Esquerra Santa Oliva - Acord Municipal

Totes les notícies

Presentació Esquerra - Acord Municipal per Santa Oliva

Nota de Premsa

Esquerra-Acord Municipal per Santa Oliva vol passar pàgina per recuperar l’esperit participatiu i de proximitat El candidat, Josep Carreras, va presentar la seva candidatura i el programa electoral per als comicis del dia 22 de maig davant d’un centenar de persones que van participar en una fideuà popular. L’acte va comptar amb la presència del president comarcal, Joan Baseda. L’alcaldable d’Esquerra – Acord Municipal per Santa Oliva, Josep Carreras, va prioritzar el paper de la gent de Santa Oliva per impulsar la recuperació del sentiment de poble, la dinamització de les entitats, la implicació i la participació veïnal en els temes d’interès municipal. Carreras va destacar valors com la participació ciutadana, la proximitat, la transparència i l’escolta activa per tirar endavant el projecte d’esquerra. En quant a propostes del programa d’Esquerra a Santa Oliva el candidat va destacar que calia passar pàgina en els serveis, potenciant la neteja i el manteniment dels carrers, sense necessitat de grans inversions, sinó aprofitant els recursos actuals de l’Ajuntament. Josep Carreres també va anunciar que calia passar pàgina en finances. En aquest sentit, considera necessari fer una auditoria econòmica de la situació actual del municipi de Santa Oliva per establir el deute real del consistori. Per combatre la crisi econòmica, el candidat es va comprometre a no pujar els impostos i a fer esforços per buscar empresaris i empreses que puguin crear llocs de treball per a les persones que hi viuen al poble i crear riquesa per al municipi, en general. Un tercer punt que va destacar el candidat va ser promoure un medi ambient de proximitat, que va anomenar “medi ambient al carrer”. Es tracta de preservar l’agricultura tradicional, conservar l’entorn natural, potenciar els horts urbans i combatre el mosquit tigre o l’escarabat que està fent desaparèixer les palmeres del municipi, entre d’altres. L’acte va concloure amb la presentació de l’equip d’esquerra-Acord Municipal que acompanyarà al candidat Josep Carrerras a l’alcaldia de Santa Oliva.

Pressupost Exercici 2011

PRESSUPOST EXERCICI 2011 PUNT 38: INDEMNITZACIONS PER RAÓ DE SERVEI Alcaldia : 44.888 € / Anuals. Regidor de medi ambient : 25.604 € / Anuals. Regidoria de serveis socials : 9.369 € / Anuals Regidor d’hisenda i serveis : 16.979€ / Anuals. Regidora de cultura : 16.979 € / Anuals. Regidor d'Esports : 9.369 € / Anuals. Es fixen en el cas de despeses per desplaçament el cobrament del quilometratge per la utilització de vehicle particular i al cobrament d’una dieta per les despeses que genera el desplaçament, quantificada de la següent forma: Quilometratge: 0,22 euros. Mitja dieta: 15,00 euros. Dieta completa: 150,00 euros. Els regidors en dedicació exclusiva o parcial se’ls abonarà la gasolina i l’autopista prèvia presentació dels justificants i amb l’autorització de la presidenta. Nomenament de carrecs ( Sessió extraordinaria organització 28-06-07 ) Alcaldia: Cristina Carreras Haro. Regidor de medi ambient: Josep M. Fontanet Feliu. Regidora de serveis socials: Mª. Jesús Muñoz Diaz. Regidor d’hisenda i serveis: Victor García Gálvez. Regidora de cultura: Mari Carmen Cortés Moreno. Regidor d’esports : Francisco Soriano Martinez.

Carrer de les Pedreres

PASSEJAR PER LES PEDRERES O PARTICIPAR EN UNA CARRERA D'OBSTACLES?

Cada dissabte, quan baixo cap a la carretera veig tot un seguit de persones que intenten caminar cap el nostre mercat setmanal per les meravelloses voreres que tenim a la urbanització, i és llavors quan em plantejo la moral que tenen de baixar a peu per un trajecte que, més que passejar, el que fan és esquivar multitud d'obstacles que, segons per quines persones (dones amb cotxets de nadons, cadires de rodes, persones amb crosses), poden ser insalvables. Per fer-ho més entenedor us posaré un exemple i farem una passejada imaginativa des de la nostra avinguda principal, l'Avinguda de la Nostra Senyora del Pilar en el seu punt més alt, que és la cantonada amb el carrer Santa Joana. Començarem per la vorera dreta (mirant en el sentit de baixada) perquè, primer obstacle, anar per la banda esquerra és gairebé impossible degut a la inexistència de vorera i també perquè la gent que intenti anar per l'esquerra (perquè no els agradin les dretes) el que haurà de fer és saltar o intentar esquivar arbustos, pedres... fins arribar al parc infantil que a partir d'aquest punt ens hem de traslladar obligatòriament de vorera a no ser que vulguem caminar pel ferm del carrer juntament amb els cotxes o bé, tenir complex de superman i fer-ho per sobre els arbustos. Una vegada que hem traspassat la parada d'autobusos de la bifurcació del carrer Sant Joan no tenim cap problema per anar per una vorera tant a la part dreta com a la part esquerra però alerta!!! No tenim problema per anar sobre una vorera però l’altra qüestió és com caminar per ella: tot ple de pals de la llum, de telèfon, rajoles mal col·locades i aixecades que ens poden fer caure (sobretot a la gent més gran)... i, de tant en tant, algun cotxe aparcadet sobre la vorera amb la finalitat de no molestar els altres cotxes però...que passa amb la gent!!! A nosaltres, passejadors, si que ens poden molestar i ens veiem obligats a baixar de la vorera. Si triem la part dreta hem de tenir cura entre el carrer Sant Lluís i el carrer Sant Ferran, just abans d'arribar a un dels bars de la nostra urbanització, ja que ens trobem un petit “camp” d'herbes i matolls a més de no estar pavimentat (es veu que el pressupost no arribava ni per paviment ni per herbicides).

