Santa Perpètua de Mogoda

Notícia

Esquerra sobre l’increment de trànsit i contaminació que l’instal·lació d’Amazón pot provocar al Casc Antic

Fotografia: Nau d'Amazon al polígon de Ca n'Oller / L'Informatiu
Fotografia: Nau d'Amazon al polígon de Ca n'Oller / L'Informatiu
Esquerra republicana critica que finalment en la proposta de conveni amb Amazon només s’aprovi una de totes les mesures correctores que hi havia sobre la taula. I és que tenint present que aquesta gran multinacional instal·larà una empresa logística i incrementarà el nivell de trànsit al municipi, i especialment al casc urbà,  “veiem amb molta preocupació que per ara no s’hagi donat una resposta de clara sobre qui aplicarà les mesures correctores sobre el trànsit que es generarà aquesta nova empresa” assenyala Montse Vinyallonga portaveu del Grup municipal republicà. 

El nou centre logístic s’ubicarà al polígon Ca N’Oller, darrere el barri de la Creueta, un polígon que no té sortida directa a l’Autopista i que, per tant, si no es gestiona bé el trànsit incrementarà substancialment el volum de transport privat al Casc Antic.

En un inici el conveni de col·laboració havia de garantir diferents mesures correctores,com ara un carril bici de la Creueta fins al Camí de la Granja per a la seva connexió amb la xarxa de rodalies. Tanmateix, el que actualment hi ha sobre la taula només presenta una mesura que consisteix en asfaltar el carrer València entre el carrer de la Creueta i l’Escorxador. “Lluny de criticar que s’asfalti i millori aquest tram, ens preocupa seriosament que tot el trànsit del polígon desemboqui al casc antic del municipi fent incrementar el nombre de vehicles, tant al Carrer Sant Isidre com a l’Avinguda Santiga i al seu torn la contaminació en aquestes zones” explica Montse Vinyallonga.

Lluny queda el malestar públic de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda per la instal·lació d’Amazon al polígon de Can Llovateras a Barberà del Vallès i el possible col·lapse de la B-140 i l’accés a l’AP7. I és que aquesta transformació econòmica i productiva 24/365 té un fort impacte ambiental, mobilitat, salaris i fiscalitat i coneixedors hem de poder donar una resposta proactiva a l’impacte que tindrà al municipi i no reactiva una vegada ja estigui tot instal·lat