Sant Boi de Llobregat

Totes les notícies

En Josep Maria Cervelló adreçant-se als assistents a l'acte

Josep Maria Cervelló: "Practicant municipalisme estem proclamant cada dia de manera pública els nostres ideals polítics més elevats"

Com cada any, la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya, a banda de participar a l'ofrena institucional, ha organitzat el seu acte polític en motiu de la Diada Nacional del Principat. El President local, Toni Vélez, va donar la benvinguda als assistents recordant que "ens podem sentir i ens sentim orgullosos de ser d'esquerres i de ser d'Esquerra". Segons ell, "la nostra feina és convèncer la gent d'esquerres que la independència és viable i necessària". Per la seva part, el regidor de Medi Ambient i Entorn Natural i candidat d'Esquerra a l'alcaldia, Josep Maria Cervelló, va començar la seva intervenció lamentant l'absència, finalment, de Carme Chacón a l'ofrena institucional. Segons el candidat republicà "volia aprofitar per reclamar-li que ens tornés, com a ministra de l'exèrcit, els terrenys de la caserna, però no ha estat així". Durant el discurs, Cervelló va recordar que "fa vuit anys Esquerra va esguerrar el paradís a PSC i CiU, que es repartien el poder sense marcar-se gaires perspectives i sense més ambicions que mantenir l'estat de les coses". Cervelló va remarcar el paper d'Esquerra en la sortida de l'independentisme de la marginalitat, explicant el fonament de la dependència, l'espoli fiscal i econòmic, i proposant "amb el nostre republicanisme un projecte per a tothom, de futur per a la Catalunya on no ha d'haver xoc d'identitats sinó adició, un projecte de radicalitat democràtica que cerca la millora de les condicions de vida". Segons el dirigent independentista, "la independència no és una ideologia, no és una fe, és un objectiu polític". També va fer un repàs del darrer any, on va destacar la importància de les consultes sobre la independència "no només en pobles petits i en la Catalunya profunda, sinó també en grans ciutats i en l'àrea metropolitana, com a Sant Boi, amb una organització neta, sense recursos públics, de gent voluntària i que donava una lliçó de democràcia participativa". També va recordar, però, que "la Independència no és el fruit d'un arbre silvestre que no cal conrear i que caurà sol, hem de guanyar una majoria social i hem de treballar el dia a dia.

L'Enric Garcia amb els càrrecs electes d'Esquerra que van assistir a la trobada

Enric Garcia signa el Compromís de Sant Pere de Rodes

El passat diumenge, 5 de setembre, va tenir lloc al Monestir de Sant Pere de Rodes (El Port de la Selva, Alt Empordà), la signatura del "Compromís municipal sobiranista de Sant Pere de Rodes" manifest d'alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores que, des del municipalisme, demanen la convocatòria d'un referèndum oficial d'autodeterminació. En aquest document, els alcaldes afirmen que l'Estat cada vegada és més "centralista i uniformitzador" i que accepta menys la diversitat de Catalunya. "És per això que volem expressar en veu alta i clara la nostra voluntat de seguir empenyent des dels nostres municipis per tal d'avançar de forma efectiva cap a la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació", afirma el manifest. '"Ja és arribada l'hora de començar a dir 'Adéu, Espanya!' de forma pacífica i cordial", conclou el compromís. D'ençà que al juliol, el municipi d'El Port de la Selva es va declarar "moralment exclòs" de la Constitució Espanyola, com a reacció a "agressions com la sentència del TC contra l'Estatut i les declaracions de Zapatero que donaven a entendre que Catalunya no tindria més quotes d'autogovern", ja són 73 els municipis que han aprovat aquesta declaració. En el cas de Sant Boi, el Portaveu d'Esquerra Josep Maria Cervelló va recordar, en el debat generat arran de la sentència del Tribunal Constitucional que tingué lloc al juliol, que "quan vam prendre possessió dels càrrecs de regidors després de les eleccions, vam haver de prometre per imperatiu legal fidelitat al Rei, a la Constitució i a l'Estatut d'Autonomia. Després del canvi unilateral del marc polític provocat per la sentència, en què queda allò que vam ser obligats a prometre?". El Portaveu independentista va assegurar que "nosaltres ens en sentim moralment alliberats, com han expressat molts altres regidors i alcaldes de diferents localitats." Per aquest motiu, el President del Grup Municipal d'Esquerra, Enric Garcia, va assistir a la signatura d'aquest manifest, per deixar clar el recolzament dels regidors independentistes de la nostra ciutat a la petició d'un referèndum oficial d'autodeterminació.

