Santa Perpètua de Mogoda

Notícia

Esquerra Republicana insta al Govern Municipal a complir amb la carta Europea per la igualtat i incloure la perspectiva de gènere en totes les accions

Foto: Montse Vinyallonga, durant la darrera sessió plenària / Fotografia d'arxiu l'Informatiu SPM
Foto: Montse Vinyallonga, durant la darrera sessió plenària / Fotografia d'arxiu l'Informatiu SPM
Esquerra republicana se suma a la crítica del comitè feminista de Santa Perpètua i insta al govern a aplicar la perspectiva de gènere en cada una de les seves accions. El passat mes de març es va inaugurar la nova plaça del vapor, la qual porta el nom de 8M. La plaça l’acompanya un poema de l’admirat Miquel Martí i Pol. “Hi ha exemples de sobres de dones poetesses que parlin de Filadores i/o treballadores de fabriques, però s’ha escollit la opció fàcil, invisibilitzant una vegada més a les dones just a la plaça on se’ls hi pretén fer un homenatge”, assenyala la portaveu Montse Vinyallonga.

Des del grup republicà s’insta al govern a ser coherent i aprofitar que la plaça és nova per solucionar l’error i canviar la placa, així com a recordar que per a noves accions de caràcter artístic a al municipi hi ha dones artistes, pintores, grafistes o escultores.

La falta de feminització del nomenclàtor del municipi, va més enllà de la plaça. Pràcticament no hi ha noms de carrers amb noms propis de dones tot i el compromís en més d’una ocasió per part del consistori. “Des d’Esquerra proposem tornar a posar el debat sobre la taula de feminitzar els carrers i avingudes del barri de la Florida o revisar noms d’instal·lacions i edificis” explica Montse Vinyallonga. “ Cal seguir avançant des de totes les perspectives per aconseguir una igualtat plena entre homes i dones”.

El passat 2019 el Govern actual va Firmar la carta Europea per la igualtat d’homes i dones per esdevenir un municipi feminista. “Des d’Esquerra SPM instem al govern a prendre’s seriosament la declaració i ha complir-ne amb determinació i exigència el seu decàleg, on precisament una dels punts és el nomenclàtor dels carrers” assenyala Montse Vinyallonga.