Sant Andreu de la Barca

Notícia

Comunicat conjunt dels grups municipals de Sant Andreu de la Barca Sí es pot, ERC-AM, ICV-EUiA i PDeCAT

Comunicat conjunt dels Grups Municipals
Comunicat conjunt dels Grups Municipals
El diumenge 1 d'octubre al nostre municipi van succeir fets molt greus. La Guardia Civil va carregar de forma agressiva als seus propis veïns de Sant Andreu de la Barca davant del IES El Palau i el CAP de Sant Andreu de la Barca.
El passat dimecres 4 es va convocar una junta de portaveus per part de l'equip de Govern per consensuar un comunicat de crida a la convivència. Aquest dia malauradament a la Junta de Portaveus extraordinària no es va arribar a un acord per consensuar un text de condemna a la violència. Vam demanar incorporar una condemna a la repressió violenta de la Guardia Civil que va carregar, ferir i detenir a santandreuncs i santandreunques que simplement feien resistència pacífica per evitar que la Guardia Civil pogués arribar a les urnes. Però l'alcalde Llorca va dir que ell parlava de violència, perquè hi va haver per ambdues parts i es va negar a incorporar aquesta condemna en el text.
Davant d'aquesta resposta indigna, hem manifestat el nostre profund rebuig a la posició de l'alcalde. Situar al mateix nivell als santandreuencs i santandreuenques agredits i als agressors és mostrar un total menyspreu per als qui defensaven el dret a decidir davant l'atac repressor amb violència desmesurada. Conciutadans i conciutadanes que en cap moment van tenir el suport de l'alcalde, més enllà d'un tuit.
El posicionament inamovible de l'alcalde Enric Llorca ens va obligar, per dignitat, a alguns a aixecar-nos de la taula i marxar de la Junta de Portaveus extraordinària. I altres a condemnar per activa la negativa del Sr. LLorca a condemnar la repressió de l'1 d'octubre.
Els dies següents vam presentar diversos textos com la declaració de l'AMB entre d'altres. No hem rebut cap resposta sobre la voluntat d'aceptació.
Manifestem el rebuig més absolut a la repressió violenta, desmesurada i desproporcionada del cos de la Guardia Civil. No volem violènia als nostres carrers.
Denunciem els desperfectes ocasionats pel cos de la Guardia Civil en l'Institut del Palau, en el CAP Sant Andreu de la Barca i en l'Institut Montserrat Roig.
Felicitem el comportament cívic i pacífic dels santandreuencs i santandreuenques que van concentrar-se en els col·legis electorals per defensar les urnes, i dels que també van participar durant la jornada tan des del voluntariat com des de les meses, amb una actitud exemplar.
I felicitem també als santandreuencs i santandreuenques que no estaven d'acord amb el referèndum i des del respecte van decidir no exercir el seu dret legítim a votar.
Finalment, davant l'actitud de l'alcalde Enric Llorca i la seva passivitat durant la jornada de l'1 d'octubre i la posterior negativa a rebutjar l'atac repressor de la Guardia Civil, posicionant-se clarament com a l'alcalde d'uns però no de totes i tots, apel·lem a la consciència d'esquerres de tots aquells que el van votar com a alcalde de Sant Andreu de la Barca. A que reflexionin si encara és mereixedor d'aquest càrrec. Si és mereixedor d'aquest títol de representant de tota la ciutadania de Sant Andreu de la Barca. Deixant sense cap suport institucional a tots aquells veïns i veïnes que van ser agredides el dia 1 d'octubre del 2017 per part de la Guardia Civil.