Josep Maria Cervelló

Josep Maria Cervelló, candidat d'Esquerra a l'alcaldia pel 2011

Ahir, dimecres 1 de setembre, la secció local d'Esquerra a Sant Boi va donar el tret de sortida al curs polític amb l'elecció de Josep Maria Cervelló com a candidat del partit a les properes eleccions municipals, que tindran lloc el maig de l'any vinent. En el seu discurs de presentació, Cervelló va marcar algunes de les línies amb les que Esquerra es presentarà a les properes eleccions. "Després de 3 anys de govern municipal, -va dir- hem constatat que el nostre programa electoral no és l'objectiu de la legislatura sinó el punt de partida." En aquest sentit va destacar que "contactant amb la gent, les teves idees, les teves propostes, van millorant i es materialitzen de maneres diferents de com les havies previst, perquè la ciutadania les enriqueix". En una altra línia, Cervelló va recordar que ha estat la presència d'Esquerra al govern (tant de la Generalitat com a l'Ajuntament) el que ha "situat l'independentisme al centre del debat polític". Finalment, Cervelló va deixar clar que "Esquerra creu en les potencialitats de la ciutat. Som optimistes respecte del futur, i la ciutadania d'aquesta ciutat també ho és. Sant Boi és una bona ciutat per viure-hi, però hi ha coses que es poden fer millor i nosaltres estarem per ajudar a fer-les millor." L'assemblea també va escollir la Comissió Electoral Local, encarregada d'elaborar la proposta de llista que serà ratificada en una assemblea futura. Aquesta comissió està integrada per Josep Maria Cervelló, Enric Garcia, Lucia López, Toni Vélez i Miguel Àngel Toro.

Esquerra es queda sola al Ple Municipal recolzant la IP sobre la Independència i felicitant al voluntariat de Sant Boi decideix!

En el Ple Municipal que va tenir lloc ahir, dilluns 19 de juliol, el Grup Municipal d'Esquerra va presentar, com ja havia anunciat, una moció de suport a la Iniciativa Popular sobre la Independència presentada al Parlament i, en el moment de la presentació de la moció, acceptada a tràmit per la Mesa del Parlament. Tot i estar bloquejada, actualment, la seva tramitació, degut al canvi de vot de CiU i ICV a la Mesa del Parlament, el grup municipal d'Esquerra va mantenir la moció pel fet que "la Mesa del Parlament ha de tornar a parlar sobre el tema, ja que hi va haver defectes de forma en la revocació del primer acord i, a petició d'Esquerra, la Mesa del Parlament n'ha de tornar a parlar". La Moció, a banda de mostrar el suport de l'Ajuntament (en cas que s'hagués aprovat), a la recollida de signatures que s'iniciarà en cas que la IP s'admeti a tràmit, feia una felicitació al voluntariat de Sant Boi decideix, que va organitzar la Consulta sobre la Independència a la nostra ciutat el passat 20 de juny, tot agraint "el seu treball en favor d'una ciutat més activa i cohesionada socialment". A la votació, només els regidors d'Esquerra van donar suport, davant el vot contrari o l'abstenció de la resta de forces polítiques municipals. En el debat, però, el Portaveu del Grup Socialista, va utilitzar informacions falses, citant parcialment un text del Molt Honorable President del Parlament, Ernest Benach, per tal de sembrar la confusió. Davant d'aquest fet, el Portaveu d'Esquerra Josep Maria Cervelló va reclamar"la retirada de les mentides". Segons el dirigent independentista, "Esquerra anava preparada per a una negativa a la nostra moció, en definitiva això és la política, però no per a una mentida malintencionada. El recurs de tergiversar les opinions i els fets, tal i com van ocórrer i com consta a les actes del Parlament i a la informació publicada per la premsa, és del tot trampós i un insult que ens sorprèn. ". En aquestes mateixes paraules s'ha adreçat el portaveu d'Esquerra a tots els regidors i regidores del consistori, a través d'un correu electrònic on enllaça amb l'article complet del sr.

