Sant Boi de Llobregat

Notícia

Miquel Salip, candidat d'Esquerra Republicana de Sant Boi a les Municipals 2019

L'assemblea local d'Esquerra Sant Boi va reunir-se el passar dimarts dia 12 de juny per escollir la persona candidata que encapçalarà la llista per a les eleccions municipals de 2019. Per amplíssima majoria, la secció local va revalidar la confiança en Miquel Salip, que tindrà la responsabilitat de presentar candidatura a l'alcaldia de Sant Boi per segon cop.

Miquel Salip i Serret, de 36 anys, entoma el mandat de l'assemblea amb l'experiència que li han proporcionat quatre anys com a portaveu del Grup Municipal d'Esquerra a l'Ajuntament de Sant Boi. Salip se sent preparat per l'assalt a l'alcaldia de la ciutat, sense oblidar el moment que viuen el país i el partit "tenim el President del partit a la presó, la Secretària General a l’exili, altres persones privades de llibertat o lluny de casa i totes elles pendents de judici. En aquestes circumstàncies, seria inadmissible esborrar-me del mapa i no assumir la responsabilitat".

La voluntat d'Esquerra, en paraules del candidat, és "Fer Sant Boi". Una ciutat viva en la que la gent se senti orgullosa de viure, i per fer això "cal una administració local que escolti i entengui les necessitats de la gent, que aposti per fer-la corresponsable del dia a dia de la ciutat i que converteixi aquestes necessitats en les prioritats del govern" i sempre amb visió a llarg termini i de manera estratègica.

L'aposta de Miquel Salip per assolir els objectius és conformar un gran bloc republicà i d'esquerres que vagi més enllà de les sigles d'un partit i que constitueixi una alternativa al Govern de la ciutat que ja fa 40 anys que dura. Això només serà possible "des de la generositat i la capacitat de crear consensos amplis amb homes i dones d’origens diversos, de realitats diverses, però que s’estimin la ciutat i que vulguin treballar per a fer-la millor". L'alcaldable d'Esquerra fa una crida a tots els agents de la ciutat que observin la realitat des d'una òptica republicana i d'esquerres per tal de construir aquest bloc ampli, sense apriorismes ni dogmatismes, amb la mà ben estesa a tothom que comparteixi els mateixos valors i principis.

A l'assemblea hi va assistir el president de la Federació Comarcal d'Esquerra Baix Llobregat i L'Hospitalet, i ara també diputat comarcal al Parlament, Jordi Albert i Caballero, que va dirigir paraules d'encoratjament a Miquel Salip i a tota la militància santboiana pels reptes que es presenten en aquestes properes eleccions i va posar l'accent en el republicanisme, la defensa de les classes populars i la justícia social.