Santa Susanna

Totes les notícies


Ple 09

Ple del 9 de juny

En el passat ple del dia 9 de juny es van tractar els següents punts:  1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior de 28 de gener.  Vots: A favor:  AiS; ERC; c’s     En contra:  Compromís    Abstenció:   2. Donar compte al Ple dels decrets d’alcaldia (del número 54 al 738)  Vots: A favor: AiS; ERC; c’s      En contra:  Compromís   Abstenció: 3. Proposta d’acord de numeració de les finques del carrer Comerç  Demanem que s’informi als interessats per si han de presentar al·legacions Vots: A favor:  AiS; ERC; Compromís; c’s     En contra:      Abstenció:  4. Proposta d’acord de l’aprovació inicial del Reglament del servei de Transport urbà a demanda (TAD)  Després de la lectura del reglament l’aprovarem perquè és un document que ordena el servei i a més adequa els horaris i els preus del mateix. Trobem a faltar, i ho posem de manifest, un apartat o document adjunt que reguli les subvencions en funció dels ingressos. Considerem que resultaria car un ús intensiu per a algú amb una renda mínima i demanem a l’equip de govern que treballi per enriquir el servei tenint en compte aquestes subvencions als usuaris en funció dels ingressos.  Vots: A favor: AiS; ERC      En contra:  Compromís    Abstenció: c’s 5. Proposta d’acord d’aprovació inicial del regim regulador i normes de funcionament intern del servei d’allotjament temporal d’urgències de l’Ajuntament de Santa Susanna.  Vots: A favor:  AiS; ERC; c’s     En contra:      Abstenció: Compromís 6. Proposta d’acord d’actualització del conveni subscrit amb la Diputació de Barcelona per l’assumpció de la Gestió informatitzada del Padró d’habitants (AGIPH) a la normativa vigent en matèria de protecció de dades.  Vots: A favor:  AiS; ERC; Compromís; c’s     En contra:      Abstenció:  7. Proposta d’acord de la sol·licitud d’adhesió a la contractació centralitzada de serveis de telecomunicacions del Consorci Localret.

mesures fiscals

Proposem: 9 mesures fiscals per a tal de pal·liar els efectes de la Covid-19 sobre l'economia de Santa Susanna.

Des de la setmana passada, amb l’inici de la crisi sanitària i econòmica provocada pel Covid-19, ens hem posat a disposició de l’equip de govern. Hi hem estat en contacte constant i a disposició per tot allò en què ens deixin treballar i participar.  Des del primer moment hem alertat sobre la gravetat de la situació i hem posat èmfasi en la prevenció.  Donada la situació d’excepcionalitat i amb l’estat d’emergència declarat, aquest grup municipal amb representació al consistori vol col·laborar en tot el que sigui possible amb l’equip de govern. Per això, tot i que sabem que hi estan treballant, els hi hem fet entrega d’un seguit de propostes i mesures a nivell municipal per reduir l’impacte econòmic sobre les famílies i el sector econòmic local.  Aquestes mesures inclouen:   La modificació del calendari del contribuent per ajornar i/o fraccionar pagaments de les famílies, autònoms i empreses sense costos financers.  La suspensió temporal de les quotes dels serveis municipals no prestats mentre s’allargui l’estat d’alarma. (serveis educatius, terrasses, preus públics, etv).  La congelació de cobraments iniciats per via executiva.  Posar en marxa ajuts al lloguer per a famílies que puguin acreditar la reducció d’ingressos fruit d’una modificació de la seva relació laboral. Aplicable a lloguers entre particulars i a lloguers socials amb les diferents administracions.  Que hi hagi avançaments a compte dels pagaments a proveïdors de serveis i obres amb contractes vigents per evitar que es trenqui la cadena de pagaments.  Garantir la continuïtat en la contractació pública d’obres i serveis previstos per a l’exercici 2020. Crear ajuts destinats a cobrir la quota d’IBI per al petit comerç que resti tancat mentre duri l’estat d’alarma.  També proposem crear un recurs municipal que permeti centralitzar tots els ajuts econòmics de les diferents administracions destinats a famílies i empreses, en el marc de la crisi sanitària de la COVID-19.

