Santa Perpètua de Mogoda

Totes les opinions

Grup municipal Republicà (ERC - Acord Municipal)

The show must go on

Foto: Santa Perpètua de Mogoda / Ajuntament de Santa Perpètua

El 28 de maig del 2023 és la pròxima gran cita electoral de les municipals. Per molt allunyat que sembli, ja comencem a llegir els primers titulars. Preparem-nos per poc més d’un any d’urbanisme electoral excitant. Aviat ens sotmetrem a inauguracions de carrers, aparcaments, parcs, edificis, arbres i papereres, si cal. El que resta de 2022 veurem iniciar i acabar tot allò que no hem vist en tres anys.

Grup municipal Republicà (ERC - Acord Municipal)

Les Escoles Bressol a Santa Perpètua

Foto: Escola Bressol l'Espiga / Revista Del Vallès

Darrerament el Govern de la Generalitat, liderat per Esquerra Republicana de Catalunya, ha presentat públicament l’acord signat amb les entitats municipalistes del país, per fer efectiva la gratuïtat de l’Escola Bressol per als infants de 2 anys. Es una mesura històrica, que mai cap altre govern havia assumit, i que posa de manifest la importància que Esquerra dona a l’educació i en aquest cas la primera infància.

Grup municipal Republicà (ERC - Acord Municipal)

Les alarmes a Mas Costa

Foto: Parc d'Europa de Mas Costa / L'Informatiu

Massa sovint, la política i els partits, ens perdem en els grans conceptes, però també cal atendre els petits inconvenients que pateixen els ciutadans. Recentment ens han arribat informacions que els veïns de Mas Costa, concretament els més propers al polígon industrial del Camp de les Pereres, pateixen el soroll intens de l’alarma d’algunes de les empreses durant els caps de setmana, trencant així el relax de moltes famílies que ja suporten durant la setmana laboral l’activitat industrial normal i el traginar dels camions pel Passeig de Can Taió.

Grup municipal Republicà (ERC - Acord Municipal)

Una Festa Major sense entitats

Foto: El Bosc de la Torre va acollir l'Aplec de la Sardana / L'Informatiu

La Festa Major d'hivern és un element essencial de la societat perpetuenca que permet manifestar la diversitat tradicional, esportiva, juvenil i cultural del municipi. Tot i això, ja fa anys que a les entitats i associacions municipals se'ls hi restringeix i obstaculitza la seva activitat. La cultura popular n'és un clar exemple. Després d'anys de pandèmia i de veure's limitades per qüestions epidemiològiques, moltes entitats i associacions s'han vist apartades del municipi aquesta Festa Major.

Grup municipal Republicà (ERC - Acord Municipal)

Lluitem contra la bretxa salarial

La bretxa salarial acompanya les dones durant tota la seva vida laboral i s’eixampla en les franges d’edat més altes. Aquest fet afecta de forma significativa les pensions de jubilació de les dones que són de mitjana un 41,3% inferiors a les dels homes. La segregació horitzontal situa a les dones en els sectors laborals i ocupacions que tenen pitjor remuneració, i la segregació vertical limita l’ascens i promoció de les dones a la carrera professional.

Grup municipal Republicà (ERC - Acord Municipal)

ERC atura el nou polígon a Palau

Durant els últims mesos, diferents partits polítics han atacat a Esquerra Republicana de Palau-solità i Plegamans pel que havia de ser el desenvolupament de dos nous polígons industrials al seu municipi, Pau 24 Can Planes i Sud 10 Industrial Llevant. L'atac també ha arribat fins al grup d'Esquerra de Santa Perpètua que, en sessió plenària, ha hagut d'escoltar retrets per l'actuació dels seus companys republicans veïns.

Grup municipal Republicà (ERC - Acord Municipal)

Plantem cara al racisme

Amb l'entrada de Vox al Parlament de Catalunya la democràcia, la convivència i els drets humans estan amenaçats. El creixement de l'extrema dreta i els discursos d'odi són preocupants tant en l'àmbit mundial com en l'àmbit local. El racisme, la principal causa de delictes d'odi a Catalunya, és un problema estructural i és per això que cal fer front a la retòrica de l'antiimmigració, la islamofòbia, la xenofòbia, l'antigitanisme i altres formes de discriminació ètnica-racial.

Grup Municipal Republicà

L'escola en català, ara i sempre!

Des d'Esquerra volem felicitar i reconèixer la ràpida resposta que vam tenir com a comunitat quan el passat dijous, en el Ple ordinari del mes de novembre, vam començar la sessió amb una declaració de la junta de portaveus criticant durament l'atac del sistema judicial espanyol al model d'immersió lingüística de l'escola catalana. Vam subscriure aquesta declaració els i les representants del PSC, de Comuns i d'Esquerra, i lamentem molt que altres partits no ho hagin fet i utilitzin el model pedagògic d'aprenentatge de les llengües cooficials com una arma política.

Grup Municipal Republicà

Un nou Pla de Mobilitat sostenible, necessari i urgent

Fotografia d'arxiu / Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda

Ara que s'ha tancat la COP26 a Glasgow cal recordar un cop més que la lluita contra l'escalfament global l'hem de protagonitzar tots i totes i a tots els nivells possibles, no només al nivell global dels estats, sinó també en l'àmbit local. És per això que des d'Esquerra celebrem que l'equip de govern del nostre Ajuntament hagi impulsat la redacció d'un nou Pla de Mobilitat Urbana que ha de substituir l'actual.