Santa Perpètua de Mogoda

Totes les opinions

Grup municipal Republicà (ERC - Acord Municipal)

Per fi l'estació!

Fotografia: Estació Santa Perpètua de Mogoda - Riera de Caldes / Esquerra SPM

Finalment l’estació de la R8 al nostre municipi s’ha posat en funcionament, és una molt bona notícia per a tots els perpetuencs i les perpetuenques, però tot i la satisfacció del moment no volem oblidar els anys que ha costat disposar d’aquest servei i la sensació de maltractament i abandonament per part de l’Estat que hem sentit els ciutadans del nostre municipi durant tant anys. Durant més de 10 anys diferents col·lectius, com per exemple el del 15M, i diferents formacions polítiques hem estat reclamant aquesta estació.

Grup municipal Republicà (ERC - Acord Municipal)

La protecció dels espais naturals periurbans

Fotografia: Laura Oliver, Albert Bonàs i Sergio Garcia als terrenys que vol requalificar el Govern municipal / Fotografia d'arxiu Esquerra SPM

Des d'Esquerra Republicana som plenament conscients de la necessitat de protegir al màxim els espais naturals que envolten, en moltes ocasions fragmentadament, els nostres municipis. Als municipis del nostre entorn més proper observem com es van impulsant plans de desenvolupament urbà que a poc a poc van menjant terreny verd. Els corredors naturals tan necessaris van patint cada cop pressions urbanístiques més fortes.

Grup municipal Republicà (ERC - Acord Municipal)

L'oposició és necessària en democràcia

Fotografia: Grup municipal Republicà ERC - AM al Ple de maig / Esquerra SPM

En els sistemes democràtics avançats, “plens” com els hi agrada dir a alguns, el paper de l’oposició és necessari per garantir pluralitat, transparència, visió crítica i per aportar idees i veus que ajudin a millorar l’exercici de l’acció de govern en benefici de la ciutadania, que al final és el que ens ha de preocupar a totes. Aquesta setmana han començat les obres a la Biblioteca municipal Josep Jardí, unes obres que han de millorar l’accessibilitat, element important per a la igualtat d’oportunitats d’accés a la cultura en aquest cas, però les obres han coincidit en el temps en el moment en què molts joves del nostre municipi estan en plena època d’exàmens i utilitzen els espais d’estudi de la Biblioteca.

Grup municipal Republicà (ERC - Acord Municipal)

The show must go on

Foto: Santa Perpètua de Mogoda / Ajuntament de Santa Perpètua

El 28 de maig del 2023 és la pròxima gran cita electoral de les municipals. Per molt allunyat que sembli, ja comencem a llegir els primers titulars. Preparem-nos per poc més d’un any d’urbanisme electoral excitant. Aviat ens sotmetrem a inauguracions de carrers, aparcaments, parcs, edificis, arbres i papereres, si cal. El que resta de 2022 veurem iniciar i acabar tot allò que no hem vist en tres anys.

Grup municipal Republicà (ERC - Acord Municipal)

Les Escoles Bressol a Santa Perpètua

Foto: Escola Bressol l'Espiga / Revista Del Vallès

Darrerament el Govern de la Generalitat, liderat per Esquerra Republicana de Catalunya, ha presentat públicament l’acord signat amb les entitats municipalistes del país, per fer efectiva la gratuïtat de l’Escola Bressol per als infants de 2 anys. Es una mesura històrica, que mai cap altre govern havia assumit, i que posa de manifest la importància que Esquerra dona a l’educació i en aquest cas la primera infància.

Grup municipal Republicà (ERC - Acord Municipal)

Les alarmes a Mas Costa

Foto: Parc d'Europa de Mas Costa / L'Informatiu

Massa sovint, la política i els partits, ens perdem en els grans conceptes, però també cal atendre els petits inconvenients que pateixen els ciutadans. Recentment ens han arribat informacions que els veïns de Mas Costa, concretament els més propers al polígon industrial del Camp de les Pereres, pateixen el soroll intens de l’alarma d’algunes de les empreses durant els caps de setmana, trencant així el relax de moltes famílies que ja suporten durant la setmana laboral l’activitat industrial normal i el traginar dels camions pel Passeig de Can Taió.

Grup municipal Republicà (ERC - Acord Municipal)

Una Festa Major sense entitats

Foto: El Bosc de la Torre va acollir l'Aplec de la Sardana / L'Informatiu

La Festa Major d'hivern és un element essencial de la societat perpetuenca que permet manifestar la diversitat tradicional, esportiva, juvenil i cultural del municipi. Tot i això, ja fa anys que a les entitats i associacions municipals se'ls hi restringeix i obstaculitza la seva activitat. La cultura popular n'és un clar exemple. Després d'anys de pandèmia i de veure's limitades per qüestions epidemiològiques, moltes entitats i associacions s'han vist apartades del municipi aquesta Festa Major.

Grup municipal Republicà (ERC - Acord Municipal)

Lluitem contra la bretxa salarial

La bretxa salarial acompanya les dones durant tota la seva vida laboral i s’eixampla en les franges d’edat més altes. Aquest fet afecta de forma significativa les pensions de jubilació de les dones que són de mitjana un 41,3% inferiors a les dels homes. La segregació horitzontal situa a les dones en els sectors laborals i ocupacions que tenen pitjor remuneració, i la segregació vertical limita l’ascens i promoció de les dones a la carrera professional.

Grup municipal Republicà (ERC - Acord Municipal)

ERC atura el nou polígon a Palau

Durant els últims mesos, diferents partits polítics han atacat a Esquerra Republicana de Palau-solità i Plegamans pel que havia de ser el desenvolupament de dos nous polígons industrials al seu municipi, Pau 24 Can Planes i Sud 10 Industrial Llevant. L'atac també ha arribat fins al grup d'Esquerra de Santa Perpètua que, en sessió plenària, ha hagut d'escoltar retrets per l'actuació dels seus companys republicans veïns.