Revivim Santa Susanna

Ens plau presentar-vos les nostres propostes per reviure Santa Susanna. Creim que el nostre poble s'ha estancat de manera greu i que necessita un impuls que generi noves possibilitats. Per això presentem un nou model de poble que posi de debò a les susanneques i susannencs al centre de les decisions. 

Presentació candidatura

Moltíssimes gràcies a tothom per la resposta a l’acte d’avui. Feliços d’haber pogut compartir aquest matí preciós amb les veïnes i veïns que us heu apropat a xerrar i compartir amb nosaltres aquesta Il·lusió que ens mou a tots plegats per reviure Santa Susanna. Moltes gràcies! Gràcies a la Mònica Palacín per la presentació i les seves paraules. Gràcies a la Blanca Arbell i la Maite Viñals per acompanyar-nos i sempre donar-nos escalf i suport! Moltes gràcies!! Erc Maresme #revivimsantasusanna #ercsantasusannaendavant #ercsantasusanna#latevaopció #somiemifemsantasusanna #ercmaresme #maresme#maresmerepublicà           

Meritxell Romero Pinet: Candidata a l'alcaldia.

L'assemblea d'Esquerra Republicana de Santa Susanna ha escollit a Meritxell Romero Pinet com a candidata a les eleccions municipals de 2019.  Felicitem a la Meritxell i encentem el procés que posa rumb a les eleccions municipals del 2019 amb la màxima ambició i ple compromís al servei de la construcció de la República inclusiva també des de l’àmbit municipal.  

Pressupost municipal 2018

Benvolgudes veïnes i veïns de Santa Susanna,  us deixem enllaç ​al pressupost municipal de 2018 perquè hi tingeu accés i així pogueu fer les alegacions que estimeu oportunes. El darrer dia per presentar-les és el proper dia 29 de decembre.   Pressupost municipal 2018 fent clic aquí          

Greu atac d'AiS i C's al model d'escola catalana.

Greu atac d'AiS i C's a l'escola catalana! Greu atac als nostres infants i la nostra cultura. L'equip de govern de l'ajuntament es suma al partit del 155 en l'atac a la nostra llar d'infants i a tots els actes lúdics i culturals del nostre poble.  Què fa el nostre Ajuntament atacant a l'escola catalana? Què pretén?  L'equip de govern ha recolzat una proposta de C's contra el sistema educatiu català i el volen aplicar a la llar d'infants municipal.  Ens sentim avergonyits i indignats per la moció que acaben d'aprovar des del nostre ajuntament. Des d'aquí volem comunicar a les nostres veïnes i veïns que a la que estigui a les nostres mans revertirem i anul·larem aquesta moció.  AiS i els dos regidors no adscrits han aprovat una moció presentada pel grup de C's que representa un atac al nostre model d'escola.  A Catalunya el model lingüístic aplicat a l'escola no ha estat mai un problema. Tan sols cal anar a les dades per rebatre la proposta ideològica de C's que l'equip de govern ha aprovat.  Com s'explica des de la Fundació Jaume Bofill:  Els alumnes catalans tenen el mateix nivell de castellà que els de la resta de l'Estat en llengua castellana. En les mateixes condicions socioculturals, els alumnes de llengua familiar catalana i els de llengua familiar castellana obtenen resultats molt similars en totes les àrees.  Els alumnes bons en una llengua ho són el les altres i a la inversa.  http://www.fbofill.cat/publi…/la-llengua-als-paisos-catalans http://www.fbofill.cat/…/els-programes-dimmersio-als-territ… En l'exposició de motius de la moció presentada per C's no hi ha ni un sol motiu pedagògic, ni una sola comparativa entre diferents models lingüístics, tan sols exposició dels falsos prejudicis coneguts per tots, l'exposició del model trilingüe desfasat que proposen i l'exposició d'ideologia  anti-escola catalana que des de l'equip de govern han secundat.  Confonen barroerament la immersió lingüística amb un model monolingüe per generar una fal·làcia que no es sosté per enlloc.