Càrrecs electes d’Esquerra del Baix Llobregat criden a participar a la manifestació d’Òmnium del proper dissabte

Alcaldes i regidors independentistes donen suport, des de Sant Boi, a la manifestació SOM UNA NACIÓ: NOSALTRES DECIDIM Avui, 8 de juliol, una representació d’Esquerra al Baix Llobregat, encapçalada pel President Comarcal Jordi Milà, els alcaldes de Corbera i El Papiol i l’alcaldessa de Torrelles, s’han trobat als jardins de Can Torrents a Sant Boi per a mostrar el seu suport a la manifestació que tindrà lloc el proper dissabte 10 de juliol en defensa de la voluntat popular. En la trobada, el President Comarcal Jordi Milà, ha destacat que "amb aquest acte, volem deixar clar que des del Baix Llobregat també es reivindica la voluntat popular, que també es reivindica el dret a decidir i per això convidem a tota la ciutadania baixllobregatina a participar de la manifestació d’aquest dissabte, i a fer-ho amb estelades i crits a favor de la llibertat del nostre poble”. Per la seva part, el Portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Sant Boi, Josep Maria Cervelló, ha recordat que "“va ser a Sant Boi on el 1976 l’Assemblea de Catalunya va organitzar el primer onze de setembre després del franquisme i on va refermar el seu compromís amb el dret a l’autodeterminació del poble català. En aquell moment es deia que l’autonomisme era una transició cap al ple exercici del dret a l’autodeterminació. Aquesta transició s’ha acabat. Ha arribat l’hora.”

Esquerra fa que el Ple Municipal defineixi un marc comú davant la crisi política derivada de la sentència del TC

Avui, dimarts 7 de juliol, s'ha celebrat a instàncies d'Esquerra un Ple Municipal extraordinari per abordar la situació ocasionada per la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. En aquest ple, s'ha aprovat una moció unitària, promoguda per Esquerra, que ha rebut el suport de totes les forces polítiques del govern municipal. Així doncs, l'Ajuntament de Sant Boi ha definit un marc comú basat en: - El rebuig a la sentència, considerant que s’ha alterat, no només el contingut de l’Estatut sinó que s’ha trencat el pacte regulador de les relacions, en data d’avui, entre Catalunya i Espanya. - La necessitat d’una resposta unitària i democràtica, per tant el suport a la manifestació convocada sota el lema: Som una nació, nosaltres decidim. - El suport local a les resolucions que es prenguin des del Parlament i el Govern Català, en defensa de la voluntat expressada democràticament per la ciutadania. - Una crida a entitats i a tota la ciutadania a manifestar-se i participar en la manifestació del 10 de juliol a Barcelona. El Portaveu d'Esquerra, Josep Maria Cervelló, ha volgut posar l'accent en què "s'ha produït un xoc de legitimitats; amb la sobirania del poble suplantada per una sentència política d'un tribunal que exerceix les seves funcions dins de les atribucions que li dóna l'edifici constitucional espanyol". En aquest sentit, el Grup d'Esquerra ha volgut explicar gràficament el què representa aquest xoc i Cervelló ha recordat que "quan vam prendre possessió dels càrrecs de regidors després de les eleccions, vam haver de prometre per imperatiu legal fidelitat al Rei, a la Constitució i a l'Estatut d'Autonomia. Després del canvi unilateral del marc polític provocat per la sentència, en què queda allò que vam ser obligats a prometre?". El Portaveu independentista ha assegurat que "doncs nosaltres ens en sentim moralment alliberats, com han expressat molts altres regidors i alcaldes de diferents localitats, i volem posar en evidència que en aquesta confrontació ha de prevaldre la voluntat popular, expressada en sufragi i que ens fa membres electes del consistori, per damunt un terreny de joc polític que canvia a caprici d'un tribunal polític severament qüestionat democràticament.