Sant Andreu de la Barca

Notícia

L'ACORD DE LA VERGONYA: El PSC firma un acord amb C's que fomenta la divisió dels ciutadans de Sant Andreu de la Barca.

Portem pocs plens en aquesta legislatura, però és clar que els posicionaments dels diferents grups ja s’han definit i la voluntat de canvi amb la que diferents candidatures ens vam presentar a les darreres eleccions municipals ha quedat en això, en un voler i, de moment, no poder. S’ho ha carregat tot l’estratègia de Ciudadanos que ha posat per davant la seva ideologia com a partit amb un missatge de caire nacional i no pas d’àmbit local, i ha signat l’acord d’estabilitat per mantenir com a alcalde a una persona que fa més de 20 anys que ocupa aquest càrrec. C’s al nostre poble ha traït l’esperit que va sorgir durant la campanya electoral i que es va consolidar a l’endemà de les eleccions on diversos grups polítics, amb ideologies molt diferents, vam seure en una mateixa taula i vam acordar la necessitat d’un canvi i com fer-ho realitat, tots sacrificàvem posicionaments ideològics i, fins i tot, polítics per aconseguir una fita històrica: acabar amb els 20 anys de llorquisme establint un govern obert i transversal. Però C’s mentre participava de les nostres reunions, anava tancant l’acord amb el llorquisme, un doble joc traïdor.
S’ha intentat i es continuarà intentant, però l’acord d’estabilitat trenca tota via de diàleg entre el govern municipal i la resta de grups polítics que estem a la oposició, perquè C’s per donar estabilitat al govern haurà d’aprovar sí o sí les ordenances i els pressupostos municipals i, per tant, el diàleg amb la resta de grups és innecessari. Però aquest acord, que no aporta cap millora a nivell local i mostra, sense manies, la part més demagògica de la política, encara té més conseqüències negatives en l’àmbit de la llengua d´ús a l’ajuntament i en la política local de subvencions. Per exemple,l’acord diu que l’administració local es comunicarà amb cada ciutadà a partir de la llengua que aquest utilitzi, és a dir, si truco a l’ajuntament i parlo en castellà, la persona que m’atengui m’ha de respondre en castellà i si ho faig en català, m’ha d’atendre en català. Aquest acord és anar enrere en la normalització lingüística i ens situa molt enllà en el temps. Els qui coneixem bé el nostre poble sabem que la llengua àmpliament majoritària és el castellà i calen polítiques clares per aconseguir que el català sigui útil i utilitzat i, així, assegurar els drets lingüístics de tota la ciutadania (parlin la llengua oficial que parlin). És per aquest motiu que l’ajuntament utilitza en primera instància, sempre, el català, i el mateix Reglament Orgànic Municipal  (ROM) reconeix que si un santandreuenc o una santandreuenca vol rebre comunicacions de l’ajuntament en castellà, ho pot sol·licitar i les rebrà sense cap problema. On era el problema fins ara? Enlloc, C’s i el PSC, amb l’absurditat del seu discurs, l’ha situat a l’epicentre, vulnerant el mateix ROM. Aquesta mesura de l’acord és perversa perquè enlloc de protegir la llengua minoritària, el que fa és potenciar a la majoritària  menystenint l’ús del català.
Però l’acord de la vergonya  també inclou l’exclusió d’entitats com l’ANC o Òmnium a poder rebre subvencions perquè, segons C’s, fomenten la divisió defensant la causa independentista. I en canvi, entitats com la Hermandad de los Legionarios de Cristo gaudeix de local municipal i són convidats als actes institucionals. Si tenim present les trajectòries d’uns i altres, és vergonyós.
I no es pot deixar en un racó la demagògia fora-mida que han utilitzat afirmant que l’alcalde donaria part del que cobra per a polítiques socials. Si C’s hagués votat en contra de les retribucions dels càrrecs electes i hagués donat suport a la proposta de Sí que es pot, ERC, ICV i CiU, l’alcalde hauria vist com les seves retribucions disminuïen  i, per tant, el pressupost municipal podria tenir més diners sense dependre de cap donació demagògica de l’alcalde. Hi han caigut de quatre grapes, els han ben enredat i ara resulta que l’alcalde és enormement generós i compromès, quan en realitat està duent a terme una operació de màrqueting polític per millorar la seva imatge desgastada pels anys.
En efecte, tothom és lliure d’acordar amb qui vulgui, però també som lliures de manifestar amb respecte les febleses evidents d’aquest acord que perjudica Sant Andreu i situa el debat polític fora del nostre municipi. Des d’ERC-AM sempre hem parlat en aquestes columnes del poble i dels problemes detectats i les solucions possibles que des del nostre grup hem proposat. Mai, en aquestes línies, hem parlat des de l’àmbit nacional perquè defensem que som una candidatura municipal, en canvi, C’s, només arribar està demostrant dia rere dia que el poble no és la seva prioritat, sinó que ho és blindar el castellà per eliminar el català, i bloquejar de totes les maneres possibles l’increment imparable de l’independentisme. Per això som tan diferents, nosaltres que som independentistes i mai ens n’hem amagat, sabem que la independència mai arribarà si abans no prioritzem el nostre poble, Sant Andreu de la Barca. En canvi per PSC i C’s, la prioritat és mantenir les cadires i evitar l’inevitable avenç de l’independentisme enlloc de fer un acord de govern pensat en i per Sant Andreu de la Barca. I nosaltres fomentem la divisió i som un perill per la cohesió social? Sí, és clar, som un perill per al llorquisme i ells ho tenen clar, ens han d’eliminar per perpetuar el domini imperial de l’actual alcalde.
Persistirem, tossudament, fins assolir el canvi.
BONA FESTA MAJOR D’ESTIU! A GAUDIR SANTANDREUENCS I SANTANDREUENQUES!