Sant Andreu de la Barca

Notícia

L'alcalde ens nega el dret a llegir una declaració relacionada amb una pregunta.

Censura al ple municipal
Censura al ple municipal
Avui dijous 27 d'octubre, en el marc del ple municipal, el nostre alcalde "democràtic" Llorca no ha deixat llegir una declaració relacionada amb una pregunta, en l'apartat 3 de Precs i preguntes. Aquesta pregunta ha estat presentada per escrit en compliment del punt 1 de l'article 122 del Reglament Orgànic Municipal de Sant Andreu de la Barca.

La pregunta és la següent:

- L'alcalde de Sant Andreu de la Barca donarà suport a la següent Declaració?

Lectura de la Declaració:

Declaració institucional del Grup Municipal d'ERC-AM a l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca.

Les persones que composen el Grup Municipal d'ERC-AM a l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca d'acord amb la seva condició d'electes, i en exercici del mandat popular que els ha estat delegat, fan la següent:

Declaració:

A la vista dels requeriments fets els darrers mesos per la justicia espanyola a càrrecs electes de país per haver expressat el seu suport al dret a l'autodeterminació dels catalans, i per tant, al dret a decidir democràticament el futur polític del país.

a) Mostrem el nostre suport a:

- El president Artur Mas i els membres del seu govern Joana Ortega, Francesc Homs i Irene Rigau davant les causes judicials obertes arran del procés participatiu del 9 de novembre de 2014.

- La Presidenta i la Mesa del Parlament en l'exercici de les seves funcions respectives.

- La companya Montse Venturós, el company Joan Coma i tots els càrrecs elèctes i ajuntaments perseguits per haver aprovat mocions de suport al procés polític català, per exhibir  l'estelada o per altres votacions produides democràticament en el ple municipal.

- Els companys i companyes regidors de Badalona investigats per desobediència per haver obert el 12 d'octubre en exercidi del dret a la representació i a l'autonomia organitzativa local amb tota normalitat, en un intent intolerable de judialitzar la política.

b) Manifestem que en una societat democràtica no és concebible la persecució de càrrecs elèctes pel simple fet d'exercir el dret a representar, assistir i informar la ciutadania que els ha delegat la sobirania.

c) Manifestem que la persecució judicial de càrrecs elèctes, en exercici de la seva llibertat d'expressió i de pensament i en virtut de l'acompliment d'aquells mandats pels que han estat escollits, és una pràctica que va en contra del principi de la divisió de poders i de la necessària neutralitat de la Justicia.

d) Afirmem que les amenaces i el fet de no ser persones aforades no impediran que, com persones regidores, expresem sempre i en tot moment la nostra opinió, dins els límits del respecte a la llibertat i a la dignitat dels altres, però amb la valentia i la fermesa que exigeixen el mandat rebut i el moment polític que viu el país. En aquest sentit, la por no és una opció. No tenim por.

e) Expresem el nostre més ferm compromís de defensar tots els càrrecs electes que estiguin amenaçats per les institucions jurídiques i policials de l'Estat espanyol pel fet d'haver expressat o haver permés que s'expressi qualsevol opció política democràtica en llibertat i amb plena normalitat.