Sant Andreu de la Barca

Totes les notícies

El nostre comerç, la nostra gent.

En tots els grans canvis que s’han donat en la Història hi ha un patró comú: la crisi económica comporta crisi social que es tradueix en una greu crisi política. Les solucions sempre han passat per un gran canvi a partir d’una nova manera de veure i interpretar el món. Si adaptem aquesta premissa al comerç local comprovarem que tenim molta feina a fer. Des d’ERC-AM hem defensat i defensem com a prioritari el comerç de proximitat, no només per la qüestió económica sinó que també per la qüestió social, si tenim un comerç vertebrat i ben organitzat tindrem una millora en la cohesió social. Amb el comerç local succeeix el mateix, la confiança és cabdal per als clients i aquesta només arriba a través de la informació i la proximitat. I com podem arribar a guanyar la confiança dels santandreuencs i les santandreuenques? Aquesta és la pregunta que hem de respondre i ho fem definint, inicialment, tres objectius bàsics: Objectiu 1: Comerç de proximitat i de qualitat: oferir al client un servei personalitzat, adequat a les seves necessitats a partir del bon tracte i, sobretot, un assessorament de qualitat. Objectiu 2: Comerç del s.XXI: del poble al món. El nostre mercat no és només Sant Andreu de la Barca, aprofitant les noves tecnologies i els avenços permanents en aquest sector, hem d’arribar a als altres pobles de la comarca, del país i, fins i tot, del món. Objectiu 3: Formació i logísitica: la vertebració del comerç local en tota la seva amplitud. Si els diferents comerços del poble s’associen i es vertebren seran més forts davant l’administració, tindran més opcions de consolidar-se i, un cop consolidats, créixer. La formació contínua en ple segle XXI no és una opció, és una obligació. Però una formació integral, des de la gestió económica del negoci, passant per la gestió emocional, les tècniques de màrqueting avançat, i la gestió logística. I com arribem a l’assoliment d’aquests objectius? Des d’ERC-AM oferim un Pla de Millora del Comerç local basat en la implicació de l’ajuntament com a administració més propera a la ciutadania.

La transparència en la gestió és un indicador de l'estat real de la democràcia.

ON SON ELS ORDINADORS? La transparència en la gestió és un indicador de l'estat real de la democràcia, Si l'administració pública comparteix amb la ciutadania les informacions directament relacionades amb les preocupacions de la societat, aquesta exercirà el dret a vot amb força i decisió, amb convicció que el seu suport no serà en va, perquè tots plegats coneixerem quines són les polítiques reals, quins són els destins dels impostos que paguem, quines són les inversions i amb quin cost i amb quin finançament.   Al mes de gener d'enguany vam presentar una documentació a la Fiscalia i a l'Oficina Antifrau referent a l'adquisició de 21 ordinadors: amb quins diners es van pagar?, quin era el seu destí inicial? Quin ha estat el seu destí final?. El dia 8 de novembre de 2012 vam rebre la notificació de Fiscalia (l'Oficina Antifrau encara no s'ha pronunciat) informant-nos que arxivava la causa, però en el redactat de la notificació s'exposa clarament que els 21 ordinadors havien d'anar a un equipament públic (en concret al Parc del Vall Palau nº12) en el marc d'un programa per evitar l'exclusió social i la fractura digital. En canvi els 21 ordinadors es van destinar als regidors i les regidores municipals. Quan els dos regidors que formem el grup municipal d'ERC-AM vam tenir indicis clars que els ordinadors que estàvem utilitzant havien d'anar a aules d'informàtica en el marc d'un programa social, vam decidir retornar-los per a què els enviessin al seu destí inicial:  una finalitat social, facilitar l'accés a les noves tecnologies als barris i evitar-ne l'exclusió social i la fractura digital.   Actualment dels 21 ordinadors, n'hi ha 4 que s'han retornat o bé ni es van arribar a recollir, la resta encara no. Un cop vam rebre la notificació de Fiscalia vam acatar aquesta decisió però insistim, tal i com diu la mateixa notificació, que aquests ordinadors tinguin la finalitat que els hi pertoca i hem presentat uns instància amb data 19 de novembre de 2012 reclamant:   Saber quin ús tenen actualment els 4 ordinadors que han estat retornats o no recollits.

