici del bé col·lectiu. Mai hem donat suport a la investidura de l’actual alcalde perquè cal renovació i reiterem que no pactarem amb el passat. Cada alcalde té els seus bons moment, les seves bones propostes i els seus encerts. Però entenem que després de 20 anys en el mateix càrrec s’enquisten actituds i es perd la il·lusió per la defensa del bé col·lectiu.  No propiciarem més decadència institucional al poble. Els membres d’ERC-SAB ja hem demostrat que no ens mou la cobdícia per governar, ni  trairem els principis ideològics que ens han portat a ser segona força al municipi en les darreres eleccions i que ens han permès tenir presència a l’ajuntament des del 2003 per tenir una cadira al govern municipal. Defensarem el nostre projecte  i estarem sempre al servei de Sant Andreu de la Barca i dels seus veïns, els nostres conciutadans. I si el poble decideix dipositar la seva confiança en nosaltres, assumirem la responsabilitat de construir un millor Sant Andreu per tots. I si no, seguirem sent l’oposició més treballadora, propositiva i constructiva del nostre municipi.

república ajuntament

COMENCEM EL NOU PAÍS; ARA, REPÚBLICA CATALANA

Dilluns 2 de juny, davant l'anunci d'abdicació del ciutadà Joan Carles I, ERC va fer una crida a concentrar-se davant els Ajuntaments per reafirmar el que demanem: una República Catalana. Des de la secció local d'ERC vam convocar a la població a les 20 h de la tarda per concentrar-se davant del nostre Ajuntament. Tot i la rapidesa de la convocatòria (menys de 8 hores), un bon nombre d'assistents amb estelades es van agrupar davant l'edifici del Consistori. En Jordi Albert, el regidor-portaveu d'ERC-SAB, va penjar l'estelada d'en Joan Lladó al balcó de l'Ajuntament, juntament amb els companys d'ICV-EUiA que van penjar una bandera de la República Española. A continuació, en Jordi Albert va llegir un manifest a favor de la República Catalana, que podeu llegir a continuació. COMENCEM EL NOU PAÍS; ARA, REPÚBLICA CATALANA L'abdicació del Rei Joan Carles I és la reacció de l'Estat espanyol davant la crisi institucional i del sistema de partits tradicional que viu la democràcia espanyola. Els anuncis de Mariano Rajoy i del propi Joan Carles I pretenen imposar una solució de continuïtat sense comptar amb l'opinió dels ciutadans. Ells busquen fer perviure una monarquia establerta pels principis del règim dictatorial franquista.  Avui l'Estat espanyol vol iniciar una segona transició política, que se suma i que no modificarà la transició que els catalans ja fa 4 anys que impulsem. Una transició catalana que arrenca amb el procés de les consultes, fins la primera gran manifestació de rebuig a la sentència del tribunal constitucional, passant per l'Onze de setembre de 2012 i la Via Catalana de 2013. Avui existeix una majoria social favorable a la independència, i ha quedat clar que la pràctica totalitat de la ciutadania vol votar el futur polític i en respectaria el resultat fos quin fos. Els catalans ja hem pres el rumb cap a la nostra pròpia via d'afirmació: la via catalana cap a la independència. Una via democràtica, pacífica i cívica que mira a Europa, i que té com a eina les urnes i la pròpia democràcia.

Cartell debat eleccions europees

22 de maig Debat Electoral sobre les Eleccions Europees a Ràdio Sant Andreu

L’Emissora Municipal emetrà en directe el dijous 22 de maig a les 18.00h el debat electoral sobre les Eleccions Europees 2014. Un debat a cinc bandes  que comptarà amb la presència de representants de  PSC, CIU, ICV-EUiA, PP i ERC, formacions polítiques que concorren a les eleccions i que tenen representació a l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca. En el debat es debatran les propostes de cada formació política a més de fer un análisis del present i futur d’Europa des d’un punt de vista local. Hi participaran: Enric Llorca, alcalde i  primer secretari del PSC de Sant Andreu de la Barca. Sonia Aranda, regidora del PP. Joan Gaspà, portaveu de CIU. Rafael Hernica, portaveu d’ICV-EUiA. Jordi Albert, portaveu d’ERC. El debat dirigit per Jordi Milian  es podrà seguir als 98.0 fm i per la pàgina web de www.radiosantandreu.com,  on un cop finalitzat el debat estarà disponible per escoltar o descarregar l’arxiu d’audio.

Carpa tallers Sant Jordi 2014

Molta participació en la carpa de la Mostra d'entitats de Sant Jordi.