POUM: treballem tots per Santa Susanna

Fa uns dies vàrem assistir a la crida a les diverses jornades de participació ciutadana que va fer l'equip redactor del POUM. A la primera reunió ens varen comentar que al nostre poble els portaria uns 4 anys, sabem que normalment és un procès llarg que normalment es sol fer en 5 o 6 anys tal com també varen dir a la darrera jornada. Estem a finals de 2017 on tan sols s'ha fet una primera presa de contacte amb el terreny i la documentació ja existent tal com va dir l'arquitecte municipal, Isabel Carrillo, així com l'inici de la fase d'informació i diganosi on han volgut reunir informació amb les opinions de la ciutadania. Entenem doncs que els treballs sobre el POUM s'allargaran fins almenys el 2020 o 2021 si es volen fer de manera curosa respectant a tothom i sobretot respectant els temps de treball. El temps que hauria de ser més llarg i en el que s'hauria de tenir més cura és el de la participació ciutadana, la feina amb totes les nostres veïnes i veïns perquè puguin dir la seva sobre el poble que volen per ara i pel futur. No cal córrer ni tenir presa en quelcom tant important pel poble, i molt menys córrer per interessos partidistes o espuris. (potser l'equip de govern té pressa per enllestir-ho abans d'acabar la legislatura però això tan sols seria anar en prejudici del poble en quelcom tant i tant important.)  Cal que tothom prengui consciència de la gran importància d'aquests treballs perquè és on es definirà el poble que volem, el model de poble on viure i conviure. Tal com va dir l'equip redactor el poble està malalt perquè hi ha molta disgregació i poca cohesió, aquesta hauria de ser una de les principals tasques a realitzar, interconnectar-nos físicament per poder cohesionar-nos i treballar plegats per millorar el nostre poble. Com es va dir per part de l'equip redactor, l'antic model de finaçament està obsolet i els canvis que es facin al POUM els haurem de pagar totes i tots de les nostres butxaques via impostos. Per això és tant i tant important que tothom hi participi, aquest cop cal treballar de valent per fer el nostre poble i no que ens el facin i a sobre pagant nosaltres.

Cartell sí referèndum

No caurem en la provocació ni en la mentida.

Des d'ERC Santa Susanna volem felicitar al nostre alcalde per la capacitat de sorprendre'ns que encara té. La llàstima és que la sorpresa no vagi més enllà de la mera superficialitat i com ja sabem que un coix corre més, o almenys és més difícil d'atrapar, la barroera maniobra de l'alcalde amb el tema del drecret de suport al referèndum queda ràpidament arxivada al calaix de les mentides (o de les mitges veritats interessades a les que li agrada tant jugar).  El dia 8 de setembre se'ns va convocar de pressa i corrent des d'alcaldia per signar el decret de suport al referèndum. Vàrem donar resposta a alcaldia per mail i després públicament a la ciutadania a través de les xarxes. Ens vàrem excusar per motius laborals. Com ja vàrem dir és competència de l'alcalde signar un decret d'alcaldia (pensàvem, i pensem, que si no s'atrevia a fer d'alcalde i preferia amagar-se sota les faldilles de tots els regidors doncs que cap problema en signar-lo però el problema eren les presses. Ja sol ser manera de funcionar aquesta de convocar ràpid i corrent perquè no tinguem temps de preparar-nos). En cap moment hem rebut resposta oficial de l'alcaldia donant-nos la possibilitat de signar més tard el document . Quina sorpresa en escoltar al senyor alcalde a l'acte institucional de la Diada, aprofitant el càrrec i un micro, dient que hi havia regidors que no havíem signat el drecret i altres que no podien hi havien anat després. Ja és mala sort que des d'alcaldia no se'ns donés resposta al mail del dia 8 convocant-nos a una altra hora. Segurament ja els anava bé per posar en marxa pel poble o a la premsa escrita la campanya de desprestigi. Ocasions n'hi ha hagut per comunicar-nos que podíem signar més tard, la comissió informativa de dimecres 13 per no anar més lluny!  Senyor alcalde i equip de govern si us plau deixin de jugar amb les nostres veïnes i veïns, deixin d'escampar la mentida sobre que no volem signar el decret d'alcaldia i facin la seva feina convocant-nos de debò amb dia, lloc i hora.