Sant Boi de Llobregat

Notícia

Comunicat d'ERC Sant Boi davant el relleu a l'alcaldia de Sant Boi

Arran de l’anunciada dimissió de l’alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch, prevista pel 10 de maig, i la seva substitució per la tinent d’alcalde Lluïsa Moret, l’executiva local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Boi, reunida el dia 28 d’abril de 2014 vol manifestar:
 
-  Que lamentem que el PSC utilitzi l’alcaldia de la ciutat de manera partidista, aprofitant la presència i els diners públics per projectar i promocionar la que serà la seva propera candidata a l’alcaldia a les eleccions municipals del 2015. L’alcaldia és el màxim càrrec de representació ciutadana a la nostra ciutat, i ha d’estar sotmès, sempre, a l’opinió de la població. El maig del 2011 els santboians i santboianes van votar perquè en Jaume Bosch fos l’alcalde fins al 2015, i no perquè fos substituït per algú altre abans d’acabar el seu mandat. Cal recordar també que l’anterior alcaldessa, tot i rebre pressions, va exhaurir el seu mandat democràtic.
 
- Que no entenem perquè la primera comunicació pública que es va fer el divendres 25 d’abril va ser a través del perfil de Twitter del PSC de Sant Boi, en comptes de fer-se des dels canals de comunicació oficials de l’Ajuntament. Un cop més, el PSC demostra que considera que l’administració local és seva, després de 35 anys ocupant l’alcaldia.
 
- Que considerem que, amb aquest canvi, l’electorat catalanista del PSC de Sant Boi es queda orfe de referents, amb una futura alcaldessa molt vinculada a l’aparell del seu partit, que a la vegada es troba sotmès a les directrius del PSOE.
 
- Que cal articular una alternativa política que trenqui amb les maneres de fer d’un partit que fa massa temps que governa i que cal construir-la per la seva esquerra, impedint a la vegada el possible ascens de la dreta, de l’extrema dreta i del populisme a la nostra ciutat.
 
- Que Esquerra Republicana, com a partit eminentment municipalista, d’esquerres i independentista, treballarà per bastir aquesta alternativa amb totes aquelles forces polítiques, associacions, moviments socials i persones que comparteixin la necessitat d’aquest canvi i que vulguin sumar per construir un nou Sant Boi.
 
- Finalment, volem desitjar tota la sort en la seva nova etapa a l’alcalde Bosch, una persona amb profundes arrels humanistes i catalanistes. Així mateix, també volem desitjar encerts, pel bé de la ciutat, a la que serà alcaldessa fins al 2015, na Lluïsa Moret.
 
 
Sant Boi de Llobregat, a 28 d’abril de 2014