Santa Susanna

Notícia

Proposem: 9 mesures fiscals per a tal de pal·liar els efectes de la Covid-19 sobre l'economia de Santa Susanna.

mesures fiscals
mesures fiscals
Des de la setmana passada, amb l’inici de la crisi sanitària i econòmica provocada pel Covid-19, ens hem posat a disposició de l’equip de govern. Hi hem estat en contacte constant i a disposició per tot allò en què ens deixin treballar i participar. 
Des del primer moment hem alertat sobre la gravetat de la situació i hem posat èmfasi en la prevenció. 

Donada la situació d’excepcionalitat i amb l’estat d’emergència declarat, aquest grup municipal amb representació al consistori vol col·laborar en tot el que sigui possible amb l’equip de govern. Per això, tot i que sabem que hi estan treballant, els hi hem fet entrega d’un seguit de propostes i mesures a nivell municipal per reduir l’impacte econòmic sobre les famílies i el sector econòmic local. 

Aquestes mesures inclouen:  
  1. La modificació del calendari del contribuent per ajornar i/o fraccionar pagaments de les famílies, autònoms i empreses sense costos financers. 
  2. La suspensió temporal de les quotes dels serveis municipals no prestats mentre s’allargui l’estat d’alarma. (serveis educatius, terrasses, preus públics, etv). 
  3. La congelació de cobraments iniciats per via executiva. 
  4. Posar en marxa ajuts al lloguer per a famílies que puguin acreditar la reducció d’ingressos fruit d’una modificació de la seva relació laboral. Aplicable a lloguers entre particulars i a lloguers socials amb les diferents administracions. 
  5. Que hi hagi avançaments a compte dels pagaments a proveïdors de serveis i obres amb contractes vigents per evitar que es trenqui la cadena de pagaments. 
  6. Garantir la continuïtat en la contractació pública d’obres i serveis previstos per a l’exercici 2020.
  7. Crear ajuts destinats a cobrir la quota d’IBI per al petit comerç que resti tancat mentre duri l’estat d’alarma. 
  8. També proposem crear un recurs municipal que permeti centralitzar tots els ajuts econòmics de les diferents administracions destinats a famílies i empreses, en el marc de la crisi sanitària de la COVID-19. 
  9. Demanem amb urgència el compromís d’elaboració i aprovació d’un Pla de Reactivació Econòmica Local. 
Sabem que cal tenir en compte que si es modifica el calendari fiscal, l’òrgan de recaptació i execució ha de flexibilitzar terminis també. Sabem que les diputacions estan treballant per poder donar aquesta cobertura. 

És per a tot això que avui mateix acabem de tenir una conversa amb l’alcalde i també acabem d’entrar una instància on es recullen totes aquestes propostes. Algunes mesures ja s’han dut a terme, altres s’han començat a estudiar però és urgent dur-les a termini a la major brevetat possible. 


ERC Santa Susanna Endavant.