Presentació al Baix Penedès

El passat dissabte 2 d'Abril, Esquerra va fer la presentació dels caps de llista del Baix Penedès. L'acte es va dur a terme al Vendrell i va comptar amb la presència de Joan Ridao, Secretari General d'Esquerra i portaveu del grup al Congrés dels Diputats. El lloc escollit per la celebració va ser la plaça del Tívoli i s’hi van aplegar tots els caps de llista d’ERC del Baix Penedès, acompanyats dels seus segons. L'equip de Santa Oliva va presentar al seu cap de llista, Josep Carreras i Benach, i la seva número dos, Mònica Mayor i Puig. Tots dos van comptar amb la presència i el suport de molts companys de la Secció Local de Santa Oliva. Va ser un acte públic que va durar poc més de mitja hora, en aquesta estona el Sr. Ridao va fer un parlament destacant la presència d’Esquerra al Baix Penedès. També vam poder escoltar les paraules de Jaume Piñol, més conegut com a Jimmy, que és el candidat d’Esquerra a l’alcaldia del Vendrell. Joan Basseda, president comarcal, va ser el mestre de cerimònies. Un cop finalitzat l’acte públic, tots els candidats i les autoritats van anar a dinar junts a un restaurant de la capital penedesenca i van poder conversar amb en Joan Ridao de com veuen el futur del nostre país i el dels pobles de la nostra comarca.

Xerrada Som lo que sembrem, a la Llar dels avis.

Som lo que sembrem

Els Trànsgenics. El passat 18 de març, ala nostra llar, es va dur a terme una xerrada a càrrec d'un representant de l'Associació Som lo que sembrem. L'acte va començar a les 8 del vespre i va comptar amb la presència d'una quarantena de persones. En Josep Padró, representant de la PLATAFORMA TRANSGÈNICS FORA i pàges de la Bisbal del Penedès (com ell mateix es va presentar), ens va fer una xerrada, on va explicar-nos d'una manera molt entenedora un tema tan complicat i a l'hora tant perillós, com és els dels OMG (Organismes Modificats Genèticament). Aquest són organismes vius als quals sel's hi han incorporat artificialment gens d'altres organismes : més coneguts com a transgènics. Per tal de tenir cura de la nostra salut, hem de ser uns consumidors crítics i informats i no comprar transgènics (tot i que és difícil fer la selecció). Per més informació es pot consultar la guia d'aliments transgènics a www.greenpeace.es , per saber quins productes contenen OMG. L'acte que va ser tot un èxit, va finalitzar amb un petit refrigeri. Des d'aquí volem aprofitar, una vegada més, per donar les gràcies als nostres avis per cedir-nos un espai i per haver compartit amb nosaltres el seu valuós temps.

Festa Major Petita

Senyors del govern, vosaltres que tot ho feu bé, quan pensàveu comunicar a tots els grups municipals que aquest any no teníeu intenció de fer la Festa Major Petita? El més assenyat hagués estat que comuniquéssiu als diferents grups municipals la problemàtica existent i, potser, el poble de Santa Oliva hauria tingut una festa major petita, menys lluïda, però s'hagués celebrat. Mireu, no és una qüestió de diners, sinó de voluntat. Què us costava muntar una exposició, que ja la teníeu (ja que el nostre grup la va portar); o unes gimcames o jocs de carrer pels més joves (sols ens cal material fungible reciclat); haver organitzat els partits de futbol com a actes de festa major, o el cross comarcal que podia haver estat previst en aquestes dates; un ball o una nit de demostració d'espectacles amb alguns dels grups que vénen a fer assaig al local del poble. O és que potser a tota la gent que deixeu els nostres Centres Cívics de les Pedreres i Sant Jordi, per tal de que facin els seus tallers gratuïtament ( no els cobreu res, ni tan sols la llum ) i que ells cobren a tothom, no podien haver fet activitats, demostracions o exposicions dels seus actes. Podriem posar més exemples, però, no són aquestes, activitats suficients perquè la festa major petita s'hagués tirat endavant entre tots i per un mínim cost? El problema és que ja no doneu a més, i el pitjor, és que ja no teniu ganes de treballar. No voleu treballar, ni deixeu treballar. Si no us haguéssiu carregat tot el teixit cultural d'entitats, a hores d'ara, la festa major petita estaria plena d'espectacles. Quina és l'excusa de no fer activitats, la crisi? La crisi que heu provocat vosaltres, no els nostres habitants, la nostra gent, el nostre poble. Intenteu salvar el cul amb l'excusa de la crisi, una crisi greu provocada per vosaltres mateixos, com en el cas del terreny de l'Albornar, on hem deixat d'ingressar una quantitat important de diners. Diners que vàreu demanar amb un préstec i que cal retornar amb interessos.