Sant Andreu de la Barca

Notícia

L'alcalde (de tots) es nega a que el representant de l'Ajuntament al Consorci de Normalització Lingüística pugui llegir un discurs de comiat de curs.

Avui dijous 18 de juny hi ha un acte de cloenda de les parelles lingüístiques que han treballat durant el curs. Es fa a la sala petita del teatre Núria Espert, a les 19 h. És un acte organitzat pel Consorci de Normalització Lingüística de Sant Andreu de la Barca. Però el nostre alcalde, en un acte més de demostració de caciquisme, s'ha negat a que l'actual representant de l'Ajuntament en aquest Consorci, en Jordi Albert i Caballero hi asisteixi. Per començar, ni tan sols ha estat convidat. I a més, ha demanat a un regidor, en Joan Gaspà, que sigui ell qui faci de representant avui en aquest Consorci.
Malauradament, l'alcalde no té competències per designar aquest representant. Pot proposar, però qui tè la potestat per aprovar aquest representant i d'altres en altres institucions i consorcis és el ple de l'ajuntament. Saltant-se aquesta legalitat, el alcalde ha decidit pel seu compte.
Perquè ho fa? Doncs per evitar que en Jordi Albert i Caballero es pugui despedir dels voluntaris/es i de les treballadores del Consorci de Normalització Lingüística. Un càrrec de representant que ha exercit els últims 4 anys. Davant d'això i per evitar cap mala cara i donar una mala imatge institucional, en Jordi Abert ha demanat al Joan Gaspà que avui llegeixi el text que transcrivim a continuació. Un agraïment al regidor Joan Gaspà per entendre la situació

"Benvolguts santandreuencs, benvolgudes santandreuenques, gràcies de nou pel vostre compromís amb la llengua del nostre país i amb el nostre poble, i sobretot gràcies a la Rosa i a l'equip del Servei Local de Català per la feina del dia a dia, i la seva dedicació permanent, sense vosaltres això no seria possible. Avui per mi és un dia feliç per la força que mostreu amb la vostra dedicació a les parelles lingüístiques i perquè feu que la nostra llengua sigui la gran protagonista, però també és un dia trist, perquè l'actual
Alcalde, el senyor Llorca, no ha volgut que jo pogués acomiadar-me de tots vosaltres després de ser el representant de l'Ajuntament al Consorci de Normalització Lingüística. Unilateralment ha decidit que a partir d'ara el company Joan Gaspà, a qui agraeixo sincerament que estigui llegi t aquest text, sigui el nou representant. Però no és a l'Alcalde a qui li pertoca nomenar aquesta representació, sinó que és el ple qui ho ha de fer, i això encara no ha passat. He decidit no venir per no generar malestar i preservar la imatge del nostre ajuntament. Encara és hora que l'Alcalde em truqui per dir-me que no continuo, sort del company Joan Gaspà que m'ha avisat. Em sap greu, molt greu no poder dir unes paraules en persona avui, però hi ha qui considera que l'ajuntament és seu, i s'equivoca perquè és de tots i totes. Gràcies Joan per llegir aquestes paraules i gràcies a la Rosa i al seu equip per la gran feina que fan, i gràcies a tots vosaltres que manteniu viu aquest projecte. Una abraçada sincera"

Jordi Albert i Caballero