El diumenge radiant de sol va acompanyar als molts veïns i veïnes de Sant Andreu de la Barca que es van acostar a la nostra carpa, que vam muntar per primera vegada per la festivitat de Sant Jordi, celebrada ahir diumenge. Malgrat estar ubicats en una zona apartada de la resta d'entitats, vam estar molt ben acompanyats per l'Associació d'Aturats Actius i per la Assemblea Territorial de l'ANC. Molta gent es va acostar a la nostra carpa. Els adults van poder expressar les seves propostes per a un Sant Andreu millor a través de la nostra campanya per coneixer les inquietuts dels nostres vilatans. Mentrestant, els més menuts van guadir d'un taller on podien pintar una màscara de cavaller de Sant Jordi, fer una rosa de paper o decorar una corona de princesa. I finalment es podien fotografiar amb un escut i una espasa al costat d'un drac de cartró, que amablement ens va cedir la SL de Mataró. Com a Secció Local d'ERC estem molt contents d'haver contribuit a una altra celebració del poble, al mateix temps que ens ha permés tenir contacte amb molta gent que ens ha expressat ànims, suport, dubtes i qüestions relacionades amb la vida diària de Sant Andreu de la Barca. Les seves propostes seran estudiades i intentare'm que es portin a terme per part del govern municipal durant aquest any de legislatura que queda. Sinó, quedaran recollides en el nostre Pla d'Acció Municipal per als propers 4 anys de govern municipal. Agraim l'interès de tots els ciutadans/es que durant el dia 23 d'abril i el 27 d'abril ens aportat propostes. Continuarem amb la campanya de propostes ciutadanes en properes carpes al carrer.

Celebrem Sant Jordi a Sant Andreu de la Barca

El nostre Ajuntament s'oblida de la diada de Sant Jordi, ja que no ha programat cap acte per al dia 23 d'abril. Nosaltres, com cada any, el volem celebrar amb tu. Per això ens podràs trobar de 17:30 h a 20 h a la plaça Federico Garcia Lorca (plaça del teatre), el dia 23 d'abril, i el dia 27 d'abril de 10 h a 14 h al Passeig del Parlament de Catalunya. Aprofita i portans la teva proposta per a millorar Sant Andreu. La teva opinió és important. I podràs emportar-te el nostre punt de llibre de record.

Agricultura del Baix Llobregat

PLANTEM CARA AL FUTUR. Propostes de formació innovadores per a joves aturats

Si  preguntem als ciutadans quina és la seva principal preocupació avui en dia, la gran majoria ens contestaran que l’atur. La desocupació no només comporta problemes econòmics, sinó també personals i socials. Un se sent poc valorat a nivell laboral i familiar, deixa de sortir amb els amics, es culpa a si mateix d’aquesta situació, etc. Si a això li afegim la falta d’expectatives de sortir-se’n d’aquesta situació, la persona aturada laboralment i el seu entorn poden patir situacions desagradables. Malauradament ningú té una vareta màgica per resoldre de de cop i volta aquesta circumstància. Però sí que des de les institucions públiques (Ajuntament, Generalitat, etc.)  s’han de crear les condicions per revertir aquesta situació. Cert és que els instruments dels que disposa un Ajuntament com el de Sant Andreu de la Barca son limitats. Però des de ERC-SAB volem posar èmfasi en dues eines fonamentals en un bon governant actual: la INFORMACIÓ i la INNOVACIÓ. La informació sobre qui afecta el problema i com, la innovació per buscar noves formes de solucionar el problema; tal com deia Einstein “Si busques resultats diferents, no facis sempre el mateix”. En el cas de l’atur, està clar que hem de buscar nous espais de mercat on les persones aturades puguin desenvolupar la seva activitat. Què proposem des de ERC-SAB? Doncs treballar amb les dues eines abans esmentades, la informació i la innovació. Informació: actualment a Sant Andreu hi ha un total de 483 joves amb edats compreses entre els 18 i els 35 anys en recerca d’una ocupació (segons dades de la borsa de treball local a data 27 de març de 2014). Més de la meitat d’aquests aturats tenen estudis com a màxim la titulació de la ESO. Per tant, tenim  molts joves amb una formació inadequada (a priori) amb difícil sortida laboral. Innovació: En el nostre cas la innovació ha de servir per crear oportunitats d’ocupació de joves aturats. Per exemple, no se’ns pot acudir de formar a joves en el sector de la construcció directa, ja que el mercat no en necessita i a més, ja tenim moltes persones de més de 35 anys que ja tenen formació i molta experiència en aquest sector.