Sant Boi de Llobregat

Notícia

La proposta, de la Comissió Electoral Local dels republicans, amb dos independents entre els cinc primers, és aprovada en Assemblea Local amb 36 vots a favor i un sol en blanc

El passat dimecres 18 de març, l’assemblea local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Boi va aprovar la seva llista electoral amb la que es presentaran a les eleccions municipals del proper 24 de maig.

L’alcaldable d’Esquerra Sant Boi, Miquel Salip va voler presentar la proposta de llista fent un símil futbolístic. Va afirmar que “les 31 persones de la llista responen a un anàlisi previ del terreny de joc i a la decisió de sortir a guanyar el partit i, per tant, és una candidatura amb actitud guanyadora. Sortim a l’atac”. Salip va reivindicar que “sortim a guanyar perquè Esquerra Sant Boi ens presentem per construir una majoria política alternativa i real a la nostra ciutat”.
 
La llista compta amb la presència de nou persones independents, dos d’elles entre els cinc primers. Com a número dos i independent figura Rosa Berrio, exregidora d’Agricultura i Salut Pública i exregidora del districte de Marianao amb el PSC durant el mandat 2007-2011, període en el que va coincidir amb Esquerra Sant Boi al govern municipal. Gran coneixedora del món animalista, veterinària de professió, mestre de cicles formatius a l’IES Camps Blancs i fou una activista destacada de la Plataforma Aturem Eurovegas.
 
El següent independent i número cinc és Joan Ros, membre de l’associació Socialisme, Catalunya i Llibertat, liderada per l’exdiputat del PSC Toni Comín. Ha sigut president durant 10 anys de la Federació de Comerciants de Sant Boi i és un gran coneixedor món del comerç santboià, a més d’un gran defensor de la participació ciutadana i del món associatiu.
 
Pel que fa a la resta de persones dels cinc primers, el número tres serà Jaume Sans, responsable local d’Omnium Sant Boi, director de l’Hotel d’Entitats de Sant Boi i impulsor de la Plataforma Aturem Eurovegas. Geògraf de professió, és un gran coneixedor de l’entorn natural i el medi ambient de Sant Boi i la comarca. I com a número quatre, Marta Brik, candidata de les JERC. Llicenciada en Ciència Política i de l’Administració, màster en Relacions Internacionals i veïna del barri de la Ciutat Cooperativa.
 
Per l’alcaldable Miquel Salip, “aquesta és una llista renovadora, d’obertura a la ciutat que té la voluntat de renovar-la amb persones compromeses en multitud d’àmbits i lluites socials com les del voluntariat, el món educatiu, l’esportiu i el cultural”. Salip també va destacar que “és una candidatura amb un mitjana d’edat de 42 anys, amb gent jove, però amb experiència i un gran coneixement de la ciutat, i que està conformada de manera que s’alternen, en tot moment, dones i homes”.
 
La llista la tanquen els històrics militants d’Esquerra Sant Boi Teresa Vives i l’excap de llista dels republicans a les últimes quatres eleccions municipals Josep Maria Cervelló en els llocs 24 i 25 respectivament.
 
La llista completa és:
 
 
1. Miquel Salip i Serret
2. Rosa Berrio (Independent)
3. Jaume Sans i Margenet
4. Marta Brik i Gala (JERC)
5. Joan Ros i Cardona (Independent)
6. Ariadna Daura i Lujan
7. Jordi Vilar i Salvador
8. Gina Driéguez i Mallén (Independent)
9. Miguel Angel Toro i Bustos (JERC)
10. Meritxell Salip i Serret
11. Toni Vélez i Canales
12. Marta Sarsanedes i Vidiella (Independent)
13. Enric Garcia i Gallego
14. Núria Molas i Castells
15. Ramon Agudo i Andrés
16. Marta Faus i Bernal (Independent)
17. Carles Calvo i Mulero
18. Isabel Herrero i Belda
19. Sergi Purcet i Gregori
20. Rosa Bastida i Viñas (Independent)
21. Josep Tomàs Juan i Martín (JERC)
22. Andrea Martínez i Garcia (Independent)
23. Salvador Morral i Esteve
24. Teresa Vives i Turcó
25. Josep Maria Cervelló i Torrella
26. Mima Isart i Valls
27. Xavier Fontbona i Sánchez (Independent)
28. Celsa Fernández i Montes (Independent)
29. Oriol Bach i Ibarra
30. Laia Cobo i Vives
31. Carles Altet i Puig