Sant Andreu de la Barca

Notícia

Demanem la retirada de l'Escut d'Or de la Ciutat concedida a Ángel Gozalo Marín, general de la Guardia Civil.

General Guardia Civil Ángel Gozalo escut or
Ángel Gozalo al Cuartel de la Comandància de la Guardia Civil a Sant Andreu de la Barca
En el proper ple del dia 26 d'octubre demanarem, a través d'una moció, la retirada de l'Escut d'Or de la Ciutat de Sant Andreu de la Barca concedida el juny de 2016 al general de la Guardia Civil Ángel Gozalo Marín, actual Jefe de la Séptima Zona de Catalunya i per tant el responsable de l'operatiu policial del passat dia 1-O.

Les accions de la Guardia Civil en els tres col·legis electorals van ser totalment violentes i desproporcionades, causant ferits i danys en les instal·lacions de l'Institut El Palau i Institut Montserrat Roig i en el CAP Sant Andreu de la Barca. També hem de considerar el dany psicològic cap als voluntaris i voluntàries, i els votants que no van poder exercir el seu dret. El perjudici que s'ha causat a la convivència de la població igualment ha estat considerable, amb l'afegit del tancament de les instal·lacions de la pista d'atletisme als esportistes locals.

Per totes aquestes raons demanem la retirada de l'emblema. En el seu moment no es va justificar prou la concessió de la condecoració, i ara considerem que hi ha prou raons per a que aquells regidors i regidores (PSC, C's, PP i PDeCAT) que van votar a favor de la concessió reconsiderin la seva posició.