jordifabregasab

ÈXIT D'ASSITÈNCIA A LA XERRADA SOBRE “LA INDEPENDÈNCIA COMENÇA ALS MUNICIPIS”

Més de 80 persones van assistir a l’acte de campanya organitzat per ERC-SAB amb el títol “La independència comença als municipis”. Com a presentador de l’acte va parlar en Jordi Albert, regidor-portaveu a l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i president comarcal d’ERC. I com a ponents van parlar Jordi Fàbrega, alcalde de Sant Pere de Torelló i primer municipi a declarar-se “Territori lliure català”, i en Sebastià Santos, president d’ERC-SAB i candidat al parlament pel Baix Llobregat. En Jordi Fàbrega va destacar la importància d’on van a parar els impostos dels santandreuencs i santandreuenques, i que aquets diners que es paguen i no retornen afecten i afectaran als serveis municipals tals com les llars d’infants, casals d’avis i d’altres. També va posar èmfasi en que des de l’esquerra s’han de solucionar els problemes de la gent. I que la democràcia també passa per donar veu i escoltar als ciutadans, i no només demanar-los el vot abans de les eleccions. I que és important que els càrrecs de govern siguin capaços de parlar amb els seus ciutadans. Per últim va parlar de l’important repte que tenim els ciutadans davant el 25 de novembre: o tornem enrere i Catalunya es dilueix o avancem cap a un projecte il·lusionant, difícil però pacífic, democràtic i amb la mirada posada en la millora que suposaria, per exemple, a nivell municipal. En Sebastià Santos va explicar les dificultats que pateixen les petites i mitjanes empreses com la seva, amb dificultats per pagar als seus treballadors quan té més de 100.000 € avançats a l’estat espanyol. Això l’ha empès a emprendre un procés d’internacionalització de les vendes dels seus productes. També va recordar els anys de lluita per la llibertat durant el final del franquisme, i que ara s’havia de continuar lluitant per no perdre tot allò que tant ha costat de guanyar. Va destacar l’avantatge de poder decidir quines son les infraestructures i prioritats reals en el cas d’una República catalana independent, i de crear un nou estat amb unes noves lleis que garanteixen el bon govern.

Jordi Albert, regidor-portaveu del grup ERC-SAB

FEM FEINA

En el ple del mes d'octubre es voten les Ordenances municipals pel 2013 i des del grup municipal d'ERC-AM tenim propostes amb la voluntat de millorar el document inicial presentat per l'equip de govern municipal. És necessari revisar diferents ordenances, ampliar els terminis de fraccionament per a alleugerir la càrrega sobre les economies familiars, així com la inclusió de bonificacions i excempcions fiscals per evitar que incrementi el nombre de famílies en risc d'exclusió social i fomentar la ocupació i, com vam defensar l'any anterior, cal una revisió cadastral compensada amb una reducció de l'IBI. També, en el ple del mes d'octubre, es vota una moció presentada pel nostre grup amb l'objectiu d'agilitzar la gestió administrativa i oferir un millor servei a la ciutadania que és un dels factors importants per determinar la transparència informativa de l’administració local. Una de les queixes que més es repeteixen és la lentitud del procediment administratiu i de gestió i, fins i tot, casos de manca total de resposta. L’exigència que hem d’assumir com a administració més propera al ciutadà ha de ser màxima i les millores han de ser de caràcter permanent. Des del grup municipal d’ERC-AM hem elaborat una proposta de diagrama de flux per la gestió administrativa local. Aquesta proposta que hem presentat en forma de moció, la podeu consultar al nostre bloc www.ullviu.cat. Com a tercer apunt voldria destacar que en els darrers mesos ens han preguntat per l'AMI i aprofitem aquestes línies per explicar que el grup municipal d'ERC-AM vam presentar la moció, en data 17 de febrer de 2012 i amb número de registre 1.555, per a que l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca s'adherís a l'Associació de Municipis per la Independència. En el ple celebrat el 29 de febrer de 2012 es va votar, sent rebutjada pels vots en contra del PSC, PP, D3.0 i PxC, i va rebre el vot a favor d'ERC-AM, ICV-EUiA i CiU. Malauradament la suma de majories contràries a l'adhesió a l'AMI va fer impossible que s'aprovés la moció, això no ha canviat i, a més, el Reglament Orgànic Municipal no permet tornar a presentar la mateixa moció en el termini d'un any.