Sant Andreu de la Barca

Notícia

Tracte de favor de l’Ajuntament al PSC?

Utilitzant el camió municipal
Utilitzant el camió municipal
El divendres 10 de juliol, a les 16:50 h, dues persones, un treballador municipal i una persona externa van entrar al magatzem municipal de la brigada, situat al carrer Sant Jordi. Van carregar material d’obres en el camió ploma (amb grua) de la brigada d’obres municipal i se’l van emportar. Qui conduïa el camió no té cap relació laboral amb l’Ajuntament.
Seguidament van anar al magatzem municipal situat al polígon de La Clota, al carrer Josep Ros i Ros. Van tornar a carregar més material d’obres i es van dirigir al magatzem municipal de l’antiga piscina, a la carretera de Corbera, on hi ha material de les obres ja acabades del CEIP Àngel Guimerà. Allà van agafar diversos palets de rajoles de terratzo (paviment d’interiors).
Un cop ho tenien tot carregat al camió, van anar a la nova seu del PSC, al carrer Penedès número 16, on s’hi fan obres de reforma, i hi van descarregar tot el material. Sobre les 20 h de la tarda van anar cap al magatzem de l’antiga piscina i van tornar a carregar el camió amb més palets de rajoles de terratzo. Segons els testimonis, el total de palets transportats giren a l’entorn de vuit.
Com a grup municipal d’ERC-AM, ens preguntem si s’han utilitzat recursos públics per a qüestions privades. Cal diferenciar entre Ajuntament i partit: que governi el PSC no significa que l’Ajuntament sigui de la seva propietat i pugui servir material i eines municipals per reformar la seva seu. El govern municipal socialista ignora el límit entre servei públic i privat? Voldríem que  se’ns aclareixin diversos interrogants.
I per saber què realment ha passat hem demanat a l’Ajuntament la informació pertinent. Els interrogants oberts són: per què no ho han intervingut els operaris de la brigada d’obres? Per què s’ha permès aquesta activitat fora d’horari laboral? Com és què gent externa entra als magatzems municipals i se’n du materials? També ens preocupa que hi havia gent fent diverses tasques al magatzem de l’antiga piscina, d’on es van presumptament sostreure diversos palets de material. Com és que materials municipals s’utilitzen per a un partit polític? Per utilitzar un camió amb ploma cal disposar d’un carnet especial, a part del carnet de conduir. S’ha tingut en compte a l’hora de donar el permís per part dels responsables polítics? 
Tots aquests fets estan corroborats per diverses persones i per testimonis gràfics.
Davant d’aquests fets inusuals, aquest dimarts 21 de juliol hem demanat, per instància formal, una sèrie de documents per esbrinar la legalitat dels fets. També demanarem, en el cas que sigui així, responsabilitats tant polítiques